Teď jsem si vzpomněl, že jedna severská rasa skutečně kritikaly nebo sneaky dává. Ačkoliv už si nevzpomenu, jestli se to nějak projevuje, nebo jen vypisuje do logu. Každopádně, to že se o tom takhle musíme vůbec bavit, je známkou toho, že kritikaly a sneaky od NPCs jsou zanedbatelný.
Zdech: Nebudu to už vypisovat, je to spousta počítání a je to jen pro představu. Totiž ty výpočty jsou dost konkrétní pro danou situaci...takže to stejně nemá moc smysl... Povšimni si ale, že třeba v případě toho péřnatýho démona je nějaká změna OČ zanedbatelná, protože tě stejně trefí ve většině případů.. nechci podceňovat Serbitara, ale hádám, že nemá vyšší AC, než 35.. Což by znamenalo šance na zásah od démona 95% (totiž jednička je autofail)…
Ale představ si to s redukcí.. to by ti nedal za 22+19 = 41 dmg, ale za (22-15)+(19-15) = 11 dmg … což je skoro čtvrtinový dmg.
V případě obyčejných NPC, ne těch, co dávají kolem 20 dmg by ti ty NPC nedávaly DMG žádný a je ti jedno, že tě budou trefovat.
(Naopak Nicky na 19. lvlu dostane smečka Vrrků do těžce raněn jen pomocí dvacek, protože N nemá redukce).
Co se týče realističnosti, tu si strčte za klobouk. AC v NWN z nějakýho důvodu nahrazuje redukce (jak byste čekali, že by to mělo být), tak se s tím smiřte... alternativou může být leda uplné nahrazení za nový systém a to by nadělalo jen víc škody, než užitku.
Ogare, to není subjektivní poznámka, to je zcela objektivní poznámka (doložená výpočtama).. Mě osobně by to pomohlo, jakožto hráči bojovníka, co dokonce nemůže mít redukci z pláště, jako ostatní. Ale jakožto George

jsem
bojovníkem proti bezpráví , a tak se proti tomuto musím postavit.
DarckDewy, jak můžeš porovnávat redukci 4 na 20. lvlu Barbara s redukcí 15 ze zbroje, kterou si může koupit každej a našetří na ní dřív, než stihne mít 10. lvl, když bude dobrej?
To je jak kdyby měl čaroděj kouzelnou střelu na 20. lvlu, ale taky by se dala koupit hůlka, co by uměla IGMS a dalo by se na ní našetřit … no.. velice brzy.
O nereálnosti bojů - např. toho, že rána obouručním mečem do holé kůže (nemagické bytosti/nemnicha) cíl nezabije na místě se snad nemusíme bavit... je to hra, má nějakou hratelnost, jsou to hrdinové apod.
Co se týče toho, že plnoplátovka proti luku nepomůže.. dejme tomu, ale luk se do pohybujícího cílu ani netrefí ;) .. Lučištníci (alespoň, co vím) stříleli stylem.. teď vypálíme desítky šípů a šak ono to někoho trefí.
DarckDewy píše:Neberte to útočně ale většina těch čísel co tu píšete je vám k hovnu a to doslova stejně nebudete moci sami nikam pořádně vletět jelikož jsou tu nástrahy jako mágové, nemožnost pohybu když vás obklíčí a mnoho dalšího. Přesto osobně nechci aby se to všechno řešilo přes redukce ale dokud jsou tu postavy které ubírají 50 hp na sek tak furt je to když počítám 15 redukci 35dmg a když má postava např 80 hp tak se nic nemění jako kdyby jí netrefil a nesebral nic. Má to klady a zápory tak to furt neomílejte jak je to nešťastně udělané.
Jde vidět, že naprosto neznáš mechaniku NWN. Zaprvé nejde o tom vletět někam sám, jde o to, že každý člen případné družiny vybaven touto zbrojí je 1x-infx silnější. Mágové ve většině případů dávají nějaké dmg nebo strachy/omámení apod. Bojovník DMG ustojí a proti těm ostatním v drtivé většině případů stačí kouzlo 1. kruhu.
Pokud uvádíš příklad na tom, že se tvoje postava dostane do situace, kdy bude čelit se svýma 80hp protivníkovi, co dává jednou ranou 50dmg, tak se nemáme o čem bavit. Ale že si to ty, provedu jednoduchý výpočet, který dokáže, že i v tomto nesmyslném příkladu vychází nová zbroj výrazně lépe.. totiž.
Pokud nebudeš mít redukci, dostaneš první ranou DMG za 50, 80-50 = 30.. zbývá ti 30HP a při další ráně za 50DMG tedy umíráš... a teď nová zbroj
Dostaneš první ranou DMG za 35, 80-35 = 45.. zbývá ti 45HP a při další ráně za 35DMG ti zbyde 10HP.. zabije tě až třetí rána.. co to znamená?
S novou zbrojí vydržíš v tomto nesmyslném boji o jeden zásah navíc, tj. 1,5x víc.
Co by se mi ale líbilo, by bylo
lehké posílení středních zbrojí, které se podle mého moc nevyužívají a je to škoda.
Jinak aby to nebylo pochopeno špatně, ze změn jsem byl nadšený (neviděl jsem, co je nového, jen co jsem četl), ale tyhle přesílené věci jsou prostě špatně.
Taky by mi třeba nevadilo podívat se na nepoužívané zbraně a lehce je posílit (lze dát dýce bonus do sneaku třeba?)
Sell drugs. Run guns. Nail sluts and fuck the law.