IC obrázky na webu
Moderátor: Dungeon Master
IC obrázky na webu
Navrhuju zlepšovák, který mě napadl v souvislosti s obrázky bytů na webu:
Každý IC obrázek ať už vytvořený DM nebo hráčem by dostal jedinečné náhodné čtyřmístné číslo, pod kterým by byl uložen na www.equilibrie.cz/IC, kam by ho vždy ukládal DM. Číslo by znal pouze majitel obrázku ve hře nebo by bylo např napsáno v předmětu knihy.
Např.:
V knize na úřadě v Mithalliru by u každého bytu č.1 bylo napsáno: //www.equilibrie.cz/IC/5681.jpg, u bytu č.2: //www.equilibrie.cz/IC/3674.jpg atd.
Předmět nějaké mapy Petra Hrozného by měl v textu //www.equilibrie.cz/IC/9612.jpg.
Nebo když nedávno jedna postava ukazovala mojí postavě jakýsi nákres, bylo to o tom, že jsem ho viděl předtím na fóru pro skupinu hráčů. Hezčí by bylo, kdyby mi až při tom rozhovoru jen předal čtyřmístné číslo a já bych se přeswapoval do prohlížeče a na ten obrázek se podíval, až když to bylo ve hře relevantní.
Možností je víc - nákresy, mapy, svatební oznámení, obrazy, apod. Vše by samozřejmě na web umisťoval DM, čímž by bylo zajišťěno, že se nezačne hrát v obrázcích namísto ve hře. Čtyřmístné číslo představuje 10000 kombinací, takže to těžko někdo náhodou trefí, ale zase je snadno zapamatovatelné na ruční přepsání ze hry do prohlížeče. I co se týče náročnosti na administrativu mi to přijde jednodušší, než přeposílání takových věcí mailem.
Co vy na to?
Každý IC obrázek ať už vytvořený DM nebo hráčem by dostal jedinečné náhodné čtyřmístné číslo, pod kterým by byl uložen na www.equilibrie.cz/IC, kam by ho vždy ukládal DM. Číslo by znal pouze majitel obrázku ve hře nebo by bylo např napsáno v předmětu knihy.
Např.:
V knize na úřadě v Mithalliru by u každého bytu č.1 bylo napsáno: //www.equilibrie.cz/IC/5681.jpg, u bytu č.2: //www.equilibrie.cz/IC/3674.jpg atd.
Předmět nějaké mapy Petra Hrozného by měl v textu //www.equilibrie.cz/IC/9612.jpg.
Nebo když nedávno jedna postava ukazovala mojí postavě jakýsi nákres, bylo to o tom, že jsem ho viděl předtím na fóru pro skupinu hráčů. Hezčí by bylo, kdyby mi až při tom rozhovoru jen předal čtyřmístné číslo a já bych se přeswapoval do prohlížeče a na ten obrázek se podíval, až když to bylo ve hře relevantní.
Možností je víc - nákresy, mapy, svatební oznámení, obrazy, apod. Vše by samozřejmě na web umisťoval DM, čímž by bylo zajišťěno, že se nezačne hrát v obrázcích namísto ve hře. Čtyřmístné číslo představuje 10000 kombinací, takže to těžko někdo náhodou trefí, ale zase je snadno zapamatovatelné na ruční přepsání ze hry do prohlížeče. I co se týče náročnosti na administrativu mi to přijde jednodušší, než přeposílání takových věcí mailem.
Co vy na to?
Může to dělat někdo jiný. Klidně já, jen pak by tam nebyla kontrola nad obsahem obrázků, protože jako hráč bych si je nechtěl otvírat.
Jinak konec konců, už to, Labire, děláš - viz podfórum Mithallirského spolku. Rozdíl by byl, že byses nemusel zabývat jak obrázek pojmenovat, ale jen tam napsal čtyři čísla, co tě zrovna napadnou, a ty potom napsal psinovi. V tomhle případě je to imho zjednodušení.
Jinak konec konců, už to, Labire, děláš - viz podfórum Mithallirského spolku. Rozdíl by byl, že byses nemusel zabývat jak obrázek pojmenovat, ale jen tam napsal čtyři čísla, co tě zrovna napadnou, a ty potom napsal psinovi. V tomhle případě je to imho zjednodušení.
-
- Kontaktovat uživatele:
Není - znamená to pak si vést seznam obrázků, co na kterém je atd... proti tomu je přehledných pár obrázků na fóru/webu prkotina. A že někdy někdo uvidí náhodou něco co by technicky vidět neměl? To můžeme skončit u toho, že v každé oblasti na každý den dostane po nalogování hráč kód aby se mohl podívat do příslušené sekve "Kde se co povídá" a nemohl do těch kde se jeho postava nevyskytuje.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
-
- Kontaktovat uživatele:
To je mi jasné. Ale pak tu máme nutnost hlídat co tam kdo dává, upravit příslušeně modul a dát na ta místa ty kódy (a co pak při změně stavu na webu?). Je to zbytečně překomplikované, stav jak je teď je myslím plně dostačující a plně nevyužívaný.Praetor píše:no, kdyz nad tim premyslim, paklize by o to Labir projevil zajem, dalo by se to vyresit velice jednoduchym php scriptikem, kterej upne obrazek na server a vyplivne nejakej ciselnej random nazev toho obrazku
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
nekomplikujte to :) soukromy se posilaji soukromne, ilustrovany knizky co si napisu, tak hodim obrazky na IC forum, beztak nikdo kdo o tom nevi, dostane varovani na vlastni zodpovednost a i jinak mu obrazky moc neposlouzi, tak co. Tohle neni zrovna treba moc resit
"Dokud kráčíme po své cestě je to neklamný znak, že svému cíli nerozumíme... nebo jsme ho dosud nedokázali přijmout. "
Cesta života, Serena White
Cesta života, Serena White
¨labir píše:Není - znamená to pak si vést seznam obrázků, co na kterém je atd... proti tomu je přehledných pár obrázků na fóru/webu prkotina.
Nevedeš-li si seznam obrázků na fórech, nemusíš si vést ani seznat obrázků na tomhle speciálním místě. Je to stejné.
Ale já ten návrh ještě trochu vylepším. Nevím, jestli je to v NWN realizovatelné, ale pokud ano, bylo by to super a hlavně nevyžadovalo by to vůbec nic od DM, naopak by jim to odlehčilo:
Ve hře by se realizoval "Malovací démonek" nebo něco takového. Ten by při použití jen vygeneroval to náhodné čtyřmístné číslo (nebo pokud by to nešlo, vymýšlel by si hráč sám přo jeho použití unikátní název souboru). Démonek by vytvořil předmět "obraz", který by obsahoval pouze odkaz na www.equilibrie.cz/IC/něco.jpg. Zároveň by hráči sdělil jednotné heslo pro upload obrázku na web. Na hráči samotném by pak bylo, aby se na web heslem zalogoval, vytvořil jpg odpovídajícího jména a soubor uploadnul. Script na webu by ohlídal velikost souboru.
Podstatné na tom je:
- Není tam jakýkoli zásah DM. Každý si může kreslit co chce, pokud si to IC "koupí" od démonka.
- Není třeba jakékoli systémové propojení webu a hry, funguje ot i bez něj.
- Je to založeno na předpokladu, že hráč, který se ve hře dostane až ke koupi démonka, ja natolik vyspělý, že možnost víceméně cokoli uploadovat věc nezneužije. Aby využíval démonka opakovaně, přestože už zná heslo, ho nutí to, že démonek mu pokaždé vytvoří nový předmět.
Kreslení čehokoli by se ve hře díky tomu mohlo dít nezávisle na DM a přitom kontrolovaně - postava by musela vždy zaplatit. V principu by to bylo stejném jako psací démonek - každá postava by mohla cokoli IC nakreslit. Jen si představte:
Postavu malíře, který sehraje kreslení portrétu tak, že mu nějaká postava bude ve hře sedět modelem a hráč ji vedle počítače během toho nakreslí. Potom jen IC předá předmět "obraz". Majitel obrazu ho bude moci komukoli velice snadno a rychle ukázat. (Napadají mne mininálně dva hráči, kteří by takovou postavu hrát mohli.)
Nebo postava architekta, kterou bude hrát někdo kdo umí zacházet s toolsetem. Vytvoří v toolsetu model, udělá obrázek a takto ho snadno dostane do hry. Může dělat a prodávat své návrhy ostatním postavám a ve chvíli, kdy dojde na stavbu, dodá svůj výtvor v toolsetu DM.
Postava módní návrhářky - obdobné. Může prodávat své návrhy.
Vše bez nutnosti otravovat DM.
-
- Kontaktovat uživatele:
Je to zajímavý nápad, ale má spousty ale když se tak na něj koukám.
* Vyžaduje to po mě nejen napsání PHP skriptů na stránky pro uload a management ale i systém do hry. Něčeho co zabere chvíli času a odladění a to jsou na pořadu mnohem důležitější věci.
* Tak jak jsi to navrhnul je to velmi snadno zneužitelné jak ve hře (generování itemů bez dávání obrázků) tak i na webu (upload čehokoliv). Otázka pak není jestli to bude zneužito, ale kdy. Nejsem už tak naivní abych se spoléhal v tomto na hráče. Vždy se najde někdo kdo to zneužije.
* Velmi snadno prorazitelné, 9999 možností je nic. Kdo bude chtít stáhne si všechno. A delší kódy? Vyšší riziko lidské chyby (překlepy).
* Propojuje to IC záležitosti s OOC nástroji až v příliš velké míře a příliš "snadno". Lze to brát i jako povolení vynášení IC záležitostí na fórum a web (já vím že jsi to tak nemyslel, teď myslím jako někdo kdo by toho mohl zneužít).
* Každá postava by najednou mohla kreslit cokoliv - to není moc optimální. Muselo by se to nějak vztáhnout na statistiky postav takže by to najednou plnohodnotně využilo jen minimum postav.
Jsem stále proti. Poměry pracnost/přínos, přínos/riziko a přínos/nevýhody jsou podle mě velmi nevýhodné. Tohle bych klidně stále nechal na DM/WB. Postava hráče co hraje kartografa chce generovat itemy map? DM okouknou postavu jestli na to má (aby neměla třeba int 6) jak hráč hraje a přpadně dostane bestii (stůl) co umí generovat dané itemy (mapy, obrázky, plány...), stejně tak návrháři, architekti apod... Distribuci výtvorů OOC kanály si už zajistí hráč sám. To je podle mě optimální. Je zajištěna kontrola proti zneužití, jsou zajištěny náklady na tvorbu, je zajištěna distribuce, není třeba psát žádný extra systém nebo generovat kódy a hesla...
* Vyžaduje to po mě nejen napsání PHP skriptů na stránky pro uload a management ale i systém do hry. Něčeho co zabere chvíli času a odladění a to jsou na pořadu mnohem důležitější věci.
* Tak jak jsi to navrhnul je to velmi snadno zneužitelné jak ve hře (generování itemů bez dávání obrázků) tak i na webu (upload čehokoliv). Otázka pak není jestli to bude zneužito, ale kdy. Nejsem už tak naivní abych se spoléhal v tomto na hráče. Vždy se najde někdo kdo to zneužije.
* Velmi snadno prorazitelné, 9999 možností je nic. Kdo bude chtít stáhne si všechno. A delší kódy? Vyšší riziko lidské chyby (překlepy).
* Propojuje to IC záležitosti s OOC nástroji až v příliš velké míře a příliš "snadno". Lze to brát i jako povolení vynášení IC záležitostí na fórum a web (já vím že jsi to tak nemyslel, teď myslím jako někdo kdo by toho mohl zneužít).
* Každá postava by najednou mohla kreslit cokoliv - to není moc optimální. Muselo by se to nějak vztáhnout na statistiky postav takže by to najednou plnohodnotně využilo jen minimum postav.
Jsem stále proti. Poměry pracnost/přínos, přínos/riziko a přínos/nevýhody jsou podle mě velmi nevýhodné. Tohle bych klidně stále nechal na DM/WB. Postava hráče co hraje kartografa chce generovat itemy map? DM okouknou postavu jestli na to má (aby neměla třeba int 6) jak hráč hraje a přpadně dostane bestii (stůl) co umí generovat dané itemy (mapy, obrázky, plány...), stejně tak návrháři, architekti apod... Distribuci výtvorů OOC kanály si už zajistí hráč sám. To je podle mě optimální. Je zajištěna kontrola proti zneužití, jsou zajištěny náklady na tvorbu, je zajištěna distribuce, není třeba psát žádný extra systém nebo generovat kódy a hesla...
-
- Kontaktovat uživatele:
Souhlasím s Labirem a to kvůli jedné věci. Kolik postav vlastně teď na modulu umí alespoň slušně kreslit (má alespoň 5 bodů v umění a to se nezmiňuji o malování)? Když si to spočítáš tak zjistíš, že asi 3-4 a to ještě přeháním. To si snadno ohlídají DM, případně mohou postavě udělat malý quest s hody. Dělal jsem takový na Alhambrii a moc jsem se bavil.
Psát systém považuji za zbytečně složité vzhledem k tomu, kdo by to využil. Jak Labir řekl jsou mnohem přednější věci a já osobně myslím, že pokud se tento nápad bude realizovat tak za velmi dlouhou dobu až bude čas a chuť.
Psát systém považuji za zbytečně složité vzhledem k tomu, kdo by to využil. Jak Labir řekl jsou mnohem přednější věci a já osobně myslím, že pokud se tento nápad bude realizovat tak za velmi dlouhou dobu až bude čas a chuť.
Vidím, že asi nepřesvědčím, ale zkusím ještě jednou zaoponovat :)
Uploadovat jiné obrázky, když je omezena jejich velikost třeba na 300k? Na to je na webu spousta jiných možností..
Na druhou stranu Onyxova poznámka je hodně dobrá. Kdyby se to dalo podmínit dovedností umění, bylo by to o řád lepší a konec konců zase by to více ošetřilo problém se zneužitelností.
Nicméně zajímal by mě názor psina? To je jediný hráč, který vím, že se tímhle zabýval.
PHP scripty může udělat Praetorlabir píše:Je to zajímavý nápad, ale má spousty ale když se tak na něj koukám.

K zneužití není příliš motiv. Utratit postavě peníze za předmět, v kterém je jen webová adresa? Proč?labir píše: * Tak jak jsi to navrhnul je to velmi snadno zneužitelné jak ve hře (generování itemů bez dávání obrázků) tak i na webu (upload čehokoliv). Otázka pak není jestli to bude zneužito, ale kdy. Nejsem už tak naivní abych se spoléhal v tomto na hráče. Vždy se najde někdo kdo to zneužije.
Uploadovat jiné obrázky, když je omezena jejich velikost třeba na 300k? Na to je na webu spousta jiných možností..
10000 možností unikátního http odkazu není imho málo. Na manuální hackování dost. Samozřejmě, že kdo bude chtít, ten to hackne. Ale tím jen kazí hru sám sobě.labir píše: * Velmi snadno prorazitelné, 9999 možností je nic. Kdo bude chtít stáhne si všechno. A delší kódy? Vyšší riziko lidské chyby (překlepy).
Sice to tak vypadat může, ale na druhou stranu tohle přesně využití webu jasně definuje. V součaném stavu si můžou hráči předávat IC obrazy bez jakékoli kontroly, jestli je může jejich postava kreslit, zadarmo a bez jakéhokoli předmětu "obraz". Vlastně jsme to tak nedávno i s psinem zahráli, protože si to žádala situace.labir píše: * Propojuje to IC záležitosti s OOC nástroji až v příliš velké míře a příliš "snadno". Lze to brát i jako povolení vynášení IC záležitostí na fórum a web (já vím že jsi to tak nemyslel, teď myslím jako někdo kdo by toho mohl zneužít).
Tady se nabízí srovnání s psacím démonkem. Je to to samé, každý si může teď psát cokoliv bez ohledu jestli na to má statistiky.labir píše: * Každá postava by najednou mohla kreslit cokoliv - to není moc optimální. Muselo by se to nějak vztáhnout na statistiky postav takže by to najednou plnohodnotně využilo jen minimum postav.
Na druhou stranu Onyxova poznámka je hodně dobrá. Kdyby se to dalo podmínit dovedností umění, bylo by to o řád lepší a konec konců zase by to více ošetřilo problém se zneužitelností.
Nicméně zajímal by mě názor psina? To je jediný hráč, který vím, že se tímhle zabýval.
Lidi, nekomplikujte si život. Teď to jde udělat taky, a to že si můžou předávat IC obrazy bez jakýkoliv kontroly? Tak jako jestli Frantovi pošlu screen, tak to neokontrolujete ňákym démonkem. A jestli se má jednat o obraz jako takovej, tak si to kontroluje hráč, jako kdo mu dá peníze za nic? Kdo se bude prezentovat portrétem kterej neexistuje (všechno narazí až na to "ukaž ten item")? A když by někdo chtěl obrázek tak to bude jenom minimum lidí (stejně ho nikdo nenamaluje), a to že si na jednoho narazil neznamená, že je potřeba mega systém, kterej je navíc děravej. Kdyby šly obrázky zobrazovat ve hře, tak bych se s tim psal i tejden :) Ale jinak to nemá smysl si myslim, a navíc s takovym systémem se vytrácí kontrolovatelnost (jako stojí to peníze? to je legrační - nebo to bude stát tisíce a nikdo to nepoužije...).
Pravda je, že já s tím zkušenost mám byť jen krátkou...
Ježurův nápad se mi líbí - bylo by to rozhodně usnadnění distribuce takových itemů. které hra nedokáže obstarat sama. Moje výhoda byla, že mám přístup na FTP, kam jsem to mohl bezproblémů nahrát a nechat ležet. Ale myslím, že když hráč požádá, DM mu věnuje ten kousek prostoru na serveru.
Měl jsem jsem obavy i o tu zneužitelnost - že si to mezi sebou hráči řeknou - odkazy - a budou stahovat a stahovat - proto jsem i pro zavedení alespoň nějaké ochrany. I když koneckonců, když si někdo chce kazit hru, je to jeho volba.
Na druhou stranu pokud si mám vybrat mezi např. časem věnovaným programování craftu a časem věnovaným na nějaký samostatný systém pro distribuci obrázků - moje volba je jasná, a to pro craft. Hlavně z toho důvodu, že takových tvořivých hráčů je tu skutečně jako šafránu, tedy aspoň se domnívám. Z toho plyne, že si dokáží tu distribuci s pomocí DM zajistit.
Proto mi současná situace přijde přijatelná, zvládli jsem to zahrát doteď zvládnem to dál. Pokud někdo ovšem začne tvořit a chrlit umění pak je Ježurův nápad myslím velmi dobrý.
Ježurův nápad se mi líbí - bylo by to rozhodně usnadnění distribuce takových itemů. které hra nedokáže obstarat sama. Moje výhoda byla, že mám přístup na FTP, kam jsem to mohl bezproblémů nahrát a nechat ležet. Ale myslím, že když hráč požádá, DM mu věnuje ten kousek prostoru na serveru.
Měl jsem jsem obavy i o tu zneužitelnost - že si to mezi sebou hráči řeknou - odkazy - a budou stahovat a stahovat - proto jsem i pro zavedení alespoň nějaké ochrany. I když koneckonců, když si někdo chce kazit hru, je to jeho volba.
Na druhou stranu pokud si mám vybrat mezi např. časem věnovaným programování craftu a časem věnovaným na nějaký samostatný systém pro distribuci obrázků - moje volba je jasná, a to pro craft. Hlavně z toho důvodu, že takových tvořivých hráčů je tu skutečně jako šafránu, tedy aspoň se domnívám. Z toho plyne, že si dokáží tu distribuci s pomocí DM zajistit.
Proto mi současná situace přijde přijatelná, zvládli jsem to zahrát doteď zvládnem to dál. Pokud někdo ovšem začne tvořit a chrlit umění pak je Ježurův nápad myslím velmi dobrý.
Vše má své meze.
Petr Hrozný †, Vilém z Ofenburgu †, Voxeos - NPC, Jakub Poutník - M. I. A. / OFFLINE - NEDOSTUPNÝ
Petr Hrozný †, Vilém z Ofenburgu †, Voxeos - NPC, Jakub Poutník - M. I. A. / OFFLINE - NEDOSTUPNÝ
prosim, nebrat tohle jako orodovani za tehle napad, byt se mi nezda bejt uplne marnej vy thle podobe. jen rad resim technicke zalezitosti a tak sem nahodim jak bych to videl ja
ja bych nenechaval nic generovat modul, ale phpko. uzivatel by uploadnul obrazek pomoci scriptiku, ve vysledku by mu to vyplivnulo plnou cestu k obrazku (pricemz nazev obrazku by byl nahodne vygenerovany, klidne i s pismenkama, kde tech variant uz mame radove 4^60 jestli se nepletu),a soucasne s tim i heslo pro pristup k danymu obrazku (nebylo by nutny kvuli tomu mit nejakou databazi, vsechno by se drzelo v nazvu obrazku). ten clovek by si uz potom akorat IC koupil "kresliciho demonka" kterej by nebyl nicjinyho nez o neco drazsi psaci demonek. kresleni v praxi by vypadalo tak, ze reknes demonkovi svoji predstavu a on to namaluje, takze neni potreba aby postava mela umelecky vlohy - nadiktuje se mu cesta k obrazku na webu a heslo.
bylo by to naprosto bez vetsich zasahu, scriptik klidne napisu (ano, vim Labire ze by sis ho musel stejne projit, ale napsat to sem musim
)
jediny co je asi minus je cenzura obrazku … coz by znamenalo mit jenom vypis nahledu tech obrazku pro admina a kliknutim na nej ho pripadne smazat - vim, prace navic pro admina, ale …
no, uz koncim

ja bych nenechaval nic generovat modul, ale phpko. uzivatel by uploadnul obrazek pomoci scriptiku, ve vysledku by mu to vyplivnulo plnou cestu k obrazku (pricemz nazev obrazku by byl nahodne vygenerovany, klidne i s pismenkama, kde tech variant uz mame radove 4^60 jestli se nepletu),a soucasne s tim i heslo pro pristup k danymu obrazku (nebylo by nutny kvuli tomu mit nejakou databazi, vsechno by se drzelo v nazvu obrazku). ten clovek by si uz potom akorat IC koupil "kresliciho demonka" kterej by nebyl nicjinyho nez o neco drazsi psaci demonek. kresleni v praxi by vypadalo tak, ze reknes demonkovi svoji predstavu a on to namaluje, takze neni potreba aby postava mela umelecky vlohy - nadiktuje se mu cesta k obrazku na webu a heslo.
bylo by to naprosto bez vetsich zasahu, scriptik klidne napisu (ano, vim Labire ze by sis ho musel stejne projit, ale napsat to sem musim

jediny co je asi minus je cenzura obrazku … coz by znamenalo mit jenom vypis nahledu tech obrazku pro admina a kliknutim na nej ho pripadne smazat - vim, prace navic pro admina, ale …
no, uz koncim

Dives, qui sapiens est
-
- Kontaktovat uživatele:
Zajímavé ale je tam několik věcí.Praetor píše:…
* Špatná propojitelnost s tím předmětem, podle původního návrhu v něm měl být ten kód
* Opět velmi snadná zneužitelnost na obou stranách
* Degradace postav, které kreslit umí a něco pro to obětovaly. Prakticky takový kapesní kreslič/malovač. Proč shánět IC malíře a ilustrátora a domlouvat s ním něco? Koupíme démonka... Za čas koupíme démonka co bude umět kouzlit, nebo hrát na píšťalu... Degraduje to známosti postav a zvýhodňuje ty co mají víc peněz. Nemáš nasysleno = nenakreslíš ani čáru i když na to máš statistiky, obětoval jsi do toho body a pozadí postavy ti na to nahrává. Prosím nesrovnávat s psacími démonky - psát umí většina postav a měla by umět tak napsat vzkaz nebo i knihu nativně, tam jsou démonci jen protože to jinak neumožní engine hry.
Systém na malování = malovat půjde jen přes systém, viz. zásada o prioritě systémů. To vážně chcete? Já tedy rozhodně ne! Vždyť je to neskutečné omezení tak úžasně kreativní věci jako je malování a kresba. A prosím nesrovnávat třeba s jídlem - jíst/žrát umí i červ. Malovat a kreslit jen určité procento populace.
Stále jsem proti. Lidi řešíte něco co je absolutně zbytečná věc a jen to komplikuje hru a život!
Jsem zásadně proti.
Naposledy upravil(a) labir dne 10. 10. 2006 10.35, celkem upraveno 1 x.
-
- Kontaktovat uživatele:
Souhlasím s Labirem
těch pár obrázků co vehře jsou není problém poslat do mailu. A co vím,praktikoval to tak jak Petr Hrozný, tak i jiné postavy.
A nikomu to problém nedělalo. A pokud o to tak stojíte, tak přeci není problém, si zřídit veřejné FTP a tomu dotyčnému pak ve hře jen přes tell poslat odkaz ke stažení …
Labir může postavám u kterých vidí, že na to mají dispozice dát itemky s názvem : obraz, mapa atd … a ta postava je pak může dát tomu dotyčnému s odkazem po tellu.
Nemusi na to být script, nemusí a DM to dají jen tomu u koho proto vidí, že na to má postavu … Nebude to mít, jak píše Labir kde kdo.
těch pár obrázků co vehře jsou není problém poslat do mailu. A co vím,praktikoval to tak jak Petr Hrozný, tak i jiné postavy.
A nikomu to problém nedělalo. A pokud o to tak stojíte, tak přeci není problém, si zřídit veřejné FTP a tomu dotyčnému pak ve hře jen přes tell poslat odkaz ke stažení …
Labir může postavám u kterých vidí, že na to mají dispozice dát itemky s názvem : obraz, mapa atd … a ta postava je pak může dát tomu dotyčnému s odkazem po tellu.
Nemusi na to být script, nemusí a DM to dají jen tomu u koho proto vidí, že na to má postavu … Nebude to mít, jak píše Labir kde kdo.
Se slovem se musí zacházet čestně; je to nejvyšší dar, jehož se člověku dostalo.
-- Kniha Sirach
--------------------------
Bojíš se smrti bratříčku ?
Ne …
Smrt je jen vysvobození z bolesti.
Špatně. Smrt je teprve začátek
-- Kniha Sirach
--------------------------
Bojíš se smrti bratříčku ?
Ne …
Smrt je jen vysvobození z bolesti.
Špatně. Smrt je teprve začátek