Jak jste si kolem silvestra všimli, Piti měla problémy s grafickou kartou, ale už jsme koupili novou a ta jede v pohodě. *klep klep*
Ta stará zlobila, pokud byla hodně přetěžovaná (puštěné nwn, toolset a film najednou, napříkald). Když jsme s ní zacházeli opatrně, tak počítač nepadal.
Tím směřuju k tomu, že nás napadlo, že by se někomu do staršího záložního počítače hodila. Na lednovém srazu ji klidně někomu věnujeme.
drake127 píše:Odmontovat větráček, vyfoukat vzduchem (ve spreji nebo aspoň vysavačem), vyměnit/zkontrolovat teplovodivou pastu jste zkoušeli?
Větráček? Vidíš tam někde... větráček? :)
Vyfoukával jsem, ale mám na to asi málo zkušenou techniku :) Stejně ten počítač brzy čeká nějaký kompletní úklid, kdy ho většinu přešmrdlám od prachu...
The_Balrog píše:...Vidíš tam někde... větráček? :)…
Hádám se drake přepsal, tak mu to odpusť a místo větráček doplň pasivní chladič . Btw- pasivní chladič, to je to velké černé žebrované přes půl grafiky.
edit: A nezapomeň na tu pastu (pokud tam vůbec kdy byla, občas se šetří na zajímavých místech).
Jak píše KaTo, prostě oddělat chladič od jádra/čipu (a pamětí?), vyměnit (nebo opravit) pastu a přilípnout zpátky.
Ona se ta pasta vypálí a pak často stačí s ní jen zakvedlat, aby si sedla jinak... problém často není prach obecně a obecné přehřívání (i když to taky), ale tzv. lokální přehřátí, třeba na desetině mm kvůli vzduchové bublině mezi jádrem a chladičem.
Als sie mich holten, gab es keinen mehr, der protestieren konnte.
Tak grafiku má už zamluvenou Oneheart, takže tímto ji prohlašuji za zadanou. Případně se s ním kdyžtak domluvte, kdybyste ji někdo potřeboval nutněji ;)
The_Balrog píše:Tak grafiku má už zamluvenou Oneheart, takže tímto ji prohlašuji za zadanou. Případně se s ním kdyžtak domluvte, kdybyste ji někdo potřeboval nutněji ;)
Však se neboj, my si ho s Paklíčem podáme. Že jo??
The_Balrog píše:Tak grafiku má už zamluvenou Oneheart, takže tímto ji prohlašuji za zadanou. Případně se s ním kdyžtak domluvte, kdybyste ji někdo potřeboval nutněji ;)
Kdy říkals, že si dojdeš půjčit tu pálku?
"Compared to the "righteous" greed of the rulers, the villains of the world seem much more honorable. When scum rules the world, only more scum is born... You don't even understand that?"
- Eustass Kid (One Piece)
Van, kněz Hrebogův, vyznavač Vyšší cesty acc.:Nalkanar
Kdy říkals, že si dojdeš půjčit tu pálku?
Neříkal nůž a pistol?
Erika - Cikánské dítko Azrael Al-Namun - Sajjíd kmene Al-Namun Matěj z Tirianu - Tirínský rytíř Joachim - Shifu, "V klidu, klid, uklidni se …" Gradush - "Žrát!"
---------------------------------------- In omnia paratus!
OneHeart píše:díky Balrogu. Otázka je, jestli tu kartu můj šrot přijme...
Myslím, že jsme se jednou o tvém šrotu bavili, když jsem ti půjčoval svůj starý šrot do přechodného bydliště. Myslím, že jsme dospěli k názoru, že máme šroty podobné šrotovné třídy...