Peníze
Moderátor: Dungeon Master
-
Peníze
Prijde mi strasne nerealny, ze dostanu na zacatek 2k gp. To me vlastne hrozne uhodilo a prvne sem se ptal sam sebe: "a kam ze sem ty penize dal?" Samozrejme ceny tomu odpovidaly jak jsem ocekaval. Nicmene, muj navrh je, aby se vsechny ceny a vsechny penize (tedy i zacatecni) vydelili 10! Mozna bude trosku problem se zakladnimi vecmi, ktery se tim stanou mozna prilis drahy (voda, ocilka a troud atp.), ale 1gp ani v takovem (mnohem realnejsim a uveritelnejsim) systemu neni zas tolik. Navic s tim snizenim opotrebeni a fyziologickych potreb...
Za uvahu by mozna stalo ponechat vysoke ceny zbroji a zbrani, mozna ne 10x, ale urcite by to bylo zajimave. Ne kazdy by si pak mohl dovolit mec atd. (inspirace stredovekem). Na druhou stanu pro svet kde je zvysena frekvence dobrodruhu by to nemuselo byt to prave... jenom namet k zamysleni :)
Za uvahu by mozna stalo ponechat vysoke ceny zbroji a zbrani, mozna ne 10x, ale urcite by to bylo zajimave. Ne kazdy by si pak mohl dovolit mec atd. (inspirace stredovekem). Na druhou stanu pro svet kde je zvysena frekvence dobrodruhu by to nemuselo byt to prave... jenom namet k zamysleni :)
Secrets are power.
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Peníze
Ne. Ceny se měnit nebudou. Ty jsme balancovali a vypočítávali dost dlouho. Co jsme tak trochu opomenuli bylo vydělávání peněz na nízkých levelech což napraví chystaná těžba/sběr surovin a plodů. Předstupeň craftu.Resurrection píše:Prijde mi strasne nerealny, ze dostanu na zacatek 2k gp. To me vlastne hrozne uhodilo a prvne sem se ptal sam sebe: "a kam ze sem ty penize dal?" Samozrejme ceny tomu odpovidaly jak jsem ocekaval. Nicmene, muj navrh je, aby se vsechny ceny a vsechny penize (tedy i zacatecni) vydelili 10! Mozna bude trosku problem se zakladnimi vecmi, ktery se tim stanou mozna prilis drahy (voda, ocilka a troud atp.), ale 1gp ani v takovem (mnohem realnejsim a uveritelnejsim) systemu neni zas tolik. Navic s tim snizenim opotrebeni a fyziologickych potreb...
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
-
- Kontaktovat uživatele:
V cenách jsme se pokoušeli alespoň trochu přiblížit skutečnosti. Je sice fakt, že kdyby se ceny vydělili deseti, nic vážnějšího, ale zvíšilo by to i tak dost vysoké výdaje hráčů (momentálně budeme pracovat na zvýšení výdělku) a narušilo by to rovnováhu cen věcí. Takhle je doušek vody za 1zl, takřka zadarmo a meč stojí 2000zl. To je cena cca 100-200 bochníků chleba a chéb stojí 10-20 doušků pramenité vody.
A hlavně nízká hodnota zlaťáku bude znát při koupi nemovitosti a jejího zařízení. Tam jsou poměrně malé ceny a ty nejmenší baráčky 1x1 stlučené z hrubě otesaných klád se i s tím nejzákladnějším nábydkem dají koupit za cca 10000zl.
A hlavně nízká hodnota zlaťáku bude znát při koupi nemovitosti a jejího zařízení. Tam jsou poměrně malé ceny a ty nejmenší baráčky 1x1 stlučené z hrubě otesaných klád se i s tím nejzákladnějším nábydkem dají koupit za cca 10000zl.
-
Jo to dava smysl, ale mam strasnej blok a nevim jak takovy neskutecny sumy IC hratOnyx píše:V cenách jsme se pokoušeli alespoň trochu přiblížit skutečnosti. Je sice fakt, že kdyby se ceny vydělili deseti, nic vážnějšího, ale zvíšilo by to i tak dost vysoké výdaje hráčů (momentálně budeme pracovat na zvýšení výdělku) a narušilo by to rovnováhu cen věcí. Takhle je doušek vody za 1zl, takřka zadarmo a meč stojí 2000zl. To je cena cca 100-200 bochníků chleba a chéb stojí 10-20 doušků pramenité vody.

Secrets are power.
Re: Peníze
uz se tesime :) :) ja hrozne rad neco sbiram kvuli vydelku a tak :)Labir píše: Ne. Ceny se měnit nebudou. Ty jsme balancovali a vypočítávali dost dlouho. Co jsme tak trochu opomenuli bylo vydělávání peněz na nízkých levelech což napraví chystaná těžba/sběr surovin a plodů. Předstupeň craftu.
tady je asi ten problem v tom, ze nwn nezna desetniky, dvacetniky a padose. proto musi byt ta cena nasobena, aby se daly poridit i levny veci. je to otazka zvyku. me spis prekvapilo, ze autori nepocitali s tim, ze dobrodruh musi ty penize zacit nejak ziskavat a ne spolehat se na socialni davku na zacatku hry. pokud je to betatest, no tak prosim, ale pokud se jedna o ostrou verzi, tak pardon, ale tohle prece neni mozne.
-
- Kontaktovat uživatele:
Znova.mutiny píše:tady je asi ten problem v tom, ze nwn nezna desetniky, dvacetniky a padose. proto musi byt ta cena nasobena, aby se daly poridit i levny veci. je to otazka zvyku. me spis prekvapilo, ze autori nepocitali s tim, ze dobrodruh musi ty penize zacit nejak ziskavat a ne spolehat se na socialni davku na zacatku hry. pokud je to betatest, no tak prosim, ale pokud se jedna o ostrou verzi, tak pardon, ale tohle prece neni mozne.
EQUILIBRIE JE VEŘEJNÝ BETATEST
BETA - verze určená k testování a vyvážení světa, NENÍ finální verze. Pozná se číslem verze modulu - pod 0.xxx.xxx je BETA. Ano a obsahuje dost chyb a nevyvážeností. S tím jsme počítali a nedá se jim vyhnout. Nikdy nelze svět dokonale vypočítat a odhadnout na rýsovacím prkně. Od toho je BETA test aby se vše odladilo. Což se děje teď.
GOLD - finální verze, pozná se číslem verze modulu - 1.xxx.xxx
Číslo verze modulu vidíte v nadpisu při přihlačování:
Prvotní kámen, portály (verze modulu 0.xxx.xxx)
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
Fajn. Vydělávat je určitě třeba, almužna 2k sice dejme tomu stačí na základní vybavení, ale dlouhodobě se s ní vyžít nedá. Teď se jen bojim, aby to nezklouzlo do kolotoče creepování kvůli penězům. Aby se na chudáky kance nestály fronty kvůli kůžím, atp.. Hráčů je na eq celkem hodně, tak by to taky chtělo celkem hodně možností jak vydělávat. Například pro mě je teď jediná dostupná živnost zabíjet zvěř a stahovat z kůže, což mě dost nebaví. Budu věřit, že crafting systém vydělávání peněz posune o něco dál...
When I laugh it's tears I hide and when I cry it's joy inside.
-
- Kontaktovat uživatele:
Dolování a sběr je jen předstupeň craftu, ale bude co nevidět. Většina věcí už pěkně běhá, jen ještě zařídit výkupní místa a rozmístit zdroje.Fantalas píše:Fajn. Vydělávat je určitě třeba, almužna 2k sice dejme tomu stačí na základní vybavení, ale dlouhodobě se s ní vyžít nedá. Teď se jen bojim, aby to nezklouzlo do kolotoče creepování kvůli penězům. Aby se na chudáky kance nestály fronty kvůli kůžím, atp.. Hráčů je na eq celkem hodně, tak by to taky chtělo celkem hodně možností jak vydělávat. Například pro mě je teď jediná dostupná živnost zabíjet zvěř a stahovat z kůže, což mě dost nebaví. Budu věřit, že crafting systém vydělávání peněz posune o něco dál...

nic sem nenapsalLabir píše: Dolování a sběr je jen předstupeň craftu, ale bude co nevidět. Většina věcí už pěkně běhá, jen ještě zařídit výkupní místa a rozmístit zdroje.

Naposledy upravil(a) Alcatraz dne 27. 2. 2006 13.08, celkem upraveno 1 x.
-
- Kontaktovat uživatele:
Mám lepší nápad. Proč já se s tím sběrem/dolováním dělám? proč prostě nerozmístit přímo k obchodníkům automaty na peníze? Prostě přijdete, stisknete tlačítko a vypadne milión zlatých.Alcatraz píše:navrhuju umistit vykupciho hned ke zdroji :) spouste lidi se ulevi a na rozmistovani to taky bude min praceLabir píše: Dolování a sběr je jen předstupeň craftu, ale bude co nevidět. Většina věcí už pěkně běhá, jen ještě zařídit výkupní místa a rozmístit zdroje.

dobre dobre, netusil sem ze nekdo nepochopi, ze mam zrovna zertovnou naladu a delam si sranduLabir píše: Mám lepší nápad. Proč já se s tím sběrem/dolováním dělám? proč prostě nerozmístit přímo k obchodníkům automaty na peníze? Prostě přijdete, stisknete tlačítko a vypadne milión zlatých.

Btw. dat nekomu milion zlataku zpusobi stejnou katastrofu jako mu je vzit.
Ja si myslim, ze tento problem s fakcema uz byl opraven … Kazdopadne, krev se objevi pri stahovani zvere a kdo rika, ze kdyz se zabije zvire, co na zautocilo, tak se hnedka musi stahovat z kuze??Orkim píše:no, tych krvavych skvrn je tolko, preto ze ak zabijes co i len jednu svinu, tak az do restartu ti ostatne svine, jelene, … pojdu po krku
Mne osobne se zakrvacene lokace nelibi a proto moje postava se na teto cinnosti nepodili … A jde to …

-
- Kontaktovat uživatele:
Jde to, pokud jses dost vysokej lvl a mas zvireci pomocniky a nebo particku lidicybermisa píše:Ja si myslim, ze tento problem s fakcema uz byl opraven … Kazdopadne, krev se objevi pri stahovani zvere a kdo rika, ze kdyz se zabije zvire, co na zautocilo, tak se hnedka musi stahovat z kuze??Orkim píše:no, tych krvavych skvrn je tolko, preto ze ak zabijes co i len jednu svinu, tak az do restartu ti ostatne svine, jelene, … pojdu po krku
Mne osobne se zakrvacene lokace nelibi a proto moje postava se na teto cinnosti nepodili … A jde to …

Ale je fakt, ze me se ty lokace tez pak nelibej. Moje postava, pak musi byt porad vestrehu, jelikoz nevi, zdali na ni tez nekdo/neco nezautoci a z te krve nepoznas jak je stara

Se slovem se musí zacházet čestně; je to nejvyšší dar, jehož se člověku dostalo.
-- Kniha Sirach
--------------------------
Bojíš se smrti bratříčku ?
Ne …
Smrt je jen vysvobození z bolesti.
Špatně. Smrt je teprve začátek
-- Kniha Sirach
--------------------------
Bojíš se smrti bratříčku ?
Ne …
Smrt je jen vysvobození z bolesti.
Špatně. Smrt je teprve začátek