Jé, o tom jsem nevěděl! Díky!photter píše:velice solidní démonologie je tady: http://www.sigil.cz/clanky/sfery-fiendi/
Drowové a démonické bytosti
Moderátor: Dungeon Master
Jistě že tam šance je a já myslim dost velká - pokud se budes snazit a neukazovat se treba ve dne pred vsema ve meste nezamaskovanej, to se pak clovek nesmi moc divit. A to s tim koumakem obecně neplatí - viz. Nae, kdyby se nakej takovej "koumak" nasel, tak by ji museli chytit driv ne? Ja se snazim treba maskam davat urcitou dost velkou toleranci, protoze tohle NWN zkratka neresi moc dobre a vim jaky to je hrat za postavu ktera se snazi maskovat. A taky vim jaky to je hrat za postavu ktera se snazi odhalit nekoho maskovanyho a pohledy z obou stran sou vzdycky subjektivne ovlivneny...Drog píše:Přesně tak at už dobrej nebo zlej nějaká šance by tam být mněla což ted už není.Si dokážu představit jak se procházím zamaskovanej v kápi a nějaký šikula a koumak v jedný osobě na mně vybafne:"on je nějak divnééj!! Stráže stráže! at si ten chlap sunda tu kápi a ukáže nám co pod ni skrývá".
&toDrog: ja sem se se situacema co se "bratrickovani" podobaly setkal parkrat na alhambrii, ale rikam at to lidi hrajou jak chtej (problem je ze tam neprisla odezva od prostredi - pravdepodobne by po bratrickovani s drowem skoncili na hranici a to by si pak rozmysleli). Na Eq sem to pokud vim nevidel, z mnoha duvodu (mimo jine i ze treba sem videl zatim jednoho drowa tadynějakýho klišé a ne nějakýho automatickýho bratříčkování, na to můžete vzít jed

to labir: ja to jako restrikci nevidim, protoze to je logicky vyusteni z realii tenhle pristup okoli. Ale vzdykcy mi prislo, ze treba Danseur, ty a jeste nekdo to jako restrikci na Alh videli... Ovsem podle me si to taky vykladali treba tak, ze jejich postavy MUSI bejt vuci napr. drowum nepratelsky - to by jiste restrikce byla, ale myslim ze je jasny ze to neni pravda.
A jestli jeste muzu poprosit o takovou drobnost, kdybyste promazali informace tykajici ze postavy jmenem

-
- Kontaktovat uživatele:
Jaký bod 2.?Jezura píše:A bod 2.?
Edit: Aha už vim. Ale nechápu - vždyť na ten jsem odpověděl taky ne? Tak dobře:
Odpověď:2. Jak hloupý trpaslík pozná rozdíl mezi "démonickou postavou"a Daemianem? Co je Thiefling, vrock, baathlezu, balor, tanari, lemur nevím ani OOC.
Taky tam není popsáno že by trpaslíci měli vyjet na každého drowa. To je na každé postavě jaké má pozadí a jestli ví co to je drow a jak vypadá démonická postava.
Ještě jednou: Ten příspěvek NENÍ pravidlo jak se mají hráčské postavy chovat k jiným postavám. Věřím že jste natolik vyspělí, že se budete chovat podle toho co vaše postava ví nebo neví. Ten příspěvek je určen začínajícím hráčům co chtějí hrát drowa nebo jinou subrasu.
(jo okopčil jsem to sem ještě jednou)
Naposledy upravil(a) labir dne 29. 8. 2006 23.43, celkem upraveno 1 x.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ano souhlasím až na jeden efekt který to v tomto speciálním případě nese:Drog píše:já si naopak myslím že neinformovanost je báječná věc a často pomáha k dosti zábavným a nečekaným situacím ve hře.
Začínající hráč si nic netůšíc založí hodného drowa a objeví se v Tirianu. Vzápětí je zabit skupinkou rozhořčených postav nedbajících jeho slov jak je hodný a že jen projde... A tak to také má vzhledem k událostem být. Takže ho zabijí po pár minutách ve hře, což může vést přirozeně k naštvanosti a pocitu ublíženosti - hráč který si zakládá hodného drowa z 90% není ještě obeznámen s RP hrou v takové míře aby to odlišil.
A proto je jistá minimální míra informovanosti, proč k tomu dojde a jak případně začít aby životnost postavy byla delší, nutná.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
To kolja:Nemusíš se bát vím co je to maskováni a taky jsem už na něj tímdle zpusobem doplatil,proto to sem píši.S mým hobitem jsem si kvuli jistýmu questu koupil ženský oblek,čepeček panenku vějíř a plno těhle blbostí právě kvuli tomu questu,no tak a jdu se ještě s jedním hráčem mrknout do knihovny kde sedí Serena.Prohlídnem si knižku a odejdem.Co se nestane o herní den později?Sednu si v temýž obleku(je večer)u svačinky a Serena ktera sedí naproti se mně otazá něco ve smyslu:Co to děláš hobite?… A když se ho zeptám OOC proč to tak zahral tak jeho oduvodnění je to že jsem do hvězdiček když jsem byl v knihovně nepopsal svuj převlek... Proto vím jak by to asi dopadlo kdyby hral někdo Drowa sebelíp ale mněl v infu napsaný že je drow.
Naposledy upravil(a) Drog dne 30. 8. 2006 0.14, celkem upraveno 1 x.
Neberte život příliš vážně. Beztak z něho nevyváznete živí.
-
- Kontaktovat uživatele:
Omyl, taky jsem si to myslel. Ale jeden z těch dvou případů si přečetl IC fórum a pak šel do hry. Takže smysl to má.Arto píše:Stejně když ti přijde nový hráč tak jde prvně do hry a pak se možná koukne na forum...
Ukončil bych to, má to informovat o hraní subras a ne o tom jak se má chovat trpaslík k drowům, nebo jestli jsme rasisti nebo ne.
Drizzt byl sice drowský hrdina, ale taky to neměl lehký.
A věřím že nějaký zkušený RP hráč se může taky stát drowským hrdinou ale chce to hodně trpělivosti a maskování...
Drizzt byl sice drowský hrdina, ale taky to neměl lehký.
A věřím že nějaký zkušený RP hráč se může taky stát drowským hrdinou ale chce to hodně trpělivosti a maskování...
Wanting something does not give you the right to have it.
Jinak celkově informace o vzhledu, chování atd. o většině ras (včetně drowů) se dá najít tady: http://myth-drannor.net/DlabraddathNet/ … h/Main.htm .Možná by to chtělo dát někam, kde si toho každej všimne, jestli to teda bude Labirovi vyhovovat? (je to anglicky)
Naposledy upravil(a) Ghost dne 30. 8. 2006 0.34, celkem upraveno 1 x.
Bratrstvo zabanovaných!
-
- Kontaktovat uživatele:
To vypadá zajímavě, dík za link, ale nerad bych měl nějaký popis jak se chovat za to a to. Ani onen inkriminovaný příspěvek nic takového neříká (i když to tak někdo asi chápe), jen slouží jako info co asi tak čeká takovou postavu, jak ji prodloužit životnost a kde najde jakési zázemí.Ghost píše:Jinak celkově informace o vzhledu, chování atd. o většině ras (včetně drowů) se dá najít tady: http://myth-drannor.net/DlabraddathNet/ … h/Main.htm .Možná by to chtělo dát někam, kde si toho každej všimne, jestli to teda bude Labirovi vyhovovat?
-
- Kontaktovat uživatele:
I to je do jisté míry omezující, navozuje to pocit že to tak je "správně" a že to jinak je "špatně". Tohle bych nechal zcela na hráčské fantazii.Ghost píše:Není tam samozřejmě popis, jak se chovat, ale zajímavý podklady, třeba způsoby boje, různá společenství, způsoby života... ale je to na tobě

Ale díky za ten link, projdu si to až vyšetřím čas.