Drowové a démonické bytosti

Neaktuální a stará témata

Moderátor: Dungeon Master

Jezura

Drowové a démonické bytosti

Příspěvek od Jezura »

labir píše:Subrasy

Většina lidí a míst na Equilibrii je díky těsnému provázání se sférami dosti liberální a tolerantní. Jsou samozřejmě výjimky a rozdíly. Multikulturní město s Magickou univerziitou jakým je Tirian je dosti volnomyšlenkářské a tolerantní, naproti tomu trpasličí město Hag Hargol sice nevyžene majitele zlatých mincí, ale pokud vypadá divně tak ho místní obvykle pěkně vezmou na hůl a budou se koukat na něj skrz prsty.

Co není tolerováno prakticky nikde jsou démonické bytosti a drowové. Snad výjimkou v tomto směru je nechvalně prosnulý Ostrov vyvrženců kde údajně jsou tolerovány a využívány i takovéto bestie.

Drow v civilizovaných končinách je brán jako maximální ohrožení a to bez ohledu na jeho chování. V historii Desky je mnoho tragických událostí jenž zapříčinili ať již přímo či nepřímo drowové a i v současné době je jejich hrozba stále aktuální. Drow polapený královskou mocí je bez soudu zbraven svého bídného života a to takovým způsobem, aby se nemohl Znovuzrodit.

//Pokud hráč chce hrát démonickou bytost či drowa, měl by kontaktovat DM pro zapnutí efektů subras a jako startovní místo je velmi doporučován Ostrov vyvrženců. Přesto u takovýchto postav počítejte s nepříliš dlouhou životností pokud se nechají v civilizovaných končinách poznat a chytit.
Můžu se zeptat, co je tohle za změny? Nikdy jsem si nevšiml, že by v Mithallirské knihovně byla zmínka o drowech? Naopak si pamatuju scénu, kdy můj tehdy trpasličí Sekerník (nevědíc nic o drowech) bránil život jednoho z nich, před jakýmsi Eskelem, který ho tehdy chtěl na veřejnosti zabít. A taky v souvislosti s tímhle nechápu volný pohyb Daemiana po desce.
photter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

v Mithalirský ne ale v Tirianský a Amfiberaiský se dočteš o drowech kdeco...
...terribilis ut castrorum acies ordinata...

"Bohové přicházejí a odcházejí, elfky zůstávaj." Âsar
Drog

Příspěvek od Drog »

Taky mi to přijde přísný... Třeba v takovém Forgotten Realms kde rasa drowu vznikla(až poté se přenesla do jinych světu),se přesto může na povrchu pohybovat.Jistě okolí se k ním chová nepřiměřeně rasistycky a stane se že takového drowa fanatici upalej aniž by k tomu mněli důvod.Ovšem i přesto všechno se pohybovat po civilaci mohou stejně tak jako orkové,proto se mi nelíbí proč na jiný rasy brát jiný metry.Taky bych chtěl říct že i dobrý drow muže být.Přikladem je třeba taková knížka Planina ledového větru kde je hlavním(i kladným)hrdinou drow a nebo hra BG kde se zrovna s tímdle drowím hrdinou setkáte.
Naposledy upravil(a) Drog dne 29. 8. 2006 19.42, celkem upraveno 2 x.
Neberte život příliš vážně. Beztak z něho nevyváznete živí.
Drog

Příspěvek od Drog »

Potom kde je ta svobodná volba rasy a přesvědčení která by tu mněla narozdíl od mintaky být.
Alcatraz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcatraz »

drow je drow. To aby hraci hrali same hodne drowy, s tim nesouhlasim, protoze vetsinou je takove prani pouze vysledkem neuvedomeni si, co to drow je a proc jim je. I ve FR na ty tisice a tisice drowu pripadlo hnuti odporu jen velmi mala cast. Nenavist, a urcite mezi elfy a drowy, je uz podle me uplne za hranici "rasismu".
"Dokud kráčíme po své cestě je to neklamný znak, že svému cíli nerozumíme... nebo jsme ho dosud nedokázali přijmout. "
Cesta života, Serena White
Drog

Příspěvek od Drog »

Ano drow je drow.A když se rozhodne hrát víc hráču vyjimku tak už to přirozeně vyjímka není(to samý muže platit i pro hru vampíra a vlkodlaka).To ale není důvod k tomu aby hráč co chce hrát drowa musel pernamentně chcipnout poté co ho lapnou někde ve městě.
Alcatraz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcatraz »

Drog píše:Ano drow je drow.A když se rozhodne hrát víc hráču vyjimku tak už to přirozeně vyjímka není(to samý muže platit i pro hru vampíra a vlkodlaka).To ale není důvod k tomu aby hráč co chce hrát drowa musel pernamentně chcipnout poté co ho lapnou někde ve městě.
ok, ok. Nicmene podle moji postavy je :) Drowy a jeste hur demonicky bytosti od pohledu snasi jen velmi tezko :(
Naposledy upravil(a) Alcatraz dne 29. 8. 2006 20.47, celkem upraveno 1 x.
"Dokud kráčíme po své cestě je to neklamný znak, že svému cíli nerozumíme... nebo jsme ho dosud nedokázali přijmout. "
photter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

no, nevim, má někdo konkrétní problém ? já si zase myslim, že když si někdo zakládá postavu, měl by bejt aspoň zhruba seznámenej s reáliema světa, do kterýho vstupuje
zbavte se už toho kolektivního bratříčkování postav bez ohledu na rasu, náboženství a barvu pleti
já nevim, proč by se někdo k někomu, koho nezná, vůbec měl chovat přátelsky, ste dobrodruzi (většinou), ne nedělní škola
já vám povim, co tu chybí - pár postav, co se k někomu přidaj na "výpravu" a tam ho vykuchaj a vokradou a ne "kamáradi hodnejch drowů"

steel_martin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od steel_martin »

Drog píše:
Pokud chceš hrát drowa tak začínej na Ostrově vyvrhelů, protože tam je každýmu putna jestli seš drow nebo Teskenterova babička... v městě bych dal drowovi tak deset sekund na přežití, zvláště po tom co se stalo...
Game ID: Reverend_Malthas
Drog

Příspěvek od Drog »

Kdo tu mluví o bratříčkování?Jde mi o tu životnost týdle rasy která je nulová.(to jestli hraje hráč dobrého nebo zlého drowa je mi uplná putna)
já vám povim, co tu chybí - pár postav, co se k někomu přidaj na "výpravu" a tam ho vykuchaj a vokradou
Sám to píšeš.Dobrý případ pro drowa kterej si hraje na dobráčka přidá se na vejpravu a celý to tam vykuchá a okrade.
photter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

jo, proč ne ale nesmí se dát chytnout :bigwink: , že...

Drog

Příspěvek od Drog »

steel_martin píše:
Drog píše:
Pokud chceš hrát drowa tak začínej na Ostrově vyvrhelů, protože tam je každýmu putna jestli seš drow nebo Teskenterova babička... v městě bych dal drowovi tak deset sekund na přežití, zvláště po tom co se stalo...
Drowa hrát nechci díky.Chmm byl si někdy na ostrově?? docela malý mistečko na to abys tam tvrdnul celou hru.Podle mně by todle šlo ošetřit jedině-Podtemnem ale slyšel jsem že to se neplánuje a ani plánovat nebude.Takže tímdle hráče odradíte(I phottera kterej jak sám řekl nemá rad bratřičkování) od hráni démonických ras,a hráči si radši založí pohodlnou hodnou postavičku cnost všech cností.
Naposledy upravil(a) Drog dne 29. 8. 2006 21.01, celkem upraveno 1 x.
steel_martin
Kontaktovat uživatele:

Drog píše:
Já tam byl dlouho - dobrej měsíc hraní a sám a docela mě to tam bavilo.. Nejlepší by bylo pro hráče co chce hrát drowa domluvit se alespoň s ještě jedním hráčem a začít tam spolu...
photter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

Drog píše:...I phottera kterej jak sám řekl nemá rad bratřičkování...
já si nepřítele najdu a nemusí na to bejt barevnej ani von, ani já
drowa na ostrov nedoporučuju, jako drow by asi měl mít velkej problém přijmout votroctví
já myslim, že jediný místo (civilizovaný) kde může uzenáč přežívat je Hobitín :evillaugh:

steel_martin
Kontaktovat uživatele:

photter píše:
Jenžá já tam žádnýho otrokáře za ten měsíc nepotkal :bleh:
Drog

Příspěvek od Drog »

steel_martin píše:
photter píše:
Jenžá já tam žádnýho otrokáře za ten měsíc nepotkal :bleh:
To bude tím že Nae sedí v base :bigwink: Asi se to tam po jeho hrůzovladě kapánek zlepšilo :smile:
Ghost
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ghost »

2 Photter: S tim otroctvím by podle mě záleželo, jestli ten drow je šlechtic nebo ne- nešlechtici jsou pro ostatní drowy kus hadru, pouze o stupínek vejš než otrok :)
Bratrstvo zabanovaných!
Alcatraz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcatraz »

Ghost píše:2 Photter: S tim otroctvím by podle mě záleželo, jestli ten drow je šlechtic nebo ne- nešlechtici jsou pro ostatní drowy kus hadru, pouze o stupínek vejš než otrok :)
spis na tom, jestli je to ten drow a ta otrokarka :) ale elfka ma jeste o dost snizeny sance nez nekdo jinej
Naposledy upravil(a) Alcatraz dne 29. 8. 2006 21.29, celkem upraveno 1 x.
Ghost
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ghost »

V Podtemnu jsou otrokářky vcelku běžný, myslim, že drow by byl rád, že na povrchu vůbec nějak žije, oproti Podtemnu je to pro něj zacházení v rukavičkách, bych řekl (drowové jsou, jestli se nemýlím, mistři v mučení, který nikdy nikdo nepřekoná)
Bratrstvo zabanovaných!
kolja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolja »

Drog píše:Takže tímdle hráče odradíte(I phottera kterej jak sám řekl nemá rad bratřičkování) od hráni démonických ras,a hráči si radši založí pohodlnou hodnou postavičku cnost všech cností.
A pak se všichni sejdeme v ideální společnosti, kde sme všichni nejlepší kamarádi, kde si paladinové podávaj ruce s kostlivcema a elfové se objímaj s drowama...
:helpsmilie:
A btw. hodnej drow má menší pravděpodobnost přežití než zlej.

Tenhle "restriktivní" přístup co si pamatuju se labirovi dost na Alhambrii nelíbil, ale sám vidí, že když už takové subrasy začlení do světa i s jejich "běžnou" povahou a chce dodržovat logiku (navíc po tom co znovu provedli na eq), tak prostě nemůže jinak.
A s bezduvodnym bratříčkovánim má photter pravdu. Ta situce na Alhambrii kdy se jednou objevili drowové a vyvraždili půl města a druhej den tam přišel nějakej PC drow a já ho sestřelil on-sight a pak sem si vyslech největší sprchu od asi 5 postav co ho sice viděly poprvý ale byl to jejich nejlepší kamoš mě docela nenadchla :dry: Vzdycky si rikam, ze kdyby to nebyla PC postava ale DM, tak kdyz do 3 sec nezmizim nebo ho nezabiju, tak sem tuhej - tak proc hrat jinak, kdyz vidim ze je to PC?Na Eq se tohle nastesti nestalo, tu situaci s drowem sem videl a postavy co tam byly jednaly podle myho nazoru velmi IC logicky vzhledem k predchazejicim udalostem.
Podle me jakysi nelogicky chovani nebo tak vyplyva z nedostatecny informovanosti, za jakysi podvedomy reakce "dyt je to prece hrac!" a pak z toho, ze okoli nereaguje. Kdyby DM v takovejch situacích delal patricne reakce okoli, vsechny takove "podivne" situace by mohly vypadat dost jinak - ale samozrejme vzhledem k ridkemu vyskytu takovych situaci je DM malokdy u neceho podobneho.
Zamčeno