otázky a odpovědi

Vše co nejde zařadit jinam

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master

Odpovědět
KaTo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KaTo »

Pavel Urban píše:...Bylo to jen nevážné dloubnutí a referuje to k Forgotten Realms. Drowové kdekoliv jinde na tom mohou být úplně jinak. :bigwink:
*povzdechne si* Přesně to jsem "nevážně" udělal (tj. nevážné dloubnutí do "stereotypu" vzešlého z FR), a ty přesto na mou reakci napíšeš X řádkový referát :smile: :biggrin: .

Ale když už jsi to nakousl tak - nejslavnější Forgotský drow - Drizzd bojuje se dvěma scimitary a celou knihou se táhne jak je "obratný" a "slabý". Řečeno slovy buildaře - nejede přes STR, ale přes DEX. Což je ovšem v NWN blbost, scimitary jsou jen a jedině STR zbraně :yes: .

Droowé se učí všechny techniky boje, ale jen IDIOT drow (představuji si takový drowí ekvivalent Dina :bleh: :bigwink: :biggrin: :biggrin: ) se bude (ne moc dlouho, protože umře) snažit vynikat v něčem, v čem nemá šanci dosáhnout "mistrovství". Schopně bude drow působit dozajista v každé situaci (musí, jinak ho sežerou zaživa ostatní), ale když přijde na lámání chleba (= souboj, bitva), sáhne po tom s čím bojuje nejlíp. Tj. defenzivní boj, boj za použití HIPSu (nechtěj po mě prosím, googlit "znovu" drowí školy boje), atd. A co se týká ženských, nezapomeň na Forgotské "Rudé sestry" (mezi nimi moc palcátů a ani bičů nenajdeš).
Pavel Urban

Příspěvek od Pavel Urban »

Když googlit tak googlit. :biggrin:

Drizzt tam žádné weapon finesse nemá (upřímně, mne spíš zaskočilo to, že z něj s tředí edicí udělali barbara, ale to jsem jim už odpustil).

A Rudé sestry (skupina drowských vražedkyň) jsou hodně speciální případ, podobně jako Jarlaxlova Bregan D'aerthe (snad si to pamatuji správně). :bigwink:

Jinak viz co jsem psal výše (pro boj dvěma stejně dlouhými zbraněmi jsou známí drowové, neznamená to, že to dělají všichni). :smile:
Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují.
The cup is full.
drake127

Příspěvek od drake127 »

Pavel Urban píše:… (upřímně, mne spíš zaskočilo to, že z něj s tředí edicí udělali barbara, ale to jsem jim už odpustil)…
:megalol: A to jsem už skoro chtěl WotC vzít s třetí edicí na milost. *omluvně se podívá po druhé edici a připlazí se zase zpátky k ní*

EDIT Pavel: Amen, bratře. :biggrin:
Als sie mich holten, gab es keinen mehr, der protestieren konnte.
Ghost
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ghost »

Ten lvl barbara má z toho, jak strávil snad dekádu (?) sám s Guen v chodbách Podtemna (Underdarku pro ty, co nesnesou ten českej překlad ;))

EDIT: Jeho rozestavění lvlů mi dává větší smysl, než 2e čistý ranger
Bratrstvo zabanovaných!
gringo

Příspěvek od gringo »

Viem,že budem dosť vedľa,ale toto je rozhodne lepšie než nejaký Drizzt a šašci s dvoma scimitarmi http://forgottenrealms.wikia.com/wiki/R … rchwizards

Aj lepší spisovateľ
katevena

Příspěvek od katevena »

Otazka
Jak poznam hledane osoby? Kapitani vypisuji odmeny za dopadeni atd. ale je k nim nekde IC popis tech hledanych osob? Nejaka maluvka, slovni popis? Treba k vyzvednuti na straznici, nebo tak. Anebo to je jen napsane, ze je odmena za "nekoho", ale malokdo vlastne bude vedet o koho se jedna?
Diky
Naylun

Příspěvek od Naylun »

Na nástěnku se bohužel moc dlouhý popis nevejde a stejně v NWN nejde podle modelu hlavy prakticky moc rozlišovat. Osobně to beru tak, že buď prostě tu osobu znám, už podle jména vím o koho jde a poznám ho, pokud nebude zahalen nebo v proměně. Pokud ho neznám přímo, můžu si nechat dát detailní popis od někoho, kdo ho zná. A pak budu brát, že poznám podle jména na hlavě, pokud hledaná osoba nebude zahalená nebo v proměně (o čemž je vždy lepší se ujistit po tellu, pokud si nejsi jistej, protože některé proměny na první pohled systémově moc poznat nejdou). Ale varuju před pouhým poznáním pdole jména na hlavě aniž bys IC znal popis vzhledu, to by byl metagame.
Svět nepatřil nikomu, kdo nebyl hráč.
Pavel Urban

Příspěvek od Pavel Urban »

Ještě doplním, že jelikož se zatykače vyvěšují většinou po celém území království (toho či toho), může se rozšířená verze zatykače vyvěsit na nástěnku na fóru, kde kromě jména bude i popis postavy. Lze vycházet z textu z popisu postavy ve hře nebo z rozšířeného popisu postavy na fóru (někdy může být jen ten, když jméno není známo).

Podle mého by to nebylo na škodu a hra by byla zase o něco barvitější.
Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují.
The cup is full.
katevena

Příspěvek od katevena »

No prave proto jsem se ptal :smile: flag se jmenem nad hlavou neni to prave orechove... Postava hledane osoby sice nezna a nevi o koho jde, ale obvykle u takovych zastykacu byva portret/zvlastni znameni, podle ktereho se daji poznat, aby i samotni strazni pak vedeli o koho vlastne jde. Predpokladam, ze kdyz to bude carodejka promenena do pixie tak ji nepozna lautr nikdo, ale kdyz pujde jen tak nahodou po lese a bude se vedet ze v dusledku nedavneho zraneni, kdy byla malem chycena napada na pravou nohu/cokoli tak by i cizi postavicka mohla neco poznat.

S Pavlem naproto souhlasim :yes:
Naylun

Příspěvek od Naylun »

Jo jo. Možná začnu v některých případech dávat rovnou i portréty kreslené uhlem podle výpovědi a vedení svědků. Ono je fakt, že strážní se jakožto NPC na ten detailní popis asi těžko doptají.
Svět nepatřil nikomu, kdo nebyl hráč.
hemendo

kuš

Příspěvek od hemendo »

Kuše ke střelbě využívá obratnost nebo sílu nebo jak to vlastně je?

Předem díky za odpověď :clover:
Jon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jon »

Obratnost k Attack Bonusu.
Kuše střílí jen jednou za kolo, pokud nemáš feat "Rapid Reload".
Narozdíl od luků je u kuše jedno, jestli máš sílu 8 nebo 20. U luků se například u té osmičky a postihem -1 odečítá 1 od způsobeného damage.

(Pokud má kuše vlastnost Strong +x, je maximální hodnotou onoho x bonus tvé síly - x se pak přičítá ke způsobenému damage. Jenže takovou vlastnost má na EQ jen málo věcí.)
Naposledy upravil(a) Jon dne 2. 9. 2010 17.31, celkem upraveno 1 x.
Kraki Skengdrang
Akruo

Příspěvek od Akruo »

Jon píše:Obratnost k Attack Bonusu.
Kuše střílí jen jednou za kolo, pokud nemáš feat "Rapid Reload".
Narozdíl od luků je u kuše jedno, jestli máš sílu 8 nebo 20. U luků se například u té osmičky a postihem -1 odečítá 1 od způsobeného damage.

(Pokud má kuše vlastnost Strong +x, je maximální hodnotou onoho x bonus tvé síly - x se pak přičítá ke způsobenému damage. Jenže takovou vlastnost má na EQ jen málo věcí.)
(a převážně k navýšení ceny :clover: )
"Nesouhlasím. To je individuální názor. Mnozí ho s tebou možná sdílí, ale věř, že mnozí ne." - Pavel Urban ©
Rangarog Dragobir - zakladatel Západoříšské obchodní společnosti, kupec, kovář a kovkop ...padl a byl Durminem přijat do Věčných síní
Brambor
hemendo

Příspěvek od hemendo »

Díky moc za objasnění. :bigwink:
xondik
Kontaktovat uživatele:

Zaměření+vylepšení+utočná paveza= jen +2k AB?

Příspěvek od xondik »

Zdravim , potřeboval bych poradit.
Vzal jsem feat "zaměření na zbraň" , má postava má zbraň s vylepšením +1 , a k tomu útočnou pavezu.
základní AB postavy je +15/+10
Teď nastává problém. Když si postava vezme zbraň na kterou je zaměřena tak se zvedne AB na +17/+12
(+1 vylepšení ,+1 zamření) a když si vezme jěště útočnou pavez tak se nic nestane. Čím je to způsobeno?
Díky moc za odpověď
barely playing

Kdokoli mi napíše v čem má moje hra nedostatky a v čem dělám chybu, má u mě malé bezvýznamné plus, který se mu bude fakt moc hodit!
herní ACC javanesjanes
Nalk
Kontaktovat uživatele:

Re: Zaměření+vylepšení+utočná paveza= jen +2k AB?

Příspěvek od Nalk »

xondik píše:Zdravim , potřeboval bych poradit.
Vzal jsem feat "zaměření na zbraň" , má postava má zbraň s vylepšením +1 , a k tomu útočnou pavezu.
základní AB postavy je +15/+10
Teď nastává problém. Když si postava vezme zbraň na kterou je zaměřena tak se zvedne AB na +17/+12
(+1 vylepšení ,+1 zamření) a když si vezme jěště útočnou pavez tak se nic nestane. Čím je to způsobeno?
Díky moc za odpověď
Je to bug u útočné pavézy, který byl prý snad vyřešen. Zkus si projít na fóru sekci "Chybí věcí", jestli tam není nějaké upřesnění. :bigwink:
"Compared to the "righteous" greed of the rulers, the villains of the world seem much more honorable. When scum rules the world, only more scum is born... You don't even understand that?"
- Eustass Kid (One Piece)

Van, kněz Hrebogův, vyznavač Vyšší cesty
acc.: Nalkanar
xondik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xondik »

Díky :clover:
barely playing

Kdokoli mi napíše v čem má moje hra nedostatky a v čem dělám chybu, má u mě malé bezvýznamné plus, který se mu bude fakt moc hodit!
herní ACC javanesjanes
xondik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xondik »

Zdravím , mohli by jste mi poradit? V NWN toolsetu mám spoustu hlav co jsou normálně ve hře ,ale když spustím hru tak je na moji postavu hodit nemůžu. Nevíte čím to je?
Asi sem úplnej pablb co se NWN týče ale fakt si nevím rady. Díky moc
barely playing

herní ACC javanesjanes
Braenn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Braenn »

xondik píše:Zdravím , mohli by jste mi poradit? V NWN toolsetu mám spoustu hlav co jsou normálně ve hře ,ale když spustím hru tak je na moji postavu hodit nemůžu. Nevíte čím to je?
Asi sem úplnej pablb co se NWN týče ale fakt si nevím rady. Díky moc
Viz tvé druhé téma se stejnou otázkou :smile:
xondik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xondik »

Tak bych měl další otázku … Jak vložit portrét postavy na stránky EQ nějak mi to nefachá. :notworking:
barely playing

herní ACC javanesjanes
Odpovědět