Third Age Total War - Hotseat Campaign

Vše co přímo nesouvisí s hrou na Equilibrii

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master

Odpovědět
darmian

Příspěvek od darmian »

Dron píše:Zdá se, že Gondor si jde pro vítězství, tak budeme moci alespoň začít novou kampaň - před 5 dny vyšla Third Age TW 3.0, tak je načase začít stahovat - 3,5GB :biggrin:
Do vítězství mám ještě daleko (Do kompletního pádu Mordoru zbývá minimálně 10 tahů za předpokladu, že vyhraju kompletně všechny bitvy a to bez velkých ztrát (ani jedno není jisté)) Navíc si nemyslím, že další Third Age kampaň by byla dobrá volba... bohužel se to kompletně celé odvíjí od toho, kdo odehraje bitvu a to je o ničem, jelikož sebesilnější armáda se dá porazit díky demenci AI.

Raději bych se poohlédnul po módu (Stainless Steel (?)), ve kterém by nebyl problém v autoresultu. Ten je sice taky dost blbej, ale asi je to skutečně férovější volba.
Dron

Příspěvek od Dron »

Určitě bych něco zase začal, až to skončí :smile:
Fryn

Příspěvek od Fryn »

Nápodobně.

EDIT:
Ad Stainless Steel - rozhodně je to jeden z nejkvalitnějších modů co znám. Jedná se asi o nejdotaženější koncept původní hry (myslím, že část týmu je zodpovědná právě i za Third Age).
Ad Third Age 3.0 - Pomalu to stahuju. Jedna z nějvětších novinek, o které se dost mluví je vyobrazení známých měst/pevností v podobě jak je známe z filmů (což je teda sakra pořádný výkon a tvůrcům za tohle patří můj obdiv - nahradit standartní modely měst a hradů, i podle toho co jsem kdysi četl, asi nebyla žádná sranda). Z prvních dojmů těch co si to už nainstalovali jsem pak ještě vyčetl něco o menším rozšíření mapy (Oblast Gundabadu), nějaké nové (pavouci) plus možná předělané jednotky. Hrdinové disponují zvláštními schopnostmi. AI bojů je prý opravdu velmi propracovaná a celková obtížnost hry se zase o něco posunula (i po ekonomické stránce) atd... .
"Asi zase zastřelím televizi, Featherstoneová..." Herr Starr, Preacher
Naylun

Příspěvek od Naylun »

Sakra a to jsem se chtěl přes Vánoce učit :smile:
Svět nepatřil nikomu, kdo nebyl hráč.
Vugi
Kontaktovat uživatele:

re

Příspěvek od Vugi »

Akorád jsem dohrál párkrát Shoguna 2, tak jdu na tu TA 3.0 :smile: Btw být v TA taková AI jako v Shogun 2 tak mi to odehrávání AI ani nevadí :clover:

Edit: kdo je na tahu? V mailu nic nemam, tak snad né já :D
EQ screeny: http://vugi.xf.cz/
Naylun

Příspěvek od Naylun »

Na tahu je Sir Červík, vždycky čekám těch 24 hod, než to odehraju za něj...
Naylun

Příspěvek od Naylun »

Done za Mordor i Isengard.

Z Mordoru mnoho zpráv není, ale zdá se, že Denethor dobývá další a další skřetí ležení a Mordor všechno stahuje do klíčových bodů jako Barad Dur, Black Gate a Nargoth. Očekávají se ještě krvavé bitvy, ale vzhledem k situaci už se všeobecně předpokládá, že Denethor dovede své tažení do úspěšného konce.
Dron

Příspěvek od Dron »

Odehráno, odesláno.

Skřeti vstoupili do Lórienu a jejich náčelník se prý nyní prohlašuje za jediného Pána prstenů, který ovládne celou Středozem a osvobodí Mordorské bratry z područí lidí a elfů.
Skřetům, kteří prchli zbaběle před trpaslíky pak slíbil odpustit, pokud se vrátí zpět do hor a přidají se k jeho neporazitelné armádě.
Vugi
Kontaktovat uživatele:

re

Příspěvek od Vugi »

Má to Rhun
Dron

Příspěvek od Dron »

Fryn píše:Ad Third Age 3.0 - Pomalu to stahuju. Jedna z nějvětších novinek, o které se dost mluví je vyobrazení známých měst/pevností v podobě jak je známe z filmů (což je teda sakra pořádný výkon a tvůrcům za tohle patří můj obdiv - nahradit standartní modely měst a hradů, i podle toho co jsem kdysi četl, asi nebyla žádná sranda). Z prvních dojmů těch co si to už nainstalovali jsem pak ještě vyčetl něco o menším rozšíření mapy (Oblast Gundabadu), nějaké nové (pavouci) plus možná předělané jednotky. Hrdinové disponují zvláštními schopnostmi. AI bojů je prý opravdu velmi propracovaná a celková obtížnost hry se zase o něco posunula (i po ekonomické stránce) atd... .
Tak ty modely hradů jsou fakt dobré, ale dobýt teda Roklinku, která je sice bez hradeb, ale jednotky musí postupovat jedna po druhé po úzké cestě a mostech, zatímco ji zasypávají elfové šípy, nic moc :-)
Jinak je hezčí mapa a v každém sídle je mezi stavbami kniha, která popisuje o jaké místo se jedná, co tam žije atd.
Pavouky má Mordor ale nezkoušel jsem je.
Vugi
Kontaktovat uživatele:

re

Příspěvek od Vugi »

Ta hra mě přijde akutně zabugovaná... např: armády AI se portují přez čtvrku mapy .. postavím budovu a za 3 tahy jí stavím znovu, toto stále a stále dokola .. dám udělat jednotku, ona se buď vyrobí a pak zmizí, nebo je tam pouze ve výrobě, ale neudělá se … těch bugů je tam hrooozně moc, ten script co je v naší hře vypnutý, je tu ještě nějaký utltrasuper, protože nejenom že hrad co je prázdný je najednou fullstack s jednotkama co AI nemá jeste ani mít .. ale + ještě u hradu se vyskytne další fullstack arma .. totok se děje na medium obtížnost :D :crazy: Jinak hráče trpů mohu potěšit 5 oddílů dwarf warriors roznese v autoresultu fullstack pokročilou plně exp armu Rhunu :D :D :D Dokud se nedoladí tak se vracím k Shogunovi 2 :glare:
Fryn

Příspěvek od Fryn »

Tak moje první dojmy z Third Age 3.0. Něco nové hudby, některé frakce mají nové intra (převážně ty, kterým se nově zpracovali jejich sídla - jak poznamenává Dron, dobývání některých z nich bude docela zábava, mně stačil jen pohled na Minas Tirith :biggrin: ), knížečka u každé usedlosti (pojednávající o historii tohoto místa a speciálních jednotek, které tam můžete cvičit) je skvělá, pár upravených a nových budov (některé získávají vlastnosti navíc, třeba jako doly, které už negenerují jen zlatky, ale podporují i růst obyvatelstva), stejně tak trochu upravené jednotky (třeba dobou rekrutování), všiml jsem si, že snad každá frakce začíná s pár opravdu elitníma jednotkama (třeba Gondor má už ze začátku Fountain Guard, trpaslíci mají zase Dragonslayers of Ered Luin a dokonce i ještě větší řezníky jako jsou Iron Guard). Generálové mají speciální schopnosti, které obvykle ostatním jednotkám snížují únavu, zvyšují útok, "uzamknou" jejich morálku nebo dokážou prchající jednotky znovu vrátit do boje (všechny tyto schopnosti docela vyčerpávají). Některá města mohou rekrutovat jednotky i při obléhání. Bojovou AI bude třeba vyzkoušet trochu podrobněji.

Jinak, jediný (nejspíš) bug kterého jsem si zatím všimnul, se týkal získaného předmětu, který symbolizuje statut města a velmi pomáhá při jeho správě (nějaký bonus do obchodování a zákona), bohužel do rukou ne mého správce, ale zvěda, kterého jsem tam právě trénoval. Bugů tam asi bude více (přibylo i hodně nových skriptů) a tak bude možná lepší, tak jako u všech předchozích dílů, počkat na verzi 3.1, kde se obvykle vše vychytá (takto se alespoň vše lépe otestuje, když k tomu mají přístup hráči). Počítám, že patch se objeví v nejbližší době.

P.S. Co jsem slyšel, tak jeden "oddíl" pavouků si opravdu hravě poradí s oddílem Fountain Guard.

EDIT: Možná by bylo lepší celou diskuzi o nové verzi přesunout do hlavního TW topicu.
Vugi
Kontaktovat uživatele:

re

Příspěvek od Vugi »

Užitečný topic http://www.twcenter.net/forums/showthre … st10729540 … pár neduhů už je ok
Vugi
Kontaktovat uživatele:

re

Příspěvek od Vugi »

Má to Gondor :bigwink:
darmian

Příspěvek od darmian »

Před nedávnem byla dobyta další mordorská pevnost - Durthang. Čím více se blíží čas útoku na Barad Dur, tím atmosféra v gondorských táborech houstne. Při pohledu na největší pevnost Středozemě a Veliké Oko sedící na její koruně, tuhne krev v žilách i těm nejudatnějším. Přesto vojáci neztrácejí naději, když se dostali tak daleko, tak už přece musejí zvítězit! Nebo ne?

Na jihu zatím Gondor získal zpět pod kontrolu Kas Shafru. Po tomto očekávaném vítězství se oči všech upínají k Amon Eithel - hlavnímu táboru gondorských armád v Haradu. Říka se, že se prý Harad ještě stále nesmířil s porážkou Temného Pána a s až fanatickou odhodlaností bojuje proti silám dobra. Prý se ti upjatí jižané dokonce pokoušejí dobýt město, které se přidalo pod ochranu Rohanu poté, co se vzepřelo svým haradským pánům. Na tom stejně ale nesejde, protože Gondor již vyslal tomuto městu na pomoc část své armády. Ta ty psy rozdrtí.

Má to Balrog.
The_Balrog
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od The_Balrog »

Stihnu odehrát až pozdě večer, omlouvám se.
„Jmenuju se Natalie. A dělám si, co chci.“
The_Balrog
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od The_Balrog »

Hotovo! Odesláno, skoro vše vyhráno, už to máme v kapse! :)
„Jmenuju se Natalie. A dělám si, co chci.“
Nalk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nalk »

V rámci Štědrého dne si dovolím porušit pravidlo o odehrávání do 24 hodin a dávám Frynovi, kdyžtak ještě den navíc (pokud to tedy zítra odehraje, tak okamžitě po něm odehraji já). Děkuji za pochopení (né že byste s tím mohli, něco dělat že? :bleh: ) :clover:

Šťastný a veselý celé Středozemi *Haldir nabízí Uglakovi dáreček a elfí vojska rozhazují všude Santa Clausovské čepice*
"Compared to the "righteous" greed of the rulers, the villains of the world seem much more honorable. When scum rules the world, only more scum is born... You don't even understand that?"
- Eustass Kid (One Piece)

Van, kněz Hrebogův, vyznavač Vyšší cesty
acc.: Nalkanar
Fryn

Příspěvek od Fryn »

Moc se omlouvám, když jsem před vánoci odjížděl z Prahy, počítal jsem, že budu mít hned bezproblémový přístup k internetu (bohužel, kvůli nečekaným technickým potížím, jsem si na něj musel pár dní počkat).
Veškeré tahy budu schopen zahrávat krátce po silvestru. Teď můžu tak maximálně posílat nějaké instrukce přes PM (rozhodně ještě něco pošlu Nalkovi).
Nalk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nalk »

Takže odehráno.

U trpaslíků nuda (a hromada pokynů v PM :megalol: ).

Mezi lesními elfy se mluví o bitvě v srdci Lórienu. Skřeti ve více jak dvojnásobné přesile bojovali s elfím vojskem. Velká část vojska elfů tuto bitvu nepřežila, avšak skřeti byli poraženi i s jejich nejvyšším náčelníkem. Lórienští slaví velkou výhru, ačkoliv padlo mnoho dobrých elfů.
"Compared to the "righteous" greed of the rulers, the villains of the world seem much more honorable. When scum rules the world, only more scum is born... You don't even understand that?"
- Eustass Kid (One Piece)

Van, kněz Hrebogův, vyznavač Vyšší cesty
acc.: Nalkanar
Odpovědět