Částka šeku
Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master
-
- Kontaktovat uživatele:
Částka šeku
Lze nějak pomocí démonka udělat šek, na který by šlo nechat vyplatit všechny peníze z konkrétního účtu aniž bych tam zadával přesnou částku?
Safira Isil - 3.1.1121 popravena katovou sekyrou
Ramone, syn Anarchův - 27.10.1129 zemřel nepřízní osudu
ostatní upadli v zapomnění
Ramone, syn Anarchův - 27.10.1129 zemřel nepřízní osudu
ostatní upadli v zapomnění
Napiš 5 platinek (limit na kontu) a máš zaručený, že dostaneš vše.
Roma Spouštěč pro Equilibrii 2.0 NWN Camera mod Listování v PM
Get the ability to choose: (.Y.) (oYo) (.)(.) (*)(*) (o)(0)
Naopak labir psal, že teď je možné dělat i podvody - vystavovat nekryté šeky.
Ale samozřejmě, že nebude... A pokud bude vypsána částka tak vysoká, že by na kontě nezbylo na zaplacení daně, tak se daň strhne z vybírané částky...
To jak jsem to myslel, bylo v reakci na Alfraye - tedy na to, že postava může vypsat šek na 5 platinek, ikdyž ví, že v bance nemá nic a systém jí to dovolí.
To jak jsem to myslel, bylo v reakci na Alfraye - tedy na to, že postava může vypsat šek na 5 platinek, ikdyž ví, že v bance nemá nic a systém jí to dovolí.
Vzhledem k základní otázce předpokládám, že byla snaha vypsat krytý šek na nedefinovanou sumu (5 platinek třeba), která způsobí že veškeré peníze z banky budou vybrány, i kdyby tam byly jen platinky 3.
Odpověd je - nejde to.
Tedy jde vypsat šek na 5 platinek, ale nebude proplacen, pokud minimálně 5 platinek na účtě není.
Jediným způsobem, jak si nechat vybrat v nepřítomnosti a bez znalosti částky na účtu peníze z banky je napsat asi 15 šeků na různě velké sumy, s jejichž pomocí dotyčný částku poskládá. Vážně zábava a nepřejte si ty šeky pak dohledávat, když je vypíšete na 3 bankovní konta a pak chcete zpět .
Odpověd je - nejde to.
Tedy jde vypsat šek na 5 platinek, ale nebude proplacen, pokud minimálně 5 platinek na účtě není.
Jediným způsobem, jak si nechat vybrat v nepřítomnosti a bez znalosti částky na účtu peníze z banky je napsat asi 15 šeků na různě velké sumy, s jejichž pomocí dotyčný částku poskládá. Vážně zábava a nepřejte si ty šeky pak dohledávat, když je vypíšete na 3 bankovní konta a pak chcete zpět .
Naposledy upravil(a) Braenn dne 29. 1. 2010 1.09, celkem upraveno 4 x.
Ještě bych tedy chtěla opravit jednu věc - 5 platinek není hranice peněz na účtu, pouze pouze na hranici 4 platinek se pohybuje suma, kdy ještě dostáváte úroky. Vyšší částku lze na účtě mít, ale neporoste.
Ale je možné že se v této věci pletu, protože doba propočtů bankovních kont a úroků mi skončila někdy před poslední měnovou reformou.
Edit: opraveno po Skarbim
Ale je možné že se v této věci pletu, protože doba propočtů bankovních kont a úroků mi skončila někdy před poslední měnovou reformou.
Edit: opraveno po Skarbim
Naposledy upravil(a) Braenn dne 29. 1. 2010 11.36, celkem upraveno 1 x.
Nenaskakují nebo naskakují nějak divně, protože úředník mi hlásil pořád 4 pl, i když mi měl připisovat úroky za 10 předchozích měsíců.kokosak píše:Ehm. Naskakují, ale jen z částky 4 platinky. Takže máš na kontě třeba 10 platinek a naskakuje ti tam prašule jen za 4.
Als sie mich holten, gab es keinen mehr, der protestieren konnte.
Proto jsem to napsal přesně tak, jak jsem to napsal. Podle úředníka se úroky nepřičítaly vůbec.Panathian píše:Domnívám se, že je tam ještě nějaký časový limit, po jehož uplynutí se konto jakoby zmrazí a další úroky se začnou přičítat až po nějaké nové operaci v bance. Je to myslim pojistka proti potenciálním neaktivním "zbohatlíkům".
Als sie mich holten, gab es keinen mehr, der protestieren konnte.
No z toho co lze pochopit z toho co říkají úředníci v bance (alespon v té hagské) tak úroky naskakují jen do okamžiku kdy částa dostahne 4pt pak už se nepřičítají vůbec (neověřeno tak bohatý nejsem), podle toho je tedy vkládat do banky částku nad 4pt prakticky zbytečnédrake127 píše:Proto jsem to napsal přesně tak, jak jsem to napsal. Podle úředníka se úroky nepřičítaly vůbec.
Ludwig von Vergesenburg - "Jen jsem potřeboval na toaletu.… Deska říkáte."
Hubert Boural mladší - už jen nostalgie
Hubert Boural mladší - už jen nostalgie