nosiči břemen

Neaktuální a stará témata

Moderátor: Dungeon Master

Zamčeno
Kai Rivienta

nosiči břemen

Příspěvek od Kai Rivienta »

Nevím, jak se toho tématu, co mám na mysli, chopit, ale budu se snažit, aby to nevyznělo blbě.
Trochu mi vadí, že herní mechanismus umožňuje a často vyžaduje, aby postava nosila v inventáři řadu předmětů, které by se do něj v reálu nemohly vejít a jejich nošení nemá rp důvod ( RP důvod má třeba nošení několikerého oblečení v inventáři, protože postava může mít na sobě několik vrstev šatsva, nebo nošení předmětu, který může vypadat jinak zakrytý a odkrytý), například nošení několika zbrojí, nákladu dřeva, masa, kůží, apodobně. Nebo několika zbraní, které postava dle potřeby obměňuje a tak je vybavena obouručním mečem, obouručním řemdihem lukem, halapartnou apodobně.
V CEPu jsou vytvořená nákladní zvířata, která, pokud by se dala persistentně použít, protože ta CEPová po restartu mizí i s nákladem, mohlo by to podle mne zkrášlit hru. ( například dobrodruzi by museli hlídat nákladní zvířata apod)
Druhá věc je krátká doba spánku, myslím, že by stálo za to dobu spánku prodloužit z dnešní asi minuty na alespoň 5-10 minut, dalo by to možnosti pro DM, RP noční přepady, myslím, že by stálo za to aby potřebná minimální doba pro spánek byla spíše delší než je mnou navrhovaná doba.
Dobro zvítězí až nakonec. W
kolja
Kontaktovat uživatele:

Re: nosiči břemen

Příspěvek od kolja »

Vsechno bude, zejo Labire? :) Ale ten spanek je diskutabilni. Zase problem hratelnost vs realisticnost, tezko rict. I kdyz ja bych se z 5 min nezblaznil, ale kdyz vazne nemas naladu cekat je to votrava - nejhur by se to mohlo projevit pri Q kdyz je jenom jedna postava unavena a fakt potrebuje odpocivat, musi cekat pak vsichni... leda by sli chrnet vsichni aby se unavove srovnali.
Jezura

Příspěvek od Jezura »

k předmětům v invetnáři:

Osobně mi to taky vadí, chápu že se s tím asi nedá moc dělat. Pokud by na to Labir vymyslel systém tagování předmětů podle velikosti a potom omezení součtu na různý typ zavazadla, bylo by to super. Zatím je to na kultuře hráčů a myslím, že když se někdo sám sebe snaží omezit, je to přínos. Např. se mi líbilo Rollovo "chrastění" zbroje pod kutnou.

k spánku:

Klidně bych ho přitvrdil třeba na 5 minut, jak píše Kai. Konec konců dlouhá modlitba myslím, taky trvá 4 minuty a člověk to vydrží. Sám spánek občas "hraju" a musím říct, že se mi to dost vyplatilo. Probuzení Babina a Droga, které nám jednou připravil Onyx, byl jeden z nejúžasnějších a skutečně neopakovatelných zážitků na Equilibrii. V questu bych se toho tolik nebál, protože pokud se postava nevyspala před ním, měla by z logického důvodu odpadnout, protože se an quest nepřipravila. Na druhou stranu je tu problém situací typu: Hra je domluvená na 20oo, jeden nestíhá a ještě by musel spát a tím víc zdržovat. Nebo u "vícedenních" událostí, jako je soud, kde se to prostě hraje třeba i 6 hodin našeho času.
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Spánek prodloužit není problém i když si myslím že spousta hráčů spánek pěkně hraje, takže to není až takový problém (třeba situace kdy postava spí a mumlá něco ze spaní jsou super). U situací typ soud jsem psal že stačí hodit do PJ kanálu hlášku a DM může v takových situacích prostě na postavě únavu, hlad a žízeň dvěma kliky vyresetovat.

S inventářem nesouhlasím - ano je to nereálné líbilo by se mi to víc realisticky, ale vzhledem k tomu jak je stavěné NWN, které všude počítá s tím že postava může nosti dost předmětů by se hra stala nehratelnou - takže volím hratelnost před pseudorealitou. NWN má prostě primární omezení na hmotnost, ne velikost. Je na to postavený celý herní mechanismus.

Šlo by uvažovat o změně kdyby NWN podporovalo nativně rychlou, jednoduchou a spolehlivou perzistenci itemů, takže by mohla být levná a všudypřítomná (nejen v každé truhle, ale pod zemí a na zemi). Ale perzistence tvoří nemalou zátěž a tak holt ty věci musí postava tahat u sebe. Tohle se myslím už někde dokonce probíralo, takže se asi opakuji. :bigwink:
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
Kai Rivienta

TA DOBA ČEKÁNÍ

Příspěvek od Kai Rivienta »

se zdá drtivá asi jen pro postavy, které často necestují. protože když vám jede loď za tři hodiny, tak holt musíte počkat, pak odplouvá v rozmezí hodiny a když tam nejste jede bez vás a pak u většiny lodí ještě nějakou dobu cestujete. Škoda jen, že není možné plutí lodi, aby si postavy mohly nějakou pořídit a plout na různá místa na mapě a s tím, že by k encountrům docházelo i na moři a třeba i při normální dopravě (konečně moře je zamořeno piráty z ostrova) ale snad se s tím v rámci příběhů bude dát něco dělat.
Kdyby ne, tak neva, dík za prima zábavu.
Dobro zvítězí až nakonec. W
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

I na moři se může lescos stát. Spousty postav by mohly vyprávět nervydrásající příběhy z jejich mořských cest. :biggrin:
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
photter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

třeba že zabít kormidelníka na širým moři není dobrej nápad, i kdyz je drzkatej :haha:
...terribilis ut castrorum acies ordinata...

"Bohové přicházejí a odcházejí, elfky zůstávaj." Âsar
Jezura

Příspěvek od Jezura »

Nebo když ti během bouře uhodí blesk do stěžně a loď začne hořet. To taky není žádná švanda :) Trapaslíci by mohli vyprávět..
photter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

trpaslíci nemaj na lodi co pohledávat, časem vodnaučim :robin:

Praetor

Příspěvek od Praetor »

Jezura píše:Nebo když ti během bouře uhodí blesk do stěžně a loď začne hořet. To taky není žádná švanda :) Trapaslíci by mohli vyprávět..
dyk mas kolem dost vody na uhaseni :biggrin: ale meli by ty barky opravit, pac nam do ni zaclo uprostred plavby trochu tyct a ucpavali sme to ledaccim :bigwink:
Dives, qui sapiens est
Psanec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Psanec »

K tomu spánku.
Je to hezký nápad a já jsem pro …

Výprava 4 lidí. Spánek je řekněme 6minut. Dva hlídají a dva spí. Spánek se nám pak protahuje na 12 minut …

Škoda, že třeba zálesák/hraničář nemá možnost, třeba najít místa kde se dá spát …. Místa která normální hráč nevidí, ale jen zálesák . Když už je tu to stopování, tak by mohlo být i toto ….
Se slovem se musí zacházet čestně; je to nejvyšší dar, jehož se člověku dostalo.
-- Kniha Sirach

--------------------------
Bojíš se smrti bratříčku ?

Ne …
Smrt je jen vysvobození z bolesti.

Špatně. Smrt je teprve začátek
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Jezura píše:Nebo když ti během bouře uhodí blesk do stěžně a loď začne hořet. To taky není žádná švanda :) Trapaslíci by mohli vyprávět..
To nebylo do stěžně, ale do sudu s prachem co bouchnul.

Ad hledání míst na spaní - zajímavý nápad, ale ono to jde i bez featu - leckdy stačí trochu zauvažovat a dotyčný takové místo najde. :bigwink:
photter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

a eště k těm nosičům břemen - zkoušeli ste votroka ? mně se celkem osvědčil... :biggrin:

kolja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolja »

photter píše:a eště k těm nosičům břemen - zkoušeli ste votroka ? mně se celkem osvědčil... :biggrin:
No ono to moc nejde otroci nebo jiné PC jako nosici, bohuzel to moc dobře nefunguje a pro me fungovat nebude :-/
Zamčeno