Babin syn Mahramův

Neaktuální a stará témata

Moderátor: Dungeon Master

Jak se vám líbila hra s postavou Babin syn Mahramův?

Naprosto líbila, bavil jsem se
3
38%
Něco se mi nelíbio, některé věci mi hru trošku nebo hodně zábavu kazily
5
63%

Celkem hlasů: 8

Jezura

Babin syn Mahramův

Příspěvek od Jezura »

Jelikož jsem se už od dvou lidí dozvěděl, že bych postavu Babina měl hrát jinak, chtěl bych vědět názor těch, co se ním setkali. Z OOC pohledu. Líbila se vám hra s ním nebo vám jakkoli vadila a kazila zábavu?

Plz, kdo sem hodíte hlas podepište se, nebo to nějak okomentujte. Zajímá mne to upřímě, jestli lidem kazím hru nebo ne. Otázka je i na DM.

Nemusíte to nijak rozpitvávat, ať tu neuniknou žádné IC informace.
kashe

Příspěvek od kashe »

me překvapila hra s holobradym...přez to že to bylo zahrany vyborně a řekl bych z obou stran. sem mi jednani sekernika kterej trpaslika bez vousu zabil..a pak jeho telo odtahl nekam zahodit, nelibylo...ale topodleme prameni hlavne z toho že nejsou dana pravidla...nikdo se nemusi omezovat..jen doufa že se svet pžizpusobi...přiznam se že v takovim svete by se delalo objektivni DM hodne težko..asi muj pohled na vec. Jako DM bych jednani sekernika potrestal viší mocí..čekal bych třeba pokus dostat holobradeho z mesta jinak než rozseknutim palice v hospode..ale vzhledem k tomu že Babin i Ostatni trpaslici se v te chvili vyjadřovali jednotně by semi to asi proti nim težko posuzovalo jako neco špatneho..jen z pohledu toho oponenta to muselo byt smutné...pro podobny adrenalinový zažitky hraju vrahy :)))) jinak hra trpasliku je neco co me proste nezklamalo i když sem zatim jen nakoukl. Jen tohle byla přihoda nad kterou sem se zamyšlel..a nebyt tohoto topicu asi bych ji nikdy neřešil.
cybermisa

Příspěvek od cybermisa »

No mne se postava Babina libi, je to spravny trpos, ale jednu vytku bych preci jenom mel …

Pochopil jsem, ze Sekernici jsou v HH neco jako straze v Mithalliru, tj. meli by se predevsim ridit zakony rise. Fakt, ze trpaslik nesnasi elfy a vubec vsechny netrpasliky muze byt v poradku, je to jeho povahova vlastnost (proti tomu nic nemam, lze hrat i nekromanta, co k smrti nesnasi vsechno zive) Ale pokud je clenem Sekerniku, tak by se podle me takhle chovat nemel, protoze svym chovanim porusuje ve vetsine pripadu zakony rise - nadavky/urazky, vytaseni zbrane na nevinneho, napadeni a napadeni s nasledkem smrti je vrazda at uz jde o elfa, orka nebo kohokoli jineho …
snowman

Příspěvek od snowman »

Já jen dodám toto:

1) Zatím si nikdo z hráčů na nic nestěžoval (ani holobradý, když jsme se s ním ooc po konfliktu bavili); a ano, právě takováto situace ve hře zvedne adrenalin a je podle mě dobrou zábavou pro hráče - ať se vyjádří i ti, kdož u toho byli, jaký měli ze hry pocit. Díky.

2) Stráž nebo Sekerník je podle mě ruka zákona a jeho vykonavatel. Hráči, kde vzniknul konflikt, když je Babin IC kontroloval, se chovali bez patřičného respektu k hargolské "policii". Být v Sekerníkovi DM, nejednali by tak a situace by se nikdy nemohla vyhrotit. Víme všichni dobře, že hrotit to může hráč tím, že postava je arogantní a odmlouvavá, kdy nemá. I na takové Alhambrii, kterou za HCRP nepovažuji, by postavy za podobné reakce při rozmluvě s DM-stráží byly velmi nekompromisně "usměrněny".
Bohužel, když opravdu už není zbytí a kontrolovaný Sekerníka například ignoruje nebo se mu směje do tváře a začne utíkat, hráč nemá tu možnost jako DM to nějak "zařídit", aby dotyčný jen uklouznul a byl chycen, aniž by muselo dojít k násilí. Hráči na toto často hřeší a hrají jinak, když ooc ví, že před nimi je/není DM.

3) Ani v tomto případě neútočil Babin jako první
Hluchý slepec někdy vidí a slyší lépe než zdravý, kdož však odmítá vidět věci tak, jak jsou a neumí naslouchat
Psanec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Psanec »

Tez pridam svuj prispevek, ac jsem o tom s Jezurou jiz mluvil.

To jak se Babin nekdy chova mi neprijde, jako chovani sekernika. Prijde mi to jako chovani trpaslika, co zije nekde s zoldaky, kde se urcuji pravidla silnou, ale nikoliv zakonem …
Takovy dojem mam nekdy z toho co Babin dela. Ale jindy zase dokaze zahrat sekernika naprostu uzasne. Takze sem zjeho hry nekdy dost prekvapen , at uz v dobrem ci spatnem.

Na druhou stranu musim rici, ze jako hrac neznam trpasliky tak dobre a nemuzu vzdy plne posoudit, co je u trpasliku normalni a co ne.

Ale k Snowmanovu prispevku reknu jen to, ze od sekernika se ceka trosku vic, nez od obycejneho trpaslika ….
To ze tys ve hre neslyse stiznost, neznamena, ze si hraci nestezuji ;)

Edit : Jen bych rad upresnil vec co jsem vyse nenapsal predtim.

1. Nemam nic proti hre Babina jako trpaslika !!! Hraje ho hodne dobre a me se to libi.
2. Vadi mi jeho hra jako Sekernika
3. to je vse co jsem chtel dodat :)
Se slovem se musí zacházet čestně; je to nejvyšší dar, jehož se člověku dostalo.
-- Kniha Sirach

--------------------------
Bojíš se smrti bratříčku ?

Ne …
Smrt je jen vysvobození z bolesti.

Špatně. Smrt je teprve začátek
hipsy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hipsy »

Ja se teda s Babinem IC nesnasim.. Ale jinak mi pride ze ho hraje Jezura dobre.. Akorat je takovej, ze si o sobe mysli, ze kdyz je sekernik ze muze vsechno. Mozna mi to jen tak trochu prislo. A je hodne takovej raznej. Ze by hned zabijelo. A nechce se usmirit :yes:
ale takovy trpaslici urcite sou povahove. Kdyz ma takovou povahu pride mi to v poradku..
Drog

Příspěvek od Drog »

Já si myslím že hraje Babin trpaslíka(sekerníka) moc pěkně dobře a zevším všudy.Neni to ten typ hráče co jde jen tak creepovat nikdy sem ho neviděl dělat nějakou činost bez pořádneho IC důvodu.Tim myslím že je ve hře hodně hraču kteři postavu zahrajou ale jakmile neni s kým hrát nebo potřebuji prachy na to a na to,tak naběhnou do lesa na medvědy nebo do dungu pro poklad a začnou creepovat což dělá naprosta většina hráču prostě si řeknou je ta zbroj za 27 tisic je pěkna parkrat zajdu na ledního medvěda a budu na ni mít,pak to dopadá že za takový tyden ten hráč chodí v tom nej co je.v bance se mu váli dvacet tisíc a neví co dál s penězi.(Třeba pro příklad jedna elfka magička o ktere si myslim že RP umí zahrat velice dobře se proháněla po trpasliších dolech a vybírala poklady aniž by k tomu mněla důvod.Si představte že do elfího města vstoupi trpoš a začne jím tam po městě nahánět se sekerou v ruce všelijakou zvěř a hledat poklady:D )Nevím o jedinem kousku Babinovy vybavy která by byla creepovaná a v invu se mu nepřevaluje 20 lektvaru lečení a tisícovky zlatých. jak většině znás že ano?.K hraní sekerníka jen todle:Trpaslici byvají často vybušní a tvrdohlaví proto když někdo urazí trpaslika at je nebo není sekerník tak at se hráč te postavy nediví že na něj vytáhl sekeru.To jestli byl trpaslík sekerník nebo ne by podle mně nemnělo hrát roli jako třeba u lidí paladinové.Prostě je to sekerník ale trpasličí povahové rysy mu zustavají a když ho někdo urazí v lepšim připadě skončí s rozbitým ksichtem v tom horším smrtí,tak si myslim že by mněl vypadat trpaslík a jejich zákony aby to bylo správně a nesouhlasím s Garionem kterej tvrdí že se to hodí k žoldákum.To přirovnaní žoldak se mi hnusí,žoldak zabiji pro jine duvody než čest nemyslíš? Prostě uvažte kdyby vypadali všichni jak lidé bavilo by vás to? To že hraje hráč trpaslíka přece znamená že nehraje človíčka a jinak se chová jinak reaguje a jinak přemyšlí a to je to nádherné to je to čemu se říka charakter a Babinuv charaktér je jeden s nejpěknějších co sem viděl narozdil od toho mého kde se mísi slabost hráče kerej pomalu nedokáže udělat to nebo ono a nedokaže zabít elfku kerá ho uráži páč mu to přijde OOC špatný:)) a proto udělá spoustu OOC chyb v IC hře.Takže abych to zhrnul na Babinove hře *SEKERNÍKA*Nevidím nic špatného jako třeba Garion a myslim si že je to jeden z mála hraču kerej hraje RP ze vším všudy a vy ostatní kdo to o sobě mužete říct?
Ikkie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ikkie »

zabít někoho jen proto, že ho uráží mi přijde hodně slabomyslné. Ale klidně tomu charakter říkejte. :bleh:
Tereza Smittová - RIP (portrait by NIAM)
Balkon, syn Daskův
Athriel
Drog

Příspěvek od Drog »

Ikkie píše:zabít někoho jen proto, že ho uráží mi přijde hodně slabomyslné. Ale klidně tomu charakter říkejte. :bleh:
Asi si nepochopil nic takového že zabít jiného hrače je charakter jsem nenapsal radím si to ještě jednou projet a zamyslet se než něco napsat :bleh: .Taky radím přečíst si par knih o trpaslicích a pochopíš že takovy trpaslík se muže pro urážku pobit nebo i zabít.
Psanec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Psanec »

To co Babin obcas predvadi jako sekernik se ke slovu Zoldak hodi …

Priklad uvedu treba pred par dny :
Hospoda, Babin vytahne sekeru a stit. Garion mu rekne at to schova. Babin ho ignoruje. Pak pred nim v hospode plne lidi , zakouzli utocne kouzlo (ikdyz je to slaboucke kouzlo, je to kouzlo co ma ublizit). Pritom jako Sekernik vi, ze je to proti zakonum ….

Porusil 2 zakony ! On ktery v HagHarogolu zakony dodrzuje a porad cituje, pak je sam jinde porosuje … To neni hra sekernika, ale hra trpaslika, ktery si dela co chce a kdy chce ….

To co Babin predvadi jako trpaslik se hodi k RP a jeho postava je v tomhle opravdu hezky zahrana …. Ale to uz se opakuji .

Edit: Ano trpaslik se porve kvuli tomu, kdyz nekdo urazi jeho cest ci cest jeho rodu …
Ale trpaslik, jenz zastupuje zakon si 2x rozmysli, zdali zautoci v lidskem meste a porusi tak x zakonu …

Treba nasimi trpasliky tolik opevovane krive ostri. Velitel strazi, se do niceho unahlene nezene a netaha pokazde hned sekeru … To same ostatni trpaslici se snazi chovat v lidskem svete tak aby nedelali ostudu svemu rodu.

hm … zachvilku ztoho bude flame, kde se budeme prekrikovat kdo ma pravdu a kdo zna lepe trpasliky atd … To si radsi s Jezurou promluvim osobne a bude to lepsi, jelikoz se pak predejde plno nepochopenim, ktere na foru muzou snadno vzniknout …
Se slovem se musí zacházet čestně; je to nejvyšší dar, jehož se člověku dostalo.
-- Kniha Sirach

Ne …

Drog

Příspěvek od Drog »

K tomu nemám co říct poslední dva tydny sem moc nehrál kvuli lagum ale IC informace by se tu vypouštět nemněly.
Psanec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Psanec »

Drog píše:K tomu nemám co říct poslední dva tydny sem moc nehrál kvuli lagum ale IC informace by se tu vypouštět nemněly.
Pak je tezke obhajit to co jsem napsal a proc cele tohle vzniklo. Pokud nekdy nezname pozadi, nemuzeme se vyjadrit ….

PS: to co jsem napsal, je tak male IC info, ze si znej nikdo nic nevezme …
-- Kniha Sirach

Ne …

cybermisa

Příspěvek od cybermisa »

snowman píše: … Být v Sekerníkovi DM, nejednali by tak a situace by se nikdy nemohla vyhrotit. Víme všichni dobře, že hrotit to může hráč tím, že postava je arogantní a odmlouvavá, kdy nemá. …
No jasne, mas pravdu, JENZE, ja narazel na situaci, kdy Babin jako Sekernik PRVNI zacal nadavat a urazet, prvni vytahl zbran a nenechal si nic vymluvit ani slusnym a klidnym chovanim. Nekdo kdo nejdriv krici a taha zbran a pak se pta podle me neplni povolani Sekernika.

Jinak teda musim zopakovat, ze setkani s Babinem je vzdy pro me pekne oziveni hry, jen by na sobe nemel mit tu uniformu :biggrin: :bigwink:
Psanec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Psanec »

cybermisa píše:
snowman píše: … Být v Sekerníkovi DM, nejednali by tak a situace by se nikdy nemohla vyhrotit. Víme všichni dobře, že hrotit to může hráč tím, že postava je arogantní a odmlouvavá, kdy nemá. …
No jasne, mas pravdu, JENZE, ja narazel na situaci, kdy Babin jako Sekernik PRVNI zacal nadavat a urazet, prvni vytahl zbran a nenechal si nic vymluvit ani slusnym a klidnym chovanim. Nekdo kdo nejdriv krici a taha zbran a pak se pta podle me neplni povolani Sekernika.

Jinak teda musim zopakovat, ze setkani s Babinem je vzdy pro me pekne oziveni hry, jen by na sobe nemel mit tu uniformu :biggrin: :bigwink:
Diky vyjadril si presne to co jsem ja nedokazal :))

jen by na sobe nemel mit tu uniformu
-- Kniha Sirach

Ne …

Arto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arto »

Můj názor je takový, že jako trpaslík to hraješ velmi dobře. :yes:

Co se týče povolání sekerníka, tak ta hra velmi pokulhává. Nevím jak to hraješ jindy, ale vždy když sem byl v tvé přítomnosti, tak mě hra trochu štvala. Prostě jak by to řekl můj učitel fyziky... ,,Narostl ti velkej hřebínek dacane" :bigwink:

Prostě tato role ti nepadne. A to stejný patří i pro Droga.
Wanting something does not give you the right to have it.
Ixtremist

Příspěvek od Ixtremist »

Jak jsem už někde psal: Rp jednoho končí tam kde začíná RP druhého.

Ad k sekernikum: Podle mě by měli mit hrači co je hraji zkušenost s hranim paladina.. aspon trošku.
Všichni jsme výsledkem toho, o čem jsme přemýšleli.
JUNGLE MASSIVE!
cybermisa

Příspěvek od cybermisa »

Ixtremist píše:Jak jsem už někde psal: Rp jednoho končí tam kde začíná RP druhého.

Ad k sekernikum: Podle mě by měli mit hrači co je hraji zkušenost s hranim paladina.. aspon trošku.
Tak tak, to si mysli taky.

Jen poznamka: Kdyz se v te prvni za "RP" dosadi "svoboda" tak jsme u jednoho ze zakladnich principu nutnych pro fungovani demokraticke spolecnosti :biggrin:

Ix: šak ja to jen parafrazoval :)
Drog

Příspěvek od Drog »

Ixtremist píše:Jak jsem už někde psal: Rp jednoho končí tam kde začíná RP druhého.

No to si naopak nemyslím a už mně docela s*re jak tu každej ukazuje jak by mněl hrát trpoš sekerníka:Néé sekernik by se nezachoval tak ale zachoval by se tak, hraješ to špatně vždyt je ruka zákona,ten si dvakrat rozmyslí jak se zachovat.Je to hodně věc nazoru.My trpaslici jsme si udělali svoji atmosferu ve hře stejně tak jak vyvrhelové jenže když něco uděla vývrhel všichni argumentujou vždyt oni sou zlí a tak si muže vyvrhel hrát vklidu nanalajnovaný RP s maximalní fantasii kdežto když hraje trpaslík sekerníka po svým a hraje to tak jak to cítí,už na něj ostatní ukazují že jej hraje špatně.Nesouhlasím s tím že hráč trpasličího stražneho by mněl mít skušenosti s paladinem páč paladin je dle mého názoru uplně něco jiného a to je to o co mi de a co mi vadí.Prostě vidíte v trpaslíčích ochrancich zakona to samé co v lidskych ochrancích zakona a když to hrají hráči jinač tak se vám to hned nelibí.Vidim trpaslika sekerníka jako trpaslíka kterej se chová uplně obvykle nikomu nesložil sliby,není to žádnej paladin kterej věří v božstva a zachází pěkně ze slovem,kdyby takovému trpošovi řekl elf před trpasličím městem nejapnou poznámku tak bych neviděl nic špatného na tom že by skončil se sekerou v hlavě a nikdo by to neřešil,prostě si je představuji jako naprostou odlišnou rasu.Jenže ono to nejde když to každej vidí podle svého a svý představy jen mně to trošku mrzí že my Trpoši musíme hrát podle toho jak nam to nalajnují jiní.
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Dobrá vyjádřím se také.

Na Equilibrii platí, že nejsou stanovy jak hrát jakou postavu, maximální důraz se klade na hráčskou fantazii a volnou hru. Až na dvě výjimky.

1. Pakliže postava vstoupí do jakékoliv organizace, která má svou strukturu, zvyklosti chování a větší množství členů, tak se očekává, že postava bude jednat v souladu s touto organizací. Ať už to jsou stráže, paladiné, sekerníci, bardé nebo elfí lučištníci. Postava má možnost ovlivnit či změnit organizaci, ale postupně a pouze buď s podporou masy nebo z vyššího místa. Pokud se postava v takové organizaci chová natolik jinak, že to je až pro organizaci nepřístojné, tak je postava umravněna nebo i třeba z organizace vypovězena. Je jedno zdali je v organizaci více či méně hráčských postav či NPC. Prostě je to jako ve skutečnosti. V případě Babina coby Sekerníka to byla hlavně moje a Onyxova chyba - pořádně jsme Babina nepoučili o zvyklostech, předpokládali jsme u něho jiný vzorec chování - a on si prostě jel podle svého. IC korekce byla provedena ještě před vznikem tohoto topicu. Takže nejde v žádném případě o OOC tlak na změnu hry podle zvyklostí, nebo jak se má hrát trpaslík - je to normální IC tlak na "rebelujícího" nebo spíš "nepoučeného" člena organizace aby se umravnil a byl pro organizaci přijatelný. Zde je srovnání s Vyvrženci zavádějící - ti svou organizaci vytvořili včetně zvyklostí od základu - Sekerníci i se zvyklostmi již existovali.

2. Druhým případem, kdy je omluvitelné zasáhnout do hry hráče je ten, kdy kvůli jeho hře začínají trpět hráči jiní (neplést s postavami). Například je hra přestává jeho vlivem bavit nebo až dokonce chtějí ukončit svou postavu (bez IC důvodu, nemluvím o vraždách atd..). To je přesně případ "RP hra jednoho hráče končí tam kde začíná druhého". Neboli nevidím jako dobré řešení hrát ve stylu "RP za každou cenu ať to stojí cokoliv". Ve velmi krajním případě to totiž může vyústit až do situace, kdy svou sice brilantní hrou můžete donutit k odchodu jiného hráče. Jedině v takových případech velmi nerad zasahuji OOC vysvětlením nebo domluvou.

Takže jak se to jeví mě: Babin jako postava je excelentní rázovitý trpaslík co rozhodně nejde pro ránu daleko - prostě trpasličí bručoun a oživení hry. Jako Sekerník to je už horší (taky naší vinou), uvidíme jak to bude dál, třeba po té IC korekci se Babin jako Sekerník změní, nebo se rozhodne založit vlastní organizaci podle svého gusta nebo milion dalších věcí...

Edit: Nehlasuji, protože moje postava potkala Babina jen na krátkou dobu. Musel bych hlasovat jako DM a to nechci.
Naposledy upravil(a) labir dne 4. 6. 2006 23.06, celkem upraveno 1 x.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
Fantalas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fantalas »

Nehlasuji, páč jsem Babina zahlídl jen jednou v dálce.

Jen bych chtěl k tématu říct, že pokud je hraná role postavy v souladu s pravidly, tak může být snad jakákoliv a nedělal bych si hlavu, komu se líbí, komu nelíbí, koho sere atp.

Pokud tedy někomu nesedé Babinovo projev, jakožto sekerníka, měl by se optat DM co sekerník smí, či nesmí, popř. by se DM mohli na Babina ve službě zaměřit (páč DM jsou vlastně takovej big brother) a pošťouchnout kde bude třeba.

Ježuro, ty umíš hrát pěkně, hraješ si charakter kterej ti sedí, máš ho pěkně vykreslenej, myslim si, že nemáš problém. …

Každá postava se bude někomu nelíbit, ale tak to je. Kdo je v reálu s jedním kamarád, toho by druhej nejraději viděl mrtvýho. Je to o sympatiích, vztazích a soudech (často unáhlených, předpojatých, nepromyšlených)

Můj názor je, že je trošku škoda, tohle řešit na foru. Takový věci bych řešil interně. :bigwink:
When I laugh it's tears I hide and when I cry it's joy inside.
Zamčeno