Měšec na mince

Pokud vás napadlo jak něco zlepšit, nebo chcete něco naopak zkritizovat

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master

KaTo
Kontaktovat uživatele:

Měšec na mince

Příspěvek od KaTo »

Návrh k diskuzi:
Vzhledem k tomu, že mince váží 0,1 libry (systémově nejmenší možná váha) tak se stačí projít se dvěma zlatkama na nákup jídla a rázem je z 1,2 librového měšce pořádný ruksak o váze 6-9 liber.
Vzhledem k tomu, že do měšce se dají dávat jen a jedine pouze mince (zkoušel jsem z OOC testování i jiné věci, ale "vyplivne je to"), nešlo by na něj hodit vlastnost: "Snížení váhy obsahu o 80% - z osmi liber by to bylo 1,6+1liber měšec, což už je "unositelné")? Měďáky, která by v reálu vážili 0,01 libry (kdoví jestli ne méně) a jen díky systému jsou z nich div ne olověné ingoty. Tímhle elegantním řešením by se mohla váha peněz TROCHU zrealističtit? Co myslíte?
Obrázek
kokosak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kokosak »

Jednoznačný souhlas. Jen nevím, co to udělá se systémovou cenou měšce.… ale kurnik, koupil bych ho stejně
Eternal chaos comes with chocolate rain, you guys. CHOCOLATE RAIN!
anurin

Příspěvek od anurin »

kokosak píše:Jednoznačný souhlas. Jen nevím, co to udělá se systémovou cenou měšce.… ale kurnik, koupil bych ho stejně
systémová cena lze přeci změnit ne? Imho zkoušel jsem tam vložit věci a nevyplivnulo mi je. Určitě to ale půjde nějak nastavit aby tam šli vložit pouze mince. Páč nosit v měšci zbroj.. :angry: může jen tupec.

*tázavý pohled*
Darmonlor

Příspěvek od Darmonlor »

kokosak píše:Jednoznačný souhlas. Jen nevím, co to udělá se systémovou cenou měšce.… ale kurnik, koupil bych ho stejně
Rozdat postavám při vytváření & Nevykupovat?
Don't Dream It - Be It <i>Dr. Frank-N-Furter</i>

Amelia Wil Tesla Seyruun
Falik
Nalk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nalk »

Hmm asi začnu vyrábět skládací výbavu ala James Bond a podobné existence *složí bitevní luk z Amfi, dále složí plátovku po plátcích a dál přehne, nakonec to vše dá do měšce.. je trošku plnější, ale snesl to* :megalol:

Nápad je to dobrý, je fakt že ta cena by pak mohla být neúnosná a chce to vyzkoušet jestli skutečně nejde nacpat něčím jiným (i když třeba kamínky by prošli ne?)
"Compared to the "righteous" greed of the rulers, the villains of the world seem much more honorable. When scum rules the world, only more scum is born... You don't even understand that?"
- Eustass Kid (One Piece)

Van, kněz Hrebogův, vyznavač Vyšší cesty
acc.: Nalkanar
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Nelze. Zasahuje to do ceny a cena mince musí přesně odpovídat její hodnotě.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
kokosak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kokosak »

Nejde o vlastnost mince, ale vlastnost měšce jako uložného kontejneru. Bez měšce by mince vážila desetkrát tolik :bigwink:
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Pak postrádá smysl váha mincí a zase budou postavy s 1.000.000 gp u sebe. Ne. Máte všudypřítomnou stabilní a celkem dostupnou a rychlou perzistenci.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
KaTo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KaTo »

kokosak píše:Nejde o vlastnost mince, ale vlastnost měšce jako uložného kontejneru. Bez měšce by mince vážila desetkrát tolik :bigwink:
jj, když se vleze do měšce, mince pořád váží 0,1 libry (ted jsem trochu nejistý) - ale myslím, že v originál NWN kde tyhle "vaky" běžně byly k mání, jsem do nich cpal brnění třeba za 50liber, to brnění "pořád" vážilo 50liber, ale když jsem zavřel vak, tak měl 80% z 50ti = 10 liber + 1 libra (váha vaku) = 11 liber
Naposledy upravil(a) KaTo dne 30. 6. 2008 15.27, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
Grunt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grunt »

ingoty? Vaha jedne mince je při vaze 0,1 lbs 45,3g. Pokud sem to narychlo dobře spočet tak to odpovida mince o tlouštce cca 5mm a prumeru asi 6,5cm (pokud se jedna o čiste Au) . Což je sice dost velka mince ale uplna katastrofa to taky neni.
Grombald Sveřepý: Jeden hrozně sekernaty,věčně nasraný trpaslík, kterého se sám někdy bojím.
Rumbard Tarkaren:"To je tak, když dosi sére Grombálda"

Corvien:Jedna kouzelná kouzelnice.
kokosak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kokosak »

labir píše:Pak postrádá smysl váha mincí a zase budou postavy s 1.000.000 gp u sebe. Ne. Máte všudypřítomnou stabilní a celkem dostupnou a rychlou perzistenci.
Promiň, ale milion ve starejch je... *počítá*… 8 platinek, což je 0,8 libry. Stejnak se s tim bude běhat. S automatickou konverzí u obchodníka celkem nehrozí, že by někdo neúmylsně syslil nesmyslné váhy. Záměr vylehčeného měšce je spíš, aby si člověk nemusel rezervovat 10 liber v invu na mince co dostane nazpět. U slabých postav bez boostů je to problém.
Naposledy upravil(a) kokosak dne 30. 6. 2008 15.28, celkem upraveno 1 x.
kokosak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kokosak »

Grunt píše:ingoty? Vaha jedne mince je při vaze 0,1 lbs 45,3g. Pokud sem to narychlo dobře spočet tak to odpovida mince o tlouštce cca 5mm a prumeru asi 6,5cm (pokud se jedna o čiste Au) . Což je sice dost velka mince ale uplna katastrofa to taky neni.
… čisté zlato s mincemi nemívá moc společného :bigwink:
KaTo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KaTo »

labir píše:Pak postrádá smysl váha mincí a zase budou postavy s 1.000.000 gp u sebe. Ne. Máte všudypřítomnou stabilní a celkem dostupnou a rychlou perzistenci.
Jak psal kokosak, milion v platince nic neváží, kdežto měďáky a stříbrňáky, ktere mi vraceji obchodnícimají v průměru (dohromady) až 10 liber (tech pár zlatek za 1-2 libry je pakatel). Váhu měšce tak nečiní ZLATO nebo PLATINA, ale medaky a stribrnaky - běžně dostupná měna. Kterou vrací každý hostinský, obchodník apod.
Obrázek
Jon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jon »

Tak zrušme platinky!! :)))
Akira

Příspěvek od Akira »

páčto sem mimo jiné numismatik setsakra amatér..můžu půjčit na srazu u nás na odzkoušení některým stříbrné a měděné mince z různých období...:) ať ví kolik a jak váží a jak se nosí
Naposledy upravil(a) Akira dne 30. 6. 2008 15.55, celkem upraveno 1 x.
Milujte se a množte se..zabijte je pak všechny, Bůh už si je nahoře přebere!
Přiznání je polehčující okolnost, ale jistý trest - od léta páně 1992 MERLIN
Mrtvý manga avatar, dobrý manga avatar!
KaTo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KaTo »

Jon píše:Tak zrušme platinky!! :)))
To neřeší problém (klidně platinky zrušme), že váhu měšce činí měď a stříbro.

//Je mi jasný, že trpaslíci, orkové apod. s jejich nosností v "tunách" tohle řešit nemusí, ale je tu spousta "slabých" postav = nízký váhový limit, pro které je najednou darda 5liber vrácených mincí docela tristní.

EDIT: Běhat(plížit se) po každém nákupu jídla do banky a tam se zbavovat mincí, případně je pálit v koši, aby postava mohla chodit podle mě taky není řešení (ačkoli ta možnost tu je, hehe *usměje se při té představě*).
Obrázek
The_Balrog
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od The_Balrog »

Právě by možná bylo zajímavé, kdyby tyhle postavy začaly teď opravdu využívat tu perzistenci, která se nám s EQ3 zvýšila. Trezor teď má kapacitu 50 předmětů a to - si dovolím tvrdit - je už dostatečná velikost pro to, aby postavy opravdu začaly u sebe nosit zhruba jen to, co by i jejich postavy ve skutečnosti měly u sebe.

Slovíčko zhruba je tam proto, protože bych si dal hodně pozor na ukládání oděvů a démončích knížek (kvůli tomu, že můžou zabugovat), ale existuje spousta věcí (zbraně, nářadí, štíty, šminky... jánevim co ještě), které se dají do trezorů ukládat. Kdo z vás nosí sebou batoh plný jídla? ;)

Myslím, že není problém u sebe nosit 50 liber. Alkaran s výzbrojí má u sebe 60, teď tedy s mincemi se ta váha může blížit k sedmdesátce. To už unese snad kdokoliv. A až se dostanu ke svým trezorům, ještě si víc odlehčím.

Neříkám, že je dobře, že mince váží deset liber. Spíš bych chtěl upozornit, že tohle by mohla být spoušť, kdy byste se mohli zamyslet nad tím, jestli nezačnete hrát na vaše vybavení trochu jinak ^_~
„Jmenuju se Natalie. A dělám si, co chci.“
anurin

Příspěvek od anurin »

KaTo píše:

//Je mi jasný, že trpaslíci, orkové apod. s jejich nosností v "tunách" tohle řešit nemusí, ale je tu spousta "slabých" postav = nízký váhový limit, pro které je najednou darda 5liber vrácených mincí docela tristní.
Postavy s velkou nosností u sebe klidně milion nosit můžou. Myslím že tohle není řešení, je to řešení pro postavy které nemají velkou nosnost. Tudíž je to moc netrápí a nás, kteří máme menší sílu ano, protože člověk v invu má nějaké ty RP předměty atp... a už s tím to sotva nese. Myslím že tohle by chtělo ještě zvážit Labire. Mince jsou skvělý nápad a líbí se mi na EQ 3 asi nejvíc ze všeho. Osobně mě ta váha moc nevadí, ale je to zbytečné, myslím si.

Edit: To Balrog... no, koukal jsem do invu a hledal jsem co bych dal do trezoru. Nemám tam už co dát, vše co jsem mohl tam je. A to jsem docela plnej, mít ještě víc RP předmětů asi bych chodil přetíženej. Zbraně štíty nemám. Imho když děláš AQ tak máš třeba jistou věc OOC v invu a to ti taky žere další libričky. Ale nelobuju tu za sebe, nýbrž za postavy co mají třeba sílu 8. Jsou to bardi. Mají v invu RP předměty atp... a že jich pár znám.
The_Balrog
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od The_Balrog »

anurin píše:
KaTo píše:

Postavy s velkou nosností u sebe klidně milion nosit můžou. Myslím že tohle není řešení, je to řešení pro postavy které nemají velkou nosnost. Tudíž je to moc netrápí a nás, kteří máme menší sílu ano, protože člověk v invu má nějaké ty RP předměty atp... a už s tím to sotva nese. Myslím že tohle by chtělo ještě zvážit Labire. Mince jsou skvělý nápad a líbí se mi na EQ 3 asi nejvíc ze všeho. Osobně mě ta váha moc nevadí, ale je to zbytečné, myslím si.

Edit: To Balrog... no, koukal jsem do invu a hledal jsem co bych dal do trezoru. Nemám tam už co dát, vše co jsem mohl tam je. A to jsem docela plnej, mít ještě víc RP předmětů asi bych chodil přetíženej. Zbraně štíty nemám. Imho když děláš AQ tak máš třeba jistou věc OOC v invu a to ti taky žere další libričky. Ale nelobuju tu za sebe, nýbrž za postavy co mají třeba sílu 8. Jsou to bardi. Mají v invu RP předměty atp... a že jich pár znám.
Co to jsou přesně RP předměty? : ) Kobereček... korbel... deštník?… udice na ryby? …. (ptám se jako blbec, protoze nejsem u mejch nwn abych skouknul inventář, co tak můžou bejt rp předměty)
podle mne dost RP předmětů má váhu kvůli tomu schválně sníženou.
A co z toho, co jsem teď vyjmenoval je tak důležité, že to musí člověk nosit pořád u sebe... leda tak ten korbel.
„Jmenuju se Natalie. A dělám si, co chci.“
kokosak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kokosak »

The_Balrog píše:
Jistě, že se optimalizuje. Nejde o to, že by to nešlo vyřešit vyházením invu, tohle jsem osobně dělal už třikrát. Jde spíš o to dotáhnout realističnost + záměr WB. Je-li váha mince nastavena z čistě systémových důvodů na 0,1 libry, odlehčovací měšec by byl řešení jak nastavit váhu mince realističtěji. Stačí IRL vysypat obsah peněženky a počítat, vážit snad ani není nutné.

BTW představte si peněženku co má 5 kilo :D
Odpovědět