Magions flame

Neaktuální a stará témata

Moderátor: Dungeon Master

Alcatraz
Kontaktovat uživatele:

Magions flame

Příspěvek od Alcatraz »

ja bych tomu dal nelinearni lepsi stupnici.

Ted jsem dal zasah asi okolo 1000hp a z uplne svezi jsem najednou na umreni. Puvodni predpoklad byl daleko daleko vic, to uz bych tu lezel mrtvej :/
"Dokud kráčíme po své cestě je to neklamný znak, že svému cíli nerozumíme... nebo jsme ho dosud nedokázali přijmout. "
Cesta života, Serena White
photter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

1000 HP ?
proč tak málo ??
...terribilis ut castrorum acies ordinata...

"Bohové přicházejí a odcházejí, elfky zůstávaj." Âsar
Alcatraz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcatraz »

byl necekane slaby spawn, bylo jich malo na pocet :) jako byl jich chuml, to ne na jednu potvoru :)
"Dokud kráčíme po své cestě je to neklamný znak, že svému cíli nerozumíme... nebo jsme ho dosud nedokázali přijmout. "
photter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

no, koukám jakou ty slaboučký prskavky dostaly do ruky ultimátní věcičku, takže se konečně silou přiblížej těm ostatním povoláním, těm přehnaně silnejm fajtrům, hraničářům, zlodějům a mnichům...
začínám mít dojem, že se tady hrajou dvě paralelní hry, jednu hrajou prskavky a druhou ten vostatní plebs :angry:

Alcatraz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcatraz »

jestli te to zere, tak se zeptej gariona ze i tech 1000HP bylo zbytecnejsch, protoze nebyl problem, aby si s tim bez problemu poradili konvenci postupy, jen jsem to musel testnout a diky bohu za to, mohlo me to stat zivot
photter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

jo, dyk já tomu fandim, pro vostatní povolání je to hračka, rozdávat DMG po tisícovkách, tak konečně ty prskavky nebudou takový votloukánkově :-/

to řikám pořád - dlouhodobý hraní prskavky deformuje vnímání reality :megalol:

psin

Příspěvek od psin »

to jako vážně s tim HP? Vy mě děsíte... Co po tisícovkách, já jsem neviděl od fightera víc jak 100 HP - 120 HP... a to byl nějaké masér... Sem si koukám zase špatně zvolil povolání... :no:
Vše má své meze.

Petr Hrozný †, Vilém z Ofenburgu †, Voxeos - NPC, Jakub Poutník - M. I. A. / OFFLINE - NEDOSTUPNÝ
Psanec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Psanec »

No docela jsem koukal, ale je fakt, že na to málem ta postava dojela.

Phottre, nedramatizuj to tak zase. Alcatraz to vyzkoušel a Labir to může upravit.
Pokud by se to tak nechalo, dal bych ti za pravdu, ale snaží se upozornit na to, že to je špatně, tak prosím toho nech a zkus rýt do něčeho, co má větší smysl :bleh:
Se slovem se musí zacházet čestně; je to nejvyšší dar, jehož se člověku dostalo.
-- Kniha Sirach

--------------------------
Bojíš se smrti bratříčku ?

Ne …
Smrt je jen vysvobození z bolesti.

Špatně. Smrt je teprve začátek
photter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

mám za to, že mu na tom vadí akorát ta únava, o těch tisíci HP se zmínil omylem a řek bych, že už toho lituje :bigwink:

Alcatraz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcatraz »

psin píše:to jako vážně s tim HP? Vy mě děsíte... Co po tisícovkách, já jsem neviděl od fightera víc jak 100 HP - 120 HP... a to byl nějaké masér... Sem si koukám zase špatně zvolil povolání... :no:
tak tos ho nevidel, kdyz pouziva whirlwind attack, pak se to dmg vyrovna celkem snadno. Znovu rikam, ze to neni NA JEDNU POTVORU. Ze stejny a vetsi dmg do chumlu je mozny dat milionem dalsich zpusobu. Jestli se vam libi hrat za postavu, ktera takhle na sebe nahrabe 15 potvor, ktery ji behem prvniho kola poslou mrtvou na zem, tak to zkuste :)

neznale take upozornuji, ze narozdil od fightera, ktery muze mit 3-6 utoku za kolo (takze prosim zadny prepocty, ze ostatni ublizuji jen za 50, kdyz takovych utoku provedou za hodinu 2400), tohle muzu pouzit jednou za vypravu. Stalo to dooost penez a stoji to dalsich 60000zl / mesic(IC) + nabijeni.

2G: jo, upozornuju jen na unavu, protoze kdyby to slo jak jsem cekal, skacim se tam na zem ihned. A protoze se mi nechce pocitat potvory v okruhu a silu kouzel, jestli to preziju, nebo ne.

za ublizeni na zdravi a uz vubec ne v tomhle pripade se omlouvat nemusim. Ze lidi vidi jen to co chteji videt a ne v souvislostech se mi nelibi. Ale nezbyva nez doporucit, zkuste si to. Na to jina rada neni.

A sunte to do flamu, tu chci mit jen poznamky k unave a jednorazovemu zabiti.

A proboha, provedte si nekdy analyzu logu v parte, at vidite, kdo dal cim jaky dmg za vypravu !
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Magiony jsou v pohodě. Mág (potažmo hráč) se s nimi musí naučit zacházet. Ty nejsilnější ani nejdou zapnout v boji, musí být zapnuté a nastavené dopředu. A ta únava je tam schválně, přesně takhle to mělo vypadat - mág se rozhodne že teď je ta chvíle a zachrání všem kejhák, ale málem na to dojete, protože ho to enormě vysílí.

1000 hp zranění není až tolik když se na to kouknete v souvislostech

Mág - 1000 hp najednou za výpravu, za cenu 4000 zlatých a únavy že může zemřít. Může uvolnit obrovskou sílu v jediný okamžik - a pak je vyřízený a mouchy sežerte si mě.

Bojovník - Až 6x 100-150 za kolo bez postihu na peníze a s postihem na únavu jen za zbroj. Může uvolňovat svou sílu postupně a dlouhodobě, je stále připraven k boji.

Zloděj - sneaky, možnost pokládat pasti s enormním damage, v rozšíření i dispell pasti, summon pasti a pasti na omráčení. V boji není penalizován nijak na penězích (pasti někde nasbírá) ani na únavě. Jemu je vlastní metoda udeř a uteč.

V kontextu mi proto magiony nepřijdou přesílené. Naopak dodávají mágům dosud netušené možnosti (a odfiltrovávají od nich nenásilně peníze).
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
psin

Příspěvek od psin »

Možná jsem se vyjádřil nezrovna nejjasněji a nejlépe - reagoval jsem na informaci vytrženou ze souvislostí = k prvnímu příspěvku Alcatraze. Rozhodně jsem to však nemyslel jako útok nebo flame. Měl jsem napsat, že bych chtěl, aby mi někdo z vás vysvětlil vyváženost s ostaními povoláními, což jste udělali - díky.

Jen bych dodal něco k tomuto:
"Bojovník - Až 6x 100-150 za kolo bez postihu na peníze a s postihem na únavu jen za zbroj. Může uvolňovat svou sílu postupně a dlouhodobě, je stále připraven k boji."

Mám dojem, že se tu zapomnělo na výdaje na lektvary, masti a lekárny, které ten bojovník při výpravě spotřebuje a ty také nejsou zadarmo. Když je nemá tak jde do kytek razdva.
Vše má své meze.

Petr Hrozný †, Vilém z Ofenburgu †, Voxeos - NPC, Jakub Poutník - M. I. A. / OFFLINE - NEDOSTUPNÝ
Jezura

Příspěvek od Jezura »

labir píše:Bojovník - Až 6x 100-150 za kolo bez postihu na peníze a s postihem na únavu jen za zbroj.
Je mi úplně jedno, jaký dmg tady můžou dávat mágové, ale tohle by mě zajímalo. Co to je za bojovníka?
Tholdrin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tholdrin »

psin píše:Mám dojem, že se tu zapomnělo na výdaje na lektvary, masti a lekárny, které ten bojovník při výpravě spotřebuje a ty také nejsou zadarmo. Když je nemá tak jde do kytek razdva.
Máš pravdu. Kouzelníci za ně neutratí. Ve chvíli, kdy se něčemu podaří se jim dostat na kůži tak už žádné lektvary potřebovat nebudou. Nemluvě už o tom, že jim samozřejmě trvá déle než se na maxovanou úroveň, kterou srovnáváte dostanou než válečníkovi.

PS: A proč vlastně chcete aby postavy (povolání) byly vyvážené? Život není fér. Tak nevím proč na Eq by být měl. ;) Holt jsou slabší a silnější, jsou mocní a nedůležití. A jsou nadaní a neschopní. Nevidím jediný důvod proč by se měl nějaký vesnický lojza co se naučil mávat mečem nebo dokonce uličník pepa co v davech vybírá kapsy vyrovnat ničivou silou čaroději ovládajícímu moc, která je svázána s podstatou světa. Řekněte mi... přijde vám něco takového logické? Mě ne... a to, že je to hra podle mně není důvodem zasahovat do přirozeného řádu věcí.

IMHO
<b>"K tomu, kdo si hlídá záda, přijde smrt zepředu."</b>
<i>Drowí přísloví</i>

Apocalypse, Anděl zkázy - dokud jsi to měl, byla to pro tebe samozřejmost. Nyní, když jsi to ztratil, trpíš a toužíš po tom, co zpět nemůžeš získat. Nebo snad ano?
psin

Příspěvek od psin »

Jen se snažím doplnit další souvislosti, po kterých se tu tak volalo.

Samozřejmě, že kouzelníci nakupují a potřebují lektvary. Nicméně se domnívám (možná mylně), že pro ně nejsou natolik klíčové jako pro bojovníky, kteří se bez nich neobejdou. Tím spíš ti na low - levelech.

Myslím si, že zde jde o to, aby žádné povolání nebylo natolik samostatné, aby jednotlivec s tímto povoláním mohl sám vymlátit x příšer. Abychom si všichni spolu zahráli, abychom se potřebovali. Podle mne jde o společný víceméně vyvážený základ, na kterém hráči mohou stavět svoje chování atd.

S tím souvisí ta vyváženost hry. Srovnání s životem zde pak trochu pokulhává, neboť kdybych to ve hře chtěl mít jako v životě nebudu muset nic hrát. Pokud bych já nebo i ostatní přijali tvůj pohled na věc, mohlo by se snadno stát, že všichni budeme hrát mágy. Přiznejme si totiž, že málokdo hraje proto, aby byl vesnickým Pepou, který nemá šanci nic dokázat, neboť není vyvoleným mágem. Snadno by se pak mohlo stát, že by si tu pak mágové hráli sami se sebou...

Tohle je můj poslední příspěvek do této debaty, protože to jasně směřuje k bezúčelnému flamu. Nadále se k tomu budu vyjadřovat - a zřejmě pouze omezeně - v PM mi adresovaných. Omlouvám se Alcatrazovi za odběhnutí od tématu.
Vše má své meze.

OneIceOne

Příspěvek od OneIceOne »

Jezura píše:
labir píše:Bojovník - Až 6x 100-150 za kolo bez postihu na peníze a s postihem na únavu jen za zbroj.
Je mi úplně jedno, jaký dmg tady můžou dávat mágové, ale tohle by mě zajímalo. Co to je za bojovníka?
Při max lvl 30
1) Asi Wpm na dvě šavle, kukry, kordy (6útoků), na lvl 28-30 s max silou a boostem, konečnou silou 36-38 a +5 šavlí. Tak dá při kr. uderu (šance 40%) asi 4x 1k6+20+5(x3) = cca 78-93 životů na úder + 2x o něco mene (offhand ruka má myslim jen cca 2/3 či 1/2 síly do úderu)
2) možná wpm na trpaslicí sekery, tam je to za podobnejch podmínek při kr úderu (šance 20%) 4x 1k10+20+5(x4) = cca 104-140 životů + 2x o něco mene (off..
Edit:
3) možná wpm s kosou +5, při extremu ork končící na síle kolem 40, tak při kr uderu (šance 20%) by to bylo 2k4+6+cca22(obouruč zbran, síla do damage x1,5) +5(x5) = cca 175-205 na úder. Má to sice jen 4 útoky ale dostáva se to do uvažovaného pole 600-900 damage za kolo.
4) asi jeste neco, ale to nevim z hlavy, aby to byl plecháč
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Jezura píše:
Viděl jsem to přímo ve hře, sice ne zatím s 6x za kolo, stačilo 3x za cca 100, 80, 150. Ale i tak je to dost na porovnání.

Psin má pravdu. Zvrhává se to kam nemá, už tu lítají pomalu jen čísla. Ta únava je tam takhle schválně, právě jako velmi účinné omezení použití magionu buď vícekrát se slabší silou nebo jednou s ohromující silou. Je na mágovi co si vybere a na co se připraví.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
Jezura

Příspěvek od Jezura »

Takže jsme si ujasnili, že je ta čísla 6x 100-150 za kolo jsou nereálná. Takové celkové dmg je možné na lvl 30. Na normálních úrovních sice můžou bojovníci dávat taková dmg, ale pouze při kritických úderech, tj. s pravděpobností na úder v hodně dobrém buildu 25%.
Jezura

Příspěvek od Jezura »

Tholdrin píše:Nemluvě už o tom, že jim samozřejmě trvá déle než se na maxovanou úroveň, kterou srovnáváte dostanou než válečníkovi.
Tomuhle nerozumím. Na eq jsou přece omezení maximálního dosažitelného lvlu za čas nastavena podle rasy, ne podle povolání.
photter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

to je srovnání úplně mimo mísu, tři kritikály za sebou se povedou jednou za hodně dlouhej čas, běžná DMG je někde kolem dvaceti, nemluvě vo tom, že fajtr musí potvory sekat jednu po druhý, AC má někde kolem 25 a celou dobu je otřesně bitej
můj dojem z toho je, že sme povolání, který je i tak nejsilnější eště posílili, vona to ta prskavka vůbec nemusí používat, má to prostě jenom jako záchrannou brzdu, když už ji vymlátěj to stádo elementálů, archonů a ostatní havěti, tak tam prskne 1000 DMG a pokud to nepomohlo, má přece haste a invis, na co by tam čekala, že
ad peníze - to musely prskavky napřed dostat bezplatný ubytování a stravu na universitě, aby se zjistilo, že nemaj žádný výdaje ?
já bych pochopil, kdyby prskavka bez magionu nemohla kouzlit VŮBEC a podle síly magionu by se určila síla a cena kouzla a míra únavy, tomu bych zatleskal, to by aspoň eleiminovalo debilní preventivní nakouzlování po každým restu ale tohle fakt nechápu :no:

Zamčeno