Barvičky

Různé rady a řešené problémy a návrhy

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master

KaTo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KaTo »

The_Balrog píše:takze hledej, Kato smudlo *-*
*něco si znamená do deníčku a mumlá* ...až našetřím na luxusní šaty, napsat Balrogovi, aby mi vysvětlil, co to ten toolset vlastně je... *zaklapne desky*
Narážím na jedno lehké brnění, která jsem ve finále obarvil tak, že je celé černé. Neb jak říká klasik, černá se hodí ke všemu, od křtin, přes svatbu až po pohřeb. Ale za konečné řešení to nepovažuji...
Jak píše photter, u jedněch šatů kliknu na rukáv a dám barvu kůže 1 a ono to obarví něco jiného, než když to samé udělám u jiných "skoro" stejných...očividně je v barvení zakopaný pes hlouběji, než jsem schopen si představit :megalol:
Obrázek
photter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

všecky barvy sou pěkný, když sou černý :megalol: :megalol: :megalol: :megalol:
...terribilis ut castrorum acies ordinata...

"Bohové přicházejí a odcházejí, elfky zůstávaj." Âsar
Rysan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rysan »

2 KaTo: Možná to bude v tom, šmudlo, že se nekliká na určitý části oblečení, nýbrž na oblečení jakožto celek a obarví se ti to, co je systémově nastaveno na barvu např. kůže 2. :blush: (což může být kus rukávu a zároveň kalhoty)
Velmi doporučuju nejdřív poladit barvy v Toolsetu, opsat si část oblečení a k němu příslušnou barvu. Např. "Tunika bandity: kov 2 - 135 (černá)". Pak už stačí u barvíře koupit příslušnou barvu číslo 135.

Malý návod k Toolsetu:
Spustit Toolset
Otevřít modul Equilibrie_Base_20
V malém seznamu vlevo (pod menu Soubor) rozkliknout "Oblasti" a u položky "Báze" pravym myšítkem zvolit "Prohlédnout oblast"
Nad seznamem vpravo kliknout na mečík ("Kreslit předměty") a hned pod tím na "vlastní"
Ted v seznamu najít příslušné oblečení/zbroj a pravym myšidlem zvolit "uprav kopii"
Teď už jen kliknout na (tuším) "vzhled" a "barvy" a zkoušet a zkoušet...

PS: Možná to jde i jednodušejc, tak mě případně opravte.
PSS: Pokud si chcete vytvořit vlastní předmět, tak se mrkněte na viewtopic.php?t=503
"Meč není silnější slova. Potíž je v tom, že někteří nechtějí naslouchat." *zkontroluje si meče na zádech* Cohen N'ammar
KaTo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KaTo »

Rysan píše:2 KaTo: Možná to bude v tom, šmudlo, že se nekliká na určitý části oblečení, nýbrž na oblečení jakožto celek a obarví se ti to, co je systémově nastaveno na barvu např. kůže 2. :blush: (což může být kus rukávu a zároveň kalhoty)
Doplním moje zkoumání - třeba veškeré nové "připevňovací" pláště mají na sobě napsáno, čím se obarvují. Tedy, jakou barvu přejímají z obleku na který jsou "oblečeny"...třeba kdyby se dalo (někdy, časem - je to jen návrh a práce navíc) napsat, jaké barvy je vlastně obarvují.
Např.:
Šaty gotické: Kov 1, Kůže 1, Látka 1, Látka 2 (co obarvují, to už je na zjištění IC - nebo na toolsetu, pro fajnšmekry)
nebo
Probíjená košile: Kov 1, Kůže 1, Kůže 2, Látka 1
nebo
Hadry: Látka 1
Pozn.: Ty hodnoty barev jsem si vymyslel. Teda kromě hadrů.
Obrázek
photter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

drtivá většina modelů využívá všech šest barev, takže si stejně nepomůžeš, čím dřív do toho toolu vlezeš, tím dřív to budeš mít za sebou, neni to tak složitý, jak se to naprvní pohled tváří, uvidíš
taky sem dlouho kličkoval, než sem tool otevřel ale je to jednoduchý - chceš pěkný hadry ? tak pro to něco udělej :megalol: :bigwink:

KaTo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KaTo »

photter píše:drtivá většina modelů využívá všech šest barev, takže si stejně nepomůžeš, čím dřív do toho toolu vlezeš, tím dřív to budeš mít za sebou, neni to tak složitý, jak se to naprvní pohled tváří, uvidíš
taky sem dlouho kličkoval, než sem tool otevřel ale je to jednoduchý - chceš pěkný hadry ? tak pro to něco udělej :megalol: :bigwink:
Tak jo, já tam teda vlezu, už mě nebijte! :megalol: Hned...zítra! Slibuju! :yes: :crazy:
Obrázek
Uradin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Uradin »

pls odpoví někdo na moji otazku? jak byste nazvali v tabulce barvu číslo 164?
IM BACK
Noir Comme la Nuit-mladík co má v lásce noc
William Vryce-usměvavý dřevorubec a bojovník(ztracen v horách)
tak tahle hudba se mi v zahryzla do těla jako noční bytost :D http://www.youtube.com/watch?v=d9geleJT … EF2808797B
The_Balrog
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od The_Balrog »

Uradin píše:pls odpoví někdo na moji otazku? jak byste nazvali v tabulce barvu číslo 164?
třeba: lehce modře stříbrná, když ti to udělá radost ^_~
„Jmenuju se Natalie. A dělám si, co chci.“
darmian

Příspěvek od darmian »

to Uradin: kovově bílá
The_Balrog
Kontaktovat uživatele:

Uradin: Ale zkus použít vlastní fantasii, určitě na nějaký šikovný název přijdeš ^_~
Cenzanni
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cenzanni »

Světlemlahavošedofialovobílekovová :megalol:
Morgan Te'len

Kovan syn Helburův
ungiel

Příspěvek od ungiel »

Neslo by prosim prosim toto tema priradit jako dulezite, at zustava nahore? :innocent:
Rysan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rysan »

Obrázkový návod k barvám a Toolsetu:

Spustit Toolset & otevřít modul Equilibrie_Base_20

Obrázek

Mně to vypíše varování, ale s klidným svědomím to odkliknu (jinak by se to stejnak neotevřelo:). A že to občas spadne? *mávne rukou*

Obrázek

V malém seznamu vlevo (pod menu Soubor) rozkliknout "Oblasti" a u položky "Báze" pravym myšítkem zvolit "Prohlédnout oblast"

Obrázek

Nad seznamem vpravo kliknout na mečík ("Kreslit předměty") a hned pod tím na "Vlastní"
V seznamu najít příslušné oblečení/zbroj a pravym myšidlem zvolit "Uprav kopii"

Obrázek

Teď už jen kliknout na záložku "Vzhled" a "Barva" a zkoušet a zkoušet... (kolečkem myši lze rychle přepínat sady barev "Kůže 1" "Kůže 2" atd.

Obrázek

Obrázek

Takto upravené šaty si lze uložit (společně s modulem). Jen si upravte název šatů, ať si je poznáte. Klikněte na "Ok" a potom uložte celý modul přes menu "Soubor" (nebo klasicky "Ctrl+S")
POZOR!!! takto si nelze vytvářet vlastní věci pro export!!!

Obrázek

Přeju vám mnoho a mnoho strávených hodin v Toolsetu! *škodolibě se ušklíbne*
Naposledy upravil(a) Rysan dne 5. 5. 2008 16.03, celkem upraveno 2 x.
"Meč není silnější slova. Potíž je v tom, že někteří nechtějí naslouchat." *zkontroluje si meče na zádech* Cohen N'ammar
Nalk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nalk »

Já bych měl takovej dotázek k tomu barvení:
Co se barví přes barvu 1 a co přes barvu 2 (myslím ti možnosti po klepnutí pravým tlačítkem myši)? Chtěl bych si přebarvit jistou věc, ale jen část a nerad bych pak hledal původní barvu.
"Compared to the "righteous" greed of the rulers, the villains of the world seem much more honorable. When scum rules the world, only more scum is born... You don't even understand that?"
- Eustass Kid (One Piece)

Van, kněz Hrebogův, vyznavač Vyšší cesty
acc.: Nalkanar
The_Balrog
Kontaktovat uživatele:

tak, jak bych ti to co nejjednoduseji vysvetlil.…

noo...

U kazdeho obleceni neco jineho.
:D
photter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

otevři si toolset podle výše uvedenýho návodu, v paletě si najdi tu věc, kterou chceš barvit a vyzkoušej, na co ta část, kterou chceš měnit bude reagovat, jestli na kov1, kov2, kůže1, kůže2, látka1 nebo látka2, nijak jinak to zjistit nejde

Nalk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nalk »

The_Balrog píše:
hmm ajá myslel že je to univerzální
photter píše:
áá very good idea..to by mě nenapadlo.. thx
"Compared to the "righteous" greed of the rulers, the villains of the world seem much more honorable. When scum rules the world, only more scum is born... You don't even understand that?"
- Eustass Kid (One Piece)

Van, kněz Hrebogův, vyznavač Vyšší cesty
acc.: Nalkanar
Odpovědět