Unava
Moderátor: Dungeon Master
Unava
Nešlo by prodloužit doba za kterou se hráč unaví?? To že dýl trvá než se postava vyspí je sice pěkné ale když mu tam naskočí jestli se rychle nevyspíš riskuješ smrt tak i přesto že je třeba kousek ohniště to hráč nemuže stihnout a když konečně lehne tak lehne s tím že než se vyspí (uplyne ten čas)umře... Tak mně napadá co takhle posunout dobu za kterou se člověk unaví a nebo aspon po dobu spaní zamezit tomu že postava umře... Přijde mi to docela divný když unaven lehnu ale už se neprobudím. 

Neberte život příliš vážně. Beztak z něho nevyváznete živí.
Jo přirozeně ve městě nosím zbroj jen když musím... Ale když se třeba taková družina vydá na lov ledních medvědu do hor tak dotyčný na sobě musí mit zbroj a když si k tomu přidáme to že stahuje lední medvědy tak nám ta unava naběhne tak rychle že jestli hráč nemíni riskovat mněl by se co pět min vracet do táboru a tam spát.Další věc je práce a popřípadný výdělek.. Ten kdo se rozhodne lovit kamínky z vody tak to má slušný s unavou se to dá přežít a výdělek slušnej.Ovšem když je hráč horník tak příjde do dolu párkrat jebne do kamene zjistí že je přetíženej a posléze i unavenej tak musí rychle nahoru,ve městě zjistí že to všechno co nakutal a že toho není malo místni kovář nedokáže pořádně ocenit a tk si to musí razit obrovskou štréku do jinýho města kde to muže prodat a to ještě než se tam dobelhá... Prostě mi to příjde trochu nevyváženy,škoda mno byl bych rád kdyby se zvýšil výdělek některých prací a nebo zvýšila doba za kterou se postava unaví.
-
- Kontaktovat uživatele:
K lovu medvědů a vlvku v horách ti dám jasný návod, abys neřekl , že jsem na tebe zlí
Vem si sebou nováčka, či zkušenou postavu. Ta at nejde ve zbroji. Ty zabiješ medvěda a on jí stáhne.
Ons e unaví podstatně dýl než ty a tobě se únava zpomalí, jelikož nebudeš stahovat ve zbroji …
Je to jedno z možných řešení, ostatní si nechám pro sebe, zeptej se IC

Vem si sebou nováčka, či zkušenou postavu. Ta at nejde ve zbroji. Ty zabiješ medvěda a on jí stáhne.
Ons e unaví podstatně dýl než ty a tobě se únava zpomalí, jelikož nebudeš stahovat ve zbroji …
Je to jedno z možných řešení, ostatní si nechám pro sebe, zeptej se IC

Se slovem se musí zacházet čestně; je to nejvyšší dar, jehož se člověku dostalo.
-- Kniha Sirach
--------------------------
Bojíš se smrti bratříčku ?
Ne …
Smrt je jen vysvobození z bolesti.
Špatně. Smrt je teprve začátek
-- Kniha Sirach
Ne …
-
- Kontaktovat uživatele:
Na lov se pěkně vybav, investuj do stanu, zaplať si nosiče a postavte si dočasný tábor. 
Ad smrt během spánku, hmm s tímhle toho moc udělat nejde, ta prodleva (asi 30 sec maximálně) tam bude vždy. Prostě zemřel vyčerpáním.
Jak ta prodleva funguje:
* Je otestována míra únavy a je zjištěno že by měla umřít únavou
* S jistou náhodnou prodlevou 0-30 sec (pro reálnost) je spuštěn únavový skript
* Postava si lehne a spí
* Je spuštěúnavocý skript (nelze již po spuštění zastavit) a postavu zabije ve spánku
Myslím že to je realistické dost. Pokud by tam nebyla ta prodleva tak jen umře o trochu dřív.
Zkusím tam dát podmínku aby se únava ve spánku nezvyšovala.

Ad smrt během spánku, hmm s tímhle toho moc udělat nejde, ta prodleva (asi 30 sec maximálně) tam bude vždy. Prostě zemřel vyčerpáním.
Jak ta prodleva funguje:
* Je otestována míra únavy a je zjištěno že by měla umřít únavou
* S jistou náhodnou prodlevou 0-30 sec (pro reálnost) je spuštěn únavový skript
* Postava si lehne a spí
* Je spuštěúnavocý skript (nelze již po spuštění zastavit) a postavu zabije ve spánku
Myslím že to je realistické dost. Pokud by tam nebyla ta prodleva tak jen umře o trochu dřív.
Zkusím tam dát podmínku aby se únava ve spánku nezvyšovala.
Naposledy upravil(a) labir dne 25. 8. 2006 20.02, celkem upraveno 3 x.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
-
- Kontaktovat uživatele:
Z hlediska reálnosti zemřít, může i ve spánku. Je zde pak otázka, nakolik chce tento server být realistycký 

Se slovem se musí zacházet čestně; je to nejvyšší dar, jehož se člověku dostalo.
-- Kniha Sirach
Ne …
-- Kniha Sirach
Ne …
Mno z hlediska realnosti sice jo ale nemyslím že by někdo kdo dře hodinu v dolech mněl chcípat na unavu to je zase moc... Na ůnavu se dá zemřít ale řekl bych že je to záležitost ktéra by si zasluhovala delší čas... Když je člověk unavenej jako že hodně unavenej tak by mněl padnout a at by to bylo na poušti,v lese nebo ve sněhu tak by lehnul a bud by se probral nebo ne..prostě mi příjde přísný zemřít unavou... A tím tuplem ted když je posunuta hranice spánkuPsanec píše:Z hlediska reálnosti zemřít, můžeš i ve spánku,ale záleži spíš na okolnostech a krajině kde si k zemi padnul. Je zde pak otázka, nakolik chce tento server být realistycký
Ja si taky jeden cas rikal, proc se to neresi napr. 15 minutovym nucenym spankem, pokud jsou nablizku potvory, tak space spolehlive zabiji, druzina by ho naopak mohla chranit, atd.Drog píše:Mno z hlediska realnosti sice jo ale nemyslím že by někdo kdo dře hodinu v dolech mněl chcípat na unavu to je zase moc... Na ůnavu se dá zemřít ale řekl bych že je to záležitost ktéra by si zasluhovala delší čas... Když je člověk unavenej jako že hodně unavenej tak by mněl padnout a at by to bylo na poušti,v lese nebo ve sněhu tak by lehnul a bud by se probral nebo ne..prostě mi příjde přísný zemřít unavou... A tím tuplem ted když je posunuta hranice spánkuPsanec píše:Z hlediska reálnosti zemřít, můžeš i ve spánku,ale záleži spíš na okolnostech a krajině kde si k zemi padnul. Je zde pak otázka, nakolik chce tento server být realistycký
Jenze pak mi doslo, ze by nekteri neskrupulozni hraci napriklad dolovali az do tohoto stavu, prospali by 15 minut a dolovali vesele dal, takze tudy cesta nevede.
"Boj byt nevycerpatelna zdroj zabava i pouceni." - Vugar Malshurd
Z hlediska reálnosti člověk umřít únavou může jen velmi těžce - většinou dříve omdli nebo někde usne - ať chce nebo ne. Jen ve velmi atypických případech někdo zemřel únavou. (Týkalo se to především otroků... blbě se usíná, když vás někdo vezme po zádech bičem že?) Většinou dříve upadnul. Únavová zranění a poškození organismu to ano... Nicméně... nešlo by to udělat tak, že by postava (Pokud by se nenacházela v boji) mohla na určité úrovni únavy prostě automaticky padnout a spát? (Resp, nebylo by to moc složité skriptnout?)Psanec píše:Z hlediska reálnosti zemřít, může i ve spánku. Je zde pak otázka, nakolik chce tento server být realistycký
<b>"K tomu, kdo si hlídá záda, přijde smrt zepředu."</b>
<i>Drowí přísloví</i>
Apocalypse, Anděl zkázy - dokud jsi to měl, byla to pro tebe samozřejmost. Nyní, když jsi to ztratil, trpíš a toužíš po tom, co zpět nemůžeš získat. Nebo snad ano?
<i>Drowí přísloví</i>
Apocalypse, Anděl zkázy - dokud jsi to měl, byla to pro tebe samozřejmost. Nyní, když jsi to ztratil, trpíš a toužíš po tom, co zpět nemůžeš získat. Nebo snad ano?
únavová zranění by to mohla řešit - vedlejší efekt takovéhohle pospínkáníčka by byl třeba snížení statsů (Především odolnosti) či něco podobného (Nebo navíc k tomu přímo i dmg)Lord Xeen píše: Jenze pak mi doslo, ze by nekteri neskrupulozni hraci napriklad dolovali az do tohoto stavu, prospali by 15 minut a dolovali vesele dal, takze tudy cesta nevede.
<b>"K tomu, kdo si hlídá záda, přijde smrt zepředu."</b>
<i>Drowí přísloví</i>
<i>Drowí přísloví</i>
souhlasim s tim jak je to ted. Spanek trva 4 minuty, v pulce umrit nelze. Umrit lze jen tesne po tom, co clovek sel spat. To samy se muze stat i s jidlem a pitim. Najim se dosyta a pak umru. O realite/nerealite se da diskutovat dlouho, ale lze se tomu lehce vyhnout. Kdyz uz to pise tyhle hlasky je to nejzasi mez, ja ji zazil jen jednou u unavy. Nemluve o tom, ze technicky vzato takhle unavenej clovek ani nemuze k taboristi bezet :) Cimz to nemam nikomu za zly, ta hlaska je strasne deprimujici :)
"Dokud kráčíme po své cestě je to neklamný znak, že svému cíli nerozumíme... nebo jsme ho dosud nedokázali přijmout. "
Cesta života, Serena White
nicmene v praxi se zda, ze to funguje jeste trochu jinak. Hlasku "chce se ti spat" to pise po celou dobu spanku, ne tedy jen v prvni minute. Takze bych to ohlasil zrejme jako chybku.
"Dokud kráčíme po své cestě je to neklamný znak, že svému cíli nerozumíme... nebo jsme ho dosud nedokázali přijmout. "
-
- Kontaktovat uživatele:
Na to se kouknu.Alcatraz píše:nicmene v praxi se zda, ze to funguje jeste trochu jinak. Hlasku "chce se ti spat" to pise po celou dobu spanku, ne tedy jen v prvni minute. Takze bych to ohlasil zrejme jako chybku.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
-
- Kontaktovat uživatele:
Zajímavé, přesně ten samý problém řeším zde:
viewtopic.php?p=11450#11450
Ovšem v oné diskusi jsem použil pár invektiv (nikoliv však vulgarismů) vůči některým lidem, takže se zdá, že můj případ je odmítán řešen.
Takže mi nezbývá nic jiného, než souhlasit s některými v _této_ diskusi:
Souhlasím s tím, že umřít během spánku je hloupost.
Jaká řešení navrhuji?
a) pozastavit kontrolu scriptem během spánku (Aby před oním scriptem bylo něco ve stylu "if SLEEP<>TRUE then" (není z jazyka C++)).
b) Aby se dalo "v kritické chvíli" spát kdekoliv - někdo padne na zem a spí. Sundá mu ovšem např. jen 25% únavy, než spánek, a ještě ho to sejme do hp.
c) Už mě nic nenapadá =P .))
viewtopic.php?p=11450#11450
Ovšem v oné diskusi jsem použil pár invektiv (nikoliv však vulgarismů) vůči některým lidem, takže se zdá, že můj případ je odmítán řešen.
Takže mi nezbývá nic jiného, než souhlasit s některými v _této_ diskusi:
Souhlasím s tím, že umřít během spánku je hloupost.
Jaká řešení navrhuji?
a) pozastavit kontrolu scriptem během spánku (Aby před oním scriptem bylo něco ve stylu "if SLEEP<>TRUE then" (není z jazyka C++)).
b) Aby se dalo "v kritické chvíli" spát kdekoliv - někdo padne na zem a spí. Sundá mu ovšem např. jen 25% únavy, než spánek, a ještě ho to sejme do hp.
c) Už mě nic nenapadá =P .))
Eigmar, syn Igmarův - Zatčen a zabit
Galf Steel - Zatčen, vyhnán a zabit
Areena Welteel - Servírka v krčmě U Umrlce
Khadur, syn Aghda - Zabit a obětován
Sebastian Gall - Zemřel na útěku
Mona Taret - Pohledná servírka, kdo ví, kde skončila
Galf Steel - Zatčen, vyhnán a zabit
Areena Welteel - Servírka v krčmě U Umrlce
Khadur, syn Aghda - Zabit a obětován
Sebastian Gall - Zemřel na útěku
Mona Taret - Pohledná servírka, kdo ví, kde skončila