Soukromá pošta

Neaktuální a stará témata

Moderátor: Dungeon Master

Zamčeno
psin

Soukromá pošta

Příspěvek od psin »

Dnes jsem posílal soukromou zprávu postavičce za moře a přitom mne napadlo, zda by nešlo udělat poštovní systém soukromých zpráv, které by mohl číst jen adresát, protože tahkle si to přečte každej a to v některých případech neni optimální.

Něco na principu P. O. BOXu - postavička by si založila na poště schránku s číslem (které by mu přidělil pošmistr) a tohle číslo schránky a poštu kde je schránka by sdělila tomu kdo by jí chtěl/měl posílat zprávy. Ten by při odesílání zprávy řekl na svojí poště kam to chce poslat - poštu a číslo schránky adresáta (podobně jako když diktuje nadpis nebo text). A adresát by si tyhle zprávy vyzvedl asi jako když zjišťuje zůstatek na účtu bance.

Druhá věc je - nemohlo by být na těch vzkazech na nástěnce (případně i na tech souromých zpávách) uvedeno odkud byly odeslány - podobně jako se to dá zjistit na známce na dopisu? Abych věděl kam mám poslat odpověď a nemusel jí rozesílat všude.
Vše má své meze.

Petr Hrozný †, Vilém z Ofenburgu †, Voxeos - NPC, Jakub Poutník - M. I. A. / OFFLINE - NEDOSTUPNÝ
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

To se soukromou poštou jsem uvažoval také ale došel jsem k závěru že je to zbytečné a svazující. Pomocí stávajícího systému je to docela dobře realizovatelné a je to i plus - proč by nemohlo vzniknout hráčské uskupení zabývající se doručováním soukromých zpráv? Dokonce jsem v to doufal. Samozřejmě to bude dražší než veřejné, lze využít stávající systém a posílat zprávy kódované a dekódovat je na místní pobočce, nebo zprávy převážet ručně, atd.… Možnostem se meze nekladou - když není apriori na to systém tak se snažte to hráčskou silou nahradit.

A místo odeslání? DM ho samozřejmě ze vzkazu mohou zjistit, ale co vám brání to do toho vzkazu dopsat? Něco jako na konec vzkazu "Odesláno z …..", "Napsáno tehdy a tehdy...". To to tam vážně musí dopisovat systém? Naopak by to bylo svazující ne? Co když by někdo nechtěl aby se vědělo odkud vzkaz byl zaslán? Takže to taky nebude.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
psin

Příspěvek od psin »

Ok, to jsem chtěl vědět, že je to záměr. :smile: Sem to jenom zkusil :blush:
Poradím si jinak.

A s tím místem odeslání jsem o myslel tak nějak napůl volitelně, aby to tam nemuselo být vždy, i když to by se špatně programovalo. Samozřejmě to lze dopsat jak říkáš.

Díky.
Vše má své meze.

Petr Hrozný †, Vilém z Ofenburgu †, Voxeos - NPC, Jakub Poutník - M. I. A. / OFFLINE - NEDOSTUPNÝ
kolja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolja »

labir píše:
Stejně se mi ale libil ten Alcatrazuv napad, aby domy měly svoji postovni schranku :) Doufam ze je jasne ze hracske dorucovani vzkazu do schranky je takrka nerealizovatelne pokud jim v tom nejak system nepomuze. Ale takovou schranku si moc dobře v NWN nedokazu predstavit :( Fakt netusim jak by to melo vypadat
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

kolja píše:
labir píše:
Stejně se mi ale libil ten Alcatrazuv napad, aby domy měly svoji postovni schranku :) Doufam ze je jasne ze hracske dorucovani vzkazu do schranky je takrka nerealizovatelne pokud jim v tom nejak system nepomuze. Ale takovou schranku si moc dobře v NWN nedokazu predstavit :( Fakt netusim jak by to melo vypadat
Co třeba společný perzistentní trezor, který si IC koupíte i s klíči a umístíte na nějaké veřejné místo? Vždy je cesta.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
kolja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolja »

labir píše:Co třeba společný perzistentní trezor, který si IC koupíte i s klíči a umístíte na nějaké veřejné místo? Vždy je cesta.
Az to uvidim uvěřim. My sme se snažili o dost věcí a nic z toho neslo. Akorat sme slyseli jednoduche "Ne" tak sem vzdal jakekoliv pokusy o cokoliv.
psin

Příspěvek od psin »

kolja píše:
labir píše:Co třeba společný perzistentní trezor, který si IC koupíte i s klíči a umístíte na nějaké veřejné místo? Vždy je cesta.
Az to uvidim uvěřim. My sme se snažili o dost věcí a nic z toho neslo. Akorat sme slyseli jednoduche "Ne" tak sem vzdal jakekoliv pokusy o cokoliv.
Budeme to muset řešit jinak - například mrtvými schránkami (škoda, že zakopané věci nejsou perzistentní) bude tedy třeba najít někoho kdo dokáže vydlabat perzistentní schránku ve stromu... :smile:
Nebo musíš najít "živou schránku" - někoho kdo tu zprávu schová, přenese, doručí... Ovšem kde najít takového poctivého, čestného, zprávy nečtoucího a nezahazujícího. :smile:

EDIT: zajímalo by mne jak se bude tým EQ stavět k tomu až, se na nástěnkách budou objevovat na první pohled nesmyslné shluky písmen - tedy šifrovaný text.
Vše má své meze.

kolja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolja »

rekneme ze co se tyce schranek, tedy jak bych si je ja predstavoval, tak to v NWN nebude dost dobře mozne... i kdyz mozna, ale je to vicemene zbytecne usili snazit se o nejaka krkolomna reseni neceho na co proste NWN nejsou dobre delany :-/
psin píše: EDIT: zajímalo by mne jak se bude tým EQ stavět k tomu až, se na nástěnkách budou objevovat na první pohled nesmyslné shluky písmen - tedy šifrovaný text.
Vsak jiz byla pouzita prvni slovnikova sifra ;) Sice sem spravne odhadl ze se to tyka mě, ale jinak to co sem z toho vyluštil bylo dokonale mimo :megalol: :megalol: Hodně sem se nasmal kdyz sem zjistil co to ve skutecnosti melo znamenat :)
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Šifry? No proč ne. Klidně tyhle zprávy posílejte. Nejlepší třeba s tím že je soukromá zpráva pro datla.

"Soukromá zpráva pro datla: Xugoheratag ungio mepsileves."

Náhodou to pak vypadá dost dobře. Ten vysvětlující prefix bych tam dal z důvodu informace, aby bylo jasné že to není jen třeba test někoho který by DM strhlo. Takhle je to jasné. :bigwink:

Víte co se dá skvěle nastavit na tyhle zprávy? Kolika postavám mimo zasvědcené to bude vrtat hlavou a budou se snažit tomu přijít na kloub at již špionáží nebo rozluštěním šifry? Zábava pro hledajícího i pro šifranty. :bigwink: A jaká z toho může vzejít zábava při rozuzlení když vyjde najevo že tam stojí třeba "Miláčku rozcházím se s tebou?" :megalol:
Zamčeno