Babin syn Mahramův
Moderátor: Dungeon Master
kashe píše: No to ja taky ne.… i když sem teda videl "chovat" jen jednoho. Zase když v "demokracii" naraziš na policajta tzv. tvrdohlaveho...a začneš mu i přez jeho "tvrdohlavost" v klidu předkladat nejake honosne argumenty ktere te nepochybne stavi do dobreho svetla, "tvrdohlavej policajt dycky ustoupi žejoNe, tvrdohlavej policajt te v "demokracii" streli do nohy, resp. prasti sekyrou po hlave
Jinak to nebylo probuh nic proti tve postave. To co tu popisuješ je dle me pekna IC přihoda na kterou se da reagovat IC a neni to dle me neco co by se melo vytýkat ..ale je to tvuj nazor a tohle zase mujhele , Jezura se zeptal, co se hracum nezdalo, tak sem napsal svuj nazor. Mozna to byla chyba, priste budu mlcet …
Jinak ja jsem taky zelenej

Nechci aby se to tady zvrhlo ve flame, takze uz z teto debaty mizim. Navic jak Labir rekl, uz je to vyresene, uzavrene a odklepnute

cybermisa píše:kashe píše: No to ja taky ne.… i když sem teda videl "chovat" jen jednoho. Zase když v "demokracii" naraziš na policajta tzv. tvrdohlaveho...a začneš mu i přez jeho "tvrdohlavost" v klidu předkladat nejake honosne argumenty ktere te nepochybne stavi do dobreho svetla, "tvrdohlavej policajt dycky ustoupi žejoNe, tvrdohlavej policajt te v "demokracii" streli do nohy, resp. prasti sekyrou po hlave
no..seš mladej..nebo nemaš negativni zkušenost s kontrolnim organem
Jinak to nebylo probuh nic proti tve postave. To co tu popisuješ je dle me pekna IC přihoda na kterou se da reagovat IC a neni to dle me neco co by se melo vytýkat ..ale je to tvuj nazor a tohle zase mujhele , Jezura se zeptal, co se hracum nezdalo, tak sem napsal svuj nazor. Mozna to byla chyba, priste budu mlcet …
Nedelej zagorky
Jinak ja jsem taky zelenej![]()
![]()
![]()
Shrnuto, vazne nechci nejak soudit Jezuru a jeho hrani, hraje trpose fakt dobre.
Nechci aby se to tady zvrhlo ve flame, takze uz z teto debaty mizim. Navic jak Labir rekl, uz je to vyresene, uzavrene a odklepnute
-
- Kontaktovat uživatele:
To jestli je to vyřešené, uzavřené a odklepnuté závisí především na Ježurovi. Já to tak bral už před vznikem tohoto topicu. Pokud potřebuje ještě něco řešit, tak klidně, jen se to tu nesmí zvrtnout ve flame.cybermisa píše:…
Nechci aby se to tady zvrhlo ve flame, takze uz z teto debaty mizim. Navic jak Labir rekl, uz je to vyresene, uzavrene a odklepnute [/color]
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
Nepotřebuju tři. Stačí mi jeden důkaz, že jste měli jako DM důvod zahrát to tak, jak jste to zahráli.Labir píše:* Ty tři co jsem si vzpomněl nebudu probírat na fóru. Pokud chceš můžeme to probrat soukromě.
cybermisa: Pokud nešlo o ego, co znamenala ta hláška po tellu "//LOL" ve chvíli, kdy se Daemianovi podařilo Babinovi zneviditelněním se zdrhnout? Opravdu tě to tak rozesmálo, žes mi to musel řící?
Jezura píše: cybermisa: Pokud nešlo o ego, co znamenala ta hláška po tellu "//LOL" ve chvíli, kdy se Daemianovi podařilo Babinovi zneviditelněním se zdrhnout? Opravdu tě to tak rozesmálo, žes mi to musel řící?

Rad bych se te zeptal na jednu vec. Proc jsi se ptal na nazor hracu, kdyz ti tak vadi jej slyset resp. cist? Vzhledem k tomu, ze podobny nazor ma vic hracu vcetne DM, tak to asi nebude tak uplne mimo.
-
- Kontaktovat uživatele:
Nevím sice kterou situaci máš na mysli, navíc DM se nemusí zpovídat za svoje rozhodnutí, ale třeba nebude od věci to osvětlit výňatky ze zákoníku Železné říše jenž je zavazující i pro trpaslíky:Jezura píše:Nepotřebuju tři. Stačí mi jeden důkaz, že jste měli jako DM důvod zahrát to tak, jak jste to zahráli.Labir píše:* Ty tři co jsem si vzpomněl nebudu probírat na fóru. Pokud chceš můžeme to probrat soukromě.
Stráž. Stráže většinou vykonávají rozkazy pána, soudce a vyšetřujícího. Stráže smí zadržet podezřelou osobu na kterou byl vydán zatykač, nebo osobu jí velmi podobnou. Toto zadržení je na libovolně dlouhou dobu a může ho zrušit až vyšetřující.
Onyxův výklad: Vcelku to znamená, že řadový stráž/sekerník chodí městem a smí pouze zasáhnout, pokud vidí osobu hledanou a hodit ji do vězení (nebo někam jinam). To samé smí udělat pokud je svedkem nějakého trestného činu. Mnohem větší pravomoce má až vyšetřující, ale ten je buď přímo určen pánem (baron, vévoda, král) nebo soudcem. Vyšetřující nemusí být ve stráži, ale každý důstojník, nebo velitel stráže má pravomoce vyšetřujícího. Tyto pravomoce jsou: (vyňatek ze zákoníku) :
Vyšetřující má dále právo pokládat komukoliv libovolné otázky související s vyšetřovaným případem a dotyčný na ně musí odpovídat jako by byl pod přísahou. Dále může kohokoliv požádat o pomoc a tato pomoc mu musí být poskytnuta, nebo musí být poskytnuto vysvětlení vašeho odmítnutí. Jestli se dané vysvětlení nebude Vyšetřujícímu líbit, nebo ho neshledá dostatečně pádným musí dotyčný svou pomoc poskytnout. Dále smí vyšetřující kohokoliv zadržet na libovolně dlouhou dobu. Vyšetřující se stává u samotného přelíčení žalobcem, kde obhajuje sebou nasbírané důkazy. Na vyšetřujícího si lze kdykoliv stěžovat u některého ze soudců, nebo pánů.
Všeobecně je výkonná a soudní moc popsána Mithallirským zákoníkem svazek 7. Takže Babin se v řadě případů choval nad rámec svých pravomocí - nemusel to vědět (to byla naše chyba), proto IC korekce byla v podstatě jen takovou skoro otcovskou trpasličí mluvou do duše.
Úryvek ohledně vyvolávaných potvor:
Vyvolávání nemrtvých
Jakékoliv vyvolávání nemrtvých, tudíž: zombií, kostlivců, přízraků, ghoulů, stínů a podobných je přísně zakázáno. Ostatní zvířata a potvory lze vyvolávat normálně, ale jejich majitel je vždy zodpovědný za jejich chování plnou měrou. Tady platí v Hag Hargol místní dodatky (které zatím nejsou) a které respektují místní zvyklosti. Takže se zvířátky raděj dovnitř nechoďte.
A část ohledně neposlechnutí:
Odmítnutí rozkazu pána, nebo jeho úředníka:
Rozkazy, které udělí pán a někteří z jeho úředníků se musí respektovat. Tyto rozkazy jsou vydávány výjimečně a nesmí být v rozporu se zákonem. Jediný král smí vydat libovolný rozkaz. Úředníci, jejichž rozkazy se musí poslouchat jsou soudci a stráže. Z toho soudce smí rozhodovat pouze v zájmu přelíčení a trestů a stráže pouze v otázkách bezpečnosti a chytání zločinců.
A s tímto topicem související i následující část:
Braní zákona do vlastních rukou:
Nikdo kromě k tomu určených soudců a pánů nesmí soudit ani sám prosazovat zákon. Lovit delikventy se smí pouze na základě úředně vyvěšeného zatykače. Ani pak ale nesmí lovec naložit se svou kořistí jak se mu zlíbí, ale musí jeho, nebo jeho tělo, předat příslušným orgánům.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
-
- Kontaktovat uživatele:
Do modulu urychleně dodány Dodatky k Mithallirskému právu. Jedná se o Mithallirský dodatek I ohledně hanobení Ajris a Solara, Mithallirský dodatek II upřesňující chování proměněných postav a Hag Hargolskej dodatek Prvej upřesňující kouzlení a vodění zvěře v Hag Hargol. Po restartu k dispozici.
-
- Kontaktovat uživatele:
Popravdě, kdybychom jako DM jednali tvrdě a rázně, tak Babin a nejen on ale i řada dalších postav, jsou už dávno ve vězení. Jako DM jsme se kolikrát rozhodovali jinak v dobré víře že je to pro dobro hry (a to si myslím dodnes). Možná špatně možná dobře, ale prostě jsme se rozhodovali jako DM tak jak nám přislo nejlepší pro hru, pro svět a pro hráče. V budoucnu tohle už tak asi nebude, i já osobně se donutím být tvrdší a nekompromistnější ač je mi to silně proti srsti. Chcete vládu přesného zákona tak dobře.
Ad Sekerníci - plné pravomoce vyšetřujícího obdrží Starší sekerník, tj. o jeden stupínek nad tím kde je Babin. Sekerník je v podstatě strážný Hag Hargol udržující pořádek - vidí zloděje jak krade tak se do něj pustí, vidí jak někdo někoho napadne tak zasáhne, atd...
A ta IC domluva? Neřekl bych, že to co jsme sehráli by pro tak otrlého trpaslíka jakým je Babin bylo něco víc než jen domluva do duše. Dokonce padlo i dost dobrých slov z úst velitele o jeho dobrých stránkách. Takže seřvání non+ultra to rozhodně nebylo.
Ad Sekerníci - plné pravomoce vyšetřujícího obdrží Starší sekerník, tj. o jeden stupínek nad tím kde je Babin. Sekerník je v podstatě strážný Hag Hargol udržující pořádek - vidí zloděje jak krade tak se do něj pustí, vidí jak někdo někoho napadne tak zasáhne, atd...
A ta IC domluva? Neřekl bych, že to co jsme sehráli by pro tak otrlého trpaslíka jakým je Babin bylo něco víc než jen domluva do duše. Dokonce padlo i dost dobrých slov z úst velitele o jeho dobrých stránkách. Takže seřvání non+ultra to rozhodně nebylo.
Jen poznámka vzhledek k topicu "Klerik".
Tohle téma jsem nezaložil, abych modeloval postavu podle názorů ostatních hráčů. Založil jsem ho proto, abych věděl, jestli mám postavu z OOC důvodů smazat (někdo mi řekl, že mu kazí hru). Svoji postavu bych nemodeloval podle názoru ostatních hráčů, protože je to téměř vždy nesmysl a ani tentokrát jsem to neudělal.
Nejlepší postavy jsou právě ty, které se odlišují od "standardu", který všichni ostatní hráči čekají.
Tohle téma jsem nezaložil, abych modeloval postavu podle názorů ostatních hráčů. Založil jsem ho proto, abych věděl, jestli mám postavu z OOC důvodů smazat (někdo mi řekl, že mu kazí hru). Svoji postavu bych nemodeloval podle názoru ostatních hráčů, protože je to téměř vždy nesmysl a ani tentokrát jsem to neudělal.
Nejlepší postavy jsou právě ty, které se odlišují od "standardu", který všichni ostatní hráči čekají.