OneHeart píše:
Ale co mě vyloženě SRALO! byl únik informací o hodnotách PLACOS na postavách, jinak si neumím představit, jak se regulérní hráč mohl dozvědt (nejen) moje hodnoty (a ne jednou a s oslnivou přesností.)
To totiž bohůmžel jen nahrávalo do karet jisté skupině mentálně vyšinutých RP inkvizitorů, každý si může domyslet jak...
Pokud někdo posuzuje kvalitu hry prostřednictvím hodnoty PLACOS (hlavně té kladné), pak ho používá k něčemu jinému, než k čemu byl vytvořen - a koná tak špatně. PLACOS není primárně určen k tomu, aby hodnotil kvalitu hry hráčů, ale aby odhalil, co hráči dělají
špatně. Proto sleduje dobře podchytitelné akce, jako je přemíra sběru surovin, zneužívání systémů (přendavání, protláčení (?)), lootování v hidu, přehnané zabíjení (EQ rozhodně není stavěná na to, aby samotný trpaslík chodil vybíjet skřetí sídliště) a tak dále. Samozřejmě že také existují věci, které se dají podchytit a které jsou pro hru "přínosné", ať to je třeba hra ve skupině a další jevy, za které PGR stoupá.
Nicméně to číslo není ani v nejmenším vypovídající natolik, aby se podle něj mohl někdo odvážit soudit hru ostatních. Je to poradní hodnota (proto také si hráči mohou zjistit, proč mají placos nízký a co by měli na své hře upravit, aby se jim nezhošoval) a ne známka ve škole.
To, co jsi napsal s hvězdičkováním, je celkem vtipný příklad toho, jak si nabíhají lidé, co placos řeší. Já si za svoji hru nevšiml, že by placos kdy bonifikoval přemíru hvězdičkování, a to jsem si to jednu chvíli schválně testoval. Mně placos nejmarkantněji stoupnul při trzích v tirianu, kde Alky hlavně postávala a ani nebyla přehnaně aktivní.
Rozebírat, co a jak placos hodnotí kladně a snažit se podle toho hrát, je zbytečné a pro vašio hru kontraproduktivní. Jestli chcete placos nějak řešit, tak se spíš zaměřte na regulaci činností, které vám ho tak moc srážejí a jinak hrajte jako vždycky.
Nemá cenu se mu přizpůsobovat, větší hodnotu má vaše hra, ze které jde zábava ostatním.