Abych se vrátil k tématu mincí (pro nosnost postav si založte prosím zvláštní vlákno).
Schrnu dosavadní (jsa iniciátor topicu):
1) velké hodnoty peněz neváží skoro nic jedna platina = 125 000 původních zlatých. Tzn. 1 000 000 (kolik postav je má(?) - z mého okolí ani jedna) je cca 8 platinek = 0,8 libry. Obsah všech bakovních kont je 2 000 000 = 1,6 libry v kovu.
2) měšec váží 1libru (opet dáno systémem).
3) nejvetší váhu (bohatství) měšce tak netvoří platina, zlato, ale měď a stříbro, díky systémové váze 0,1 libry
Příklad: Pokud jdete koupit jídlo a máte dva zlaté v kapse = 1,2 libry (včetně měšce), koupít si rybu za 10 měďáků a rázem máte 1zlatku, 49 stříbrných a 40měďáků ú 90*0,1 = 9 liber + 1libra měšec = 10 liber, což je o cca 8,8 liber přírůstek.
4) měšec na EQ nedovolí vložit (teda dovolí, ale pak to zase vysype) nic jiného než mince.
5) navrhoval jsem na měšec dát schopnost "snížení váhy 80%", což by zrealističtělo lehce nereálnou váhu mincí.
6) váha minci v měšci je pořád 0,1 libry za kus, ale měšec po zavření váží "jen" 80% obsahu.
7) původní myšlenka omezení nošení milionů po kapsách zůstala nenaplněna, stal se z toho jen bič (díky měděným a stříbrným mincím) pro část postav s napjatým váhovým limitem, které obrací doslova každou libru v inventáři.
Prosím pokračovat dál v nápadu měšce zlidštujícím váhu peněz, ne ve váhovém limitu zlobrů, orků, trpaslíků, lidí, elfů apod.
//osobně se mi nápad "vážicích mincí" líbí

(a to si ani neumím představit CO to znamenalo ten systém vytvořit, abych to plně docenil), ale už se mi nelíbí jejich REALNY dopad na hru

.