Saiko píše:…
no, jedině, jak ho trochu omezit, je snížit dobu působení, upravit účinnost kouzel a tak. Jinak to nevidím. Hlavně to tu ale nepiš, ať hráči neví, jak to upravíš. Můžeme se hádat přes PM.

No já sis spíš myslím, že všechny "systémové" věci by měly být obecně známé (samozřejmě ne zcela detailně), aby hráč věděl, že je něco takového vůbec možné. Že jde zakopat/vykopat šlupka od pomeranče postava určitě ví, ale hráče nemusí napadnout že je na to systém a že to jde.
Stejně tak v případě kouzel - jejich výčet a funkčnost by měla být hráči (nemusí postavě) známa před vlastní tvorbou postavy - třeba se někdo může rozhodnout hrát chaotického zaklínače co bude používat téměř výhradně nová kouzla chaosu, o kterých by jinak neměl ani tušení. Stejně tak nové featy a skilly pro jednotlivé povolání. Nehledě na to že nepublikovaná změna často vede k hlášení o bugu (něco funguje jinak než doposud a nebylo to měněno podle seznamu změn).
Samozřejmě je nutné dát pozor, aby se neprozradilo něco co má sloužit jako překvapení ve hře (a že hráči nepřišli zatím na dost věcí

), ale naprostá neinformovanost a "tajemnost" zákulisního vývoje je myslím spíš na škodu - tenhle topic je toho celkem i příklad, mě by třeba nenapadlo udělat na lektvary léčení to, že můžou při opakovaném použití vyvolat zvracení. Nemluvě o množství dalších užitečných nápadů od hráčů pro hráče po celém fóru i v případě doposud neaplikovaného Rozšíření. Reakce hráčů na to co je a i to co se chystá jsou pro mě nesmírně důležité a přínosné, ale zase nechci publikovat nic, co už není jisté že to bude.