pasti v shopu
Moderátor: Dungeon Master
pasti v shopu
nemohl by být zaveden prodej pastí v Loveckých potřebách? Past jako taková vždy a všude sloužila primárně k lovení zvěře a byla zcela standartně používána lovci a je podle mě až do dneška. Už jsem apeloval na prodavače v loveckejch potřebách, bohužel mě nějak nebral na vědomí. Je asi blbost, aby tam byly nějaký smrťácký magický pasti, ale kdyby tam bylo třeba několik typů pastí z bodlin, který maj asi nejblíž k těm klasickejm, mechanickejm pastem určenejch pro lov, myslim že by to nic nepokazilo.
Zloději si můžou díky take 20 vybrat pasti z kdejakýho dungu zcela zdarma a často bez rizika a ještě můžou do zlodějskýho krámku.
Zato hraničář, kterej má pokládání pastí taky jako char skill, tak sežene past leda zcela náhodou pokud jí někdo prodá u vetešníka. Potom se prej prodávaj ještě někde, ale to moje postava fakt netuší a i kdyby tušila, tak asi nepůjde takovou dálku kvůli tomu aby se koukla, jestli je tam opravdu maj.
Zloději si můžou díky take 20 vybrat pasti z kdejakýho dungu zcela zdarma a často bez rizika a ještě můžou do zlodějskýho krámku.
Zato hraničář, kterej má pokládání pastí taky jako char skill, tak sežene past leda zcela náhodou pokud jí někdo prodá u vetešníka. Potom se prej prodávaj ještě někde, ale to moje postava fakt netuší a i kdyby tušila, tak asi nepůjde takovou dálku kvůli tomu aby se koukla, jestli je tam opravdu maj.
coirëa oialë
Re: pasti v shopu
Hele a coz si dat dat par bodiku do sbirani pasti, to take 20 ma kazdychlorofil píše:nemohl by být zaveden prodej pastí v Loveckých potřebách? Past jako taková vždy a všude sloužila primárně k lovení zvěře a byla zcela standartně používána lovci a je podle mě až do dneška. Už jsem apeloval na prodavače v loveckejch potřebách, bohužel mě nějak nebral na vědomí. Je asi blbost, aby tam byly nějaký smrťácký magický pasti, ale kdyby tam bylo třeba několik typů pastí z bodlin, který maj asi nejblíž k těm klasickejm, mechanickejm pastem určenejch pro lov, myslim že by to nic nepokazilo.

nejde mi tak ani o to, že musim mít za každou cenu kopec silnejch pastí, ale myslim si, že ke správnýmu lovci pasti prostě patřej.. Nasbírat si je samozřejmě taky můžu když si dam nějakej ten botik do sbírání, ale to mi zas přijde trochu moc účelový na to, abych tomu mohl říkat RP...navíc ne každej elf chodí vybírat dungeony-třeba proto, že je klaustrofobik a nemá moc rád uzavřený prostory, zvlášť podzemní... Když se to měnit nebude, tak se to hold měnit nebude, ale přijde mi to, jako kdyby v rybářskejch potřebách neprodávali sítě. A taky jsem myslel, že by se tu trh mohl řídit poptávkou.
btw. mohl bych vědět (už jaksi mimo tohle téma, protože to se zdá býti uzavřeným), proč ouřadům vadí pasti?
btw. mohl bych vědět (už jaksi mimo tohle téma, protože to se zdá býti uzavřeným), proč ouřadům vadí pasti?
coirëa oialë
psal jsem že třeba past z bodců má asi nejblíž k těm klasickejm zubatejm pastem který se na tohle používaly. Nechci žádnou kyselinovou past nebo tak něco-ještě by mi do báglu vytekla kyselina a úlovek by byl v tahuAlcatraz píše:na druhou stranu, ktera z NWN pasti by se dala pouzit k "lovu" zvere, zvlast treba pro kozich nebo maso :)

coirëa oialë
no tak leda od hracu. Jinak i ja bych si pasticky dokazal koupit, takze to jde. A nejsem si jist, jestli je mozny pastma co dokaze polozit hranicar ulovit EQ zvire, potazmo medveda. Pasti mi prijde maji dobre pouziti akorat proti hracum. Pouziti na NPC muze skoncit trema pripadama :)
1) neublizi jim
2) porusim pravidlo o kladeni pasti
3) porusim pravidlo o zneuzivani "tuposti" NPC v nepritomnosti DM
1) neublizi jim
"Dokud kráčíme po své cestě je to neklamný znak, že svému cíli nerozumíme... nebo jsme ho dosud nedokázali přijmout. "
Cesta života, Serena White
a nemůžu tu past chtít prostě jenom z RP důvodu protože to k lovu zvěře prostě patří? Kdo říká, že tim musim někoho zabíjet?? A myslíš, že bys do nějakýho oka v reálu ulovil medvěda? Možná bys mu zranil nohu a pořádně ho naštval, ale pasti nebyly určený k tomu, aby to zvíře samy o sobě zabily... Jinak čtěte co jsem psal-já taky vim že se daj pasti koupit i jinde, neřekl jsem že si je nedokážu sehnat, ale přijde mi prostě divný, že nejsou zrovna v loveckejch potřebách. By mě zajímalo, jakej druid to sedí na tom úřadě kterej má na starost místní trh... Navíc moje postava nemá zapotřebí ubližovat NPCčkám a do města moc nechodim, tak proč bych je z dlouhý chvíle dával na židle u Svačinky nebo tak něco? A pokud je se neprodávaj z toho důvodu, aby tim nikdo nemohl ničemu ublížit, tak to by se mohli třeba přestat prodávat rovnou i zbraně, ne?
A když už jsme u těch pastí a toho jestli někoho nebo něco zabijou, nemohli by bejt pasti, který by způsobovaly třeba minimální dmg, ale dokázali by to zvíře (cokoliv) aspoň na chvíli zadržet? Třeba tak jako ty výše zmíněný oka? To už by byla podle mě past, která by byla dost RP na to, aby sloužila k lovu divé zvěře tak jak se to opravdu dělalo.
A když už jsme u těch pastí a toho jestli někoho nebo něco zabijou, nemohli by bejt pasti, který by způsobovaly třeba minimální dmg, ale dokázali by to zvíře (cokoliv) aspoň na chvíli zadržet? Třeba tak jako ty výše zmíněný oka? To už by byla podle mě past, která by byla dost RP na to, aby sloužila k lovu divé zvěře tak jak se to opravdu dělalo.
coirëa oialë
Paralyzujici pasti existuji … A myslim ze vic jich bude po rozsirenichlorofil píše: A když už jsme u těch pastí a toho jestli někoho nebo něco zabijou, nemohli by bejt pasti, který by způsobovaly třeba minimální dmg, ale dokázali by to zvíře (cokoliv) aspoň na chvíli zadržet? Třeba tak jako ty výše zmíněný oka? To už by byla podle mě past, která by byla dost RP na to, aby sloužila k lovu divé zvěře tak jak se to opravdu dělalo.
No hele, nemas tak uplne pravdu, pastma se da lovit uplne skvele:Alcatraz píše:no tak leda od hracu. Jinak i ja bych si pasticky dokazal koupit, takze to jde. A nejsem si jist, jestli je mozny pastma co dokaze polozit hranicar ulovit EQ zvire, potazmo medveda. Pasti mi prijde maji dobre pouziti akorat proti hracum. Pouziti na NPC muze skoncit trema pripadama :)
1) neublizi jim
1) vypijes / sesles INVIS
2) Polozis nekolik pasti za sebe, tj. udelas z nich cesticku
3) Vykouzlis na spravny konec cesicky pokusnou krysu (staci kruh nula)
4) Nastvany banditi bezi na krysu a chyti se do pasti
5) BUUUM
6) mrtvi banditi (asi teda i krysa ale coz …)
dobra, dobra :) RP duvody :) k pastem se vyjadroval Labir, ja rekl, ze se daji koupit :) a ano paralyzujici pasti, ktere davaji maly dmg, ty sou bezne uz ted (a jsou i ke koupi). Takze mi to prislo uzavreny tema, tak jen tak polemizuju, abych mel co cist :)
"Dokud kráčíme po své cestě je to neklamný znak, že svému cíli nerozumíme... nebo jsme ho dosud nedokázali přijmout. "
jako abych pravdu řekl, tak zatim žádný vysvětlení toho proč pasti nemůžou bejt v loveckejch potřebách v Tirianu mě neuspokojilo. To že se daj koupit ve zlodějskym krámku je sice pěkný (pak je ale hloupost tvrdit, že se neprodávaj kvůli jejich zneužívání k šikaně PC a NPC protože to budou dělat spíš zloději než hraničáři, že?), to že se daj koupit v Mamoníně, nebo kde, je taky pěkný, ale moje postava nehodlá opustit Tirínské království kvůli pastem (nehledě na to že postava ani neví že se tam daj koupit). A vysmívat se mi že to chci z RP důvodů mi přijde taky blbý, protože tohle je věc která by RP v tomhle ohledu jedině podpořila a myslim si, že nejsem žádnej power gamer. A hlavně mě láká to, že půjdu v hidu po lese, nastražim tam past a pak budu čekat až do ní nebohé zvíře šlápne-asi tak jako když chytáš ryby. Zatim jedninej důvod ze hry je ten, že se to nelíbí nějakýmu úřadu, ale nechápu proč se mu to nelíbí když to akorát poškozuje obchodníka a z mýho pohledu i RP hraní...Alcatraz píše:dobra, dobra :) RP duvody :) k pastem se vyjadroval Labir, ja rekl, ze se daji koupit :) a ano paralyzujici pasti, ktere davaji maly dmg, ty sou bezne uz ted (a jsou i ke koupi). Takze mi to prislo uzavreny tema, tak jen tak polemizuju, abych mel co cist :)
a důvody že se to dá koupit jinde nejsou důvody, to jsou pouze jiný řešení, který ale nejsou zrovna přínosem...
a o paralyzujících pastech jsem nějak nevěděl. Teda vlastně věděl, ale nějak jsem si to v tu chvíli neuvědomil. V tom případě by bylo úplně super, kdyby v loveckejch potřebách byla past která by dávala Hold animal, což by vyřešilo zneužitelnost pasti proti osobám a to už by mohli povolit i místní úřady, ne?? Taková past už by byla čistě pro lovecký účely a nebyl by jedinej důvod jí nedát do shopu...
coirëa oialë
-
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že základní pasti by skutečně měli být volně dostupné, právě kvůli lovu.
Jako jestli se to úřadům nelíbí, tak už rovnou nařiďte, že v okolních lesích je zakázán lov, protože tam a tam může lovit pouze králova družina .)
Jako jestli se to úřadům nelíbí, tak už rovnou nařiďte, že v okolních lesích je zakázán lov, protože tam a tam může lovit pouze králova družina .)
Eigmar, syn Igmarův - Zatčen a zabit
Galf Steel - Zatčen, vyhnán a zabit
Areena Welteel - Servírka v krčmě U Umrlce
Khadur, syn Aghda - Zabit a obětován
Sebastian Gall - Zemřel na útěku
Mona Taret - Pohledná servírka, kdo ví, kde skončila
Galf Steel - Zatčen, vyhnán a zabit
Areena Welteel - Servírka v krčmě U Umrlce
Khadur, syn Aghda - Zabit a obětován
Sebastian Gall - Zemřel na útěku
Mona Taret - Pohledná servírka, kdo ví, kde skončila
Mám pocit, že pasti v NWN nejsou "ty pasti" k lovu, ale primárně slouží k usmrcení oběti. Jsou to cílevědomě nastražené mechanismy s konkrétními vlastnostmi: elektřina, jed, kyselina, bodce, oheň, střela atd.. Ani paralyzující past se asi nedá dost dobře použít k lovu - pokud by "lovec" nekempoval u pasti x hodin nebo x dní, až do ní nějaké zvíře šlápne a pak ho stejně musí "nějak" usmrtit...
Vemte si jako příklad pasti v pyramidách - ty jsou nwn pastem nejblíž...

Hluchý slepec někdy vidí a slyší lépe než zdravý, kdož však odmítá vidět věci tak, jak jsou a neumí naslouchat
-
- Kontaktovat uživatele:
Pasti tak jak jsou dělané v NWN nejsou na lov zvěře ale na cílené zabití/zastavení. Jsou s oblibou ve velké míře používány kriminálními živly. Lovci jich používají jen minimálně. Vzhledem k tomu je jejich prodej úřady omezen a tolerují se jen u stavitelů hrobek nebo v odlehlejších lokalitách kde zákon němá tak silnou ruku.
Mimochodem pasti se v Tirianu koupit dají. Ale bude tě to asi stát hodně úsilí a času abys zjistil kde.
Mimochodem pasti se v Tirianu koupit dají. Ale bude tě to asi stát hodně úsilí a času abys zjistil kde.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
zacni spis tim ze pasti v NWN nejsou SYSTEMOVE "ty pasti" k lovu... Jak jsem psal, past z bodců má NEJBLÍŽ k "těm pastem"...ble ble ble atd... Jasne ze tu nejsou pasti primo na lov, ale proc si je neudelat kdyz jsme na RP serveru? Jinak lovec právě CHCE kempovat u pasti x hodin, tak jako rybar u vody treba. A nakonec, oka se dávaly do lesa a chodily se kontrolovat jednou za NĚKOLIK dní...a pak se zvíře chycené do oka usmrtilo-přesně takhle si to představuju ;)snowman píše:Mám pocit, že pasti v NWN nejsou "ty pasti" k lovu, ale primárně slouží k usmrcení oběti. Jsou to cílevědomě nastražené mechanismy s konkrétními vlastnostmi: elektřina, jed, kyselina, bodce, oheň, střela atd.. Ani paralyzující past se asi nedá dost dobře použít k lovu - pokud by "lovec" nekempoval u pasti x hodin nebo x dní, až do ní nějaké zvíře šlápne a pak ho stejně musí "nějak" usmrtit...
coirëa oialë
no já vim kde, ale radši bych pro ně chodil do loveckej potřeb protože bych byl nerad abych byl spojován se skupinou lidí, který normálně tenhle obchůdek navštěvujou. Nebo spíš, to ty pasti radši nebudu používat jako do teď, než abych je chodil kupovat tam...ale je to podle mě škoda.labir píše:Pasti tak jak jsou dělané v NWN nejsou na lov zvěře ale na cílené zabití/zastavení. Jsou s oblibou ve velké míře používány kriminálními živly. Lovci jich používají jen minimálně. Vzhledem k tomu je jejich prodej úřady omezen a tolerují se jen u stavitelů hrobek nebo v odlehlejších lokalitách kde zákon němá tak silnou ruku.
(Jinak nejsou používány z většiny kriminálními živly protože se prodávaj pouze v obychodě pro "kriminální živly"? A Nejsou lovci používány minimálnš právě proto, že je lovci nemaj kde shánět?)
coirëa oialë