Peníze

Neaktuální a stará témata

Moderátor: Dungeon Master

Resurrection

Peníze

Příspěvek od Resurrection »

Prijde mi strasne nerealny, ze dostanu na zacatek 2k gp. To me vlastne hrozne uhodilo a prvne sem se ptal sam sebe: "a kam ze sem ty penize dal?" Samozrejme ceny tomu odpovidaly jak jsem ocekaval. Nicmene, muj navrh je, aby se vsechny ceny a vsechny penize (tedy i zacatecni) vydelili 10! Mozna bude trosku problem se zakladnimi vecmi, ktery se tim stanou mozna prilis drahy (voda, ocilka a troud atp.), ale 1gp ani v takovem (mnohem realnejsim a uveritelnejsim) systemu neni zas tolik. Navic s tim snizenim opotrebeni a fyziologickych potreb...

Za uvahu by mozna stalo ponechat vysoke ceny zbroji a zbrani, mozna ne 10x, ale urcite by to bylo zajimave. Ne kazdy by si pak mohl dovolit mec atd. (inspirace stredovekem). Na druhou stanu pro svet kde je zvysena frekvence dobrodruhu by to nemuselo byt to prave... jenom namet k zamysleni :)
Secrets are power.
labir
Kontaktovat uživatele:

Re: Peníze

Příspěvek od labir »

Resurrection píše:Prijde mi strasne nerealny, ze dostanu na zacatek 2k gp. To me vlastne hrozne uhodilo a prvne sem se ptal sam sebe: "a kam ze sem ty penize dal?" Samozrejme ceny tomu odpovidaly jak jsem ocekaval. Nicmene, muj navrh je, aby se vsechny ceny a vsechny penize (tedy i zacatecni) vydelili 10! Mozna bude trosku problem se zakladnimi vecmi, ktery se tim stanou mozna prilis drahy (voda, ocilka a troud atp.), ale 1gp ani v takovem (mnohem realnejsim a uveritelnejsim) systemu neni zas tolik. Navic s tim snizenim opotrebeni a fyziologickych potreb...

Za uvahu by mozna stalo ponechat vysoke ceny zbroji a zbrani, mozna ne 10x, ale urcite by to bylo zajimave. Ne kazdy by si pak mohl dovolit mec atd. (inspirace stredovekem). Na druhou stanu pro svet kde je zvysena frekvence dobrodruhu by to nemuselo byt to prave... jenom namet k zamysleni :)
Ne. Ceny se měnit nebudou. Ty jsme balancovali a vypočítávali dost dlouho. Co jsme tak trochu opomenuli bylo vydělávání peněz na nízkých levelech což napraví chystaná těžba/sběr surovin a plodů. Předstupeň craftu.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
Onyx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Onyx »

V cenách jsme se pokoušeli alespoň trochu přiblížit skutečnosti. Je sice fakt, že kdyby se ceny vydělili deseti, nic vážnějšího, ale zvíšilo by to i tak dost vysoké výdaje hráčů (momentálně budeme pracovat na zvýšení výdělku) a narušilo by to rovnováhu cen věcí. Takhle je doušek vody za 1zl, takřka zadarmo a meč stojí 2000zl. To je cena cca 100-200 bochníků chleba a chéb stojí 10-20 doušků pramenité vody.
A hlavně nízká hodnota zlaťáku bude znát při koupi nemovitosti a jejího zařízení. Tam jsou poměrně malé ceny a ty nejmenší baráčky 1x1 stlučené z hrubě otesaných klád se i s tím nejzákladnějším nábydkem dají koupit za cca 10000zl.
Resurrection

Příspěvek od Resurrection »

Onyx píše:V cenách jsme se pokoušeli alespoň trochu přiblížit skutečnosti. Je sice fakt, že kdyby se ceny vydělili deseti, nic vážnějšího, ale zvíšilo by to i tak dost vysoké výdaje hráčů (momentálně budeme pracovat na zvýšení výdělku) a narušilo by to rovnováhu cen věcí. Takhle je doušek vody za 1zl, takřka zadarmo a meč stojí 2000zl. To je cena cca 100-200 bochníků chleba a chéb stojí 10-20 doušků pramenité vody.
A hlavně nízká hodnota zlaťáku bude znát při koupi nemovitosti a jejího zařízení. Tam jsou poměrně malé ceny a ty nejmenší baráčky 1x1 stlučené z hrubě otesaných klád se i s tím nejzákladnějším nábydkem dají koupit za cca 10000zl.
Jo to dava smysl, ale mam strasnej blok a nevim jak takovy neskutecny sumy IC hrat :helpsmilie: :ermm:
Secrets are power.
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Resurrection píše: Jo to dava smysl, ale mam strasnej blok a nevim jak takovy neskutecny sumy IC hrat :helpsmilie: :ermm:
Prostě drahota :bigwink:
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
Alcatraz
Kontaktovat uživatele:

Re: Peníze

Příspěvek od Alcatraz »

Labir píše: Ne. Ceny se měnit nebudou. Ty jsme balancovali a vypočítávali dost dlouho. Co jsme tak trochu opomenuli bylo vydělávání peněz na nízkých levelech což napraví chystaná těžba/sběr surovin a plodů. Předstupeň craftu.
uz se tesime :) :) ja hrozne rad neco sbiram kvuli vydelku a tak :)
mutiny

Příspěvek od mutiny »

tady je asi ten problem v tom, ze nwn nezna desetniky, dvacetniky a padose. proto musi byt ta cena nasobena, aby se daly poridit i levny veci. je to otazka zvyku. me spis prekvapilo, ze autori nepocitali s tim, ze dobrodruh musi ty penize zacit nejak ziskavat a ne spolehat se na socialni davku na zacatku hry. pokud je to betatest, no tak prosim, ale pokud se jedna o ostrou verzi, tak pardon, ale tohle prece neni mozne.
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

mutiny píše:tady je asi ten problem v tom, ze nwn nezna desetniky, dvacetniky a padose. proto musi byt ta cena nasobena, aby se daly poridit i levny veci. je to otazka zvyku. me spis prekvapilo, ze autori nepocitali s tim, ze dobrodruh musi ty penize zacit nejak ziskavat a ne spolehat se na socialni davku na zacatku hry. pokud je to betatest, no tak prosim, ale pokud se jedna o ostrou verzi, tak pardon, ale tohle prece neni mozne.
Znova.
EQUILIBRIE JE VEŘEJNÝ BETATEST

BETA - verze určená k testování a vyvážení světa, NENÍ finální verze. Pozná se číslem verze modulu - pod 0.xxx.xxx je BETA. Ano a obsahuje dost chyb a nevyvážeností. S tím jsme počítali a nedá se jim vyhnout. Nikdy nelze svět dokonale vypočítat a odhadnout na rýsovacím prkně. Od toho je BETA test aby se vše odladilo. Což se děje teď.

GOLD - finální verze, pozná se číslem verze modulu - 1.xxx.xxx

Číslo verze modulu vidíte v nadpisu při přihlačování:
Prvotní kámen, portály (verze modulu 0.xxx.xxx)
Fantalas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fantalas »

Fajn. Vydělávat je určitě třeba, almužna 2k sice dejme tomu stačí na základní vybavení, ale dlouhodobě se s ní vyžít nedá. Teď se jen bojim, aby to nezklouzlo do kolotoče creepování kvůli penězům. Aby se na chudáky kance nestály fronty kvůli kůžím, atp.. Hráčů je na eq celkem hodně, tak by to taky chtělo celkem hodně možností jak vydělávat. Například pro mě je teď jediná dostupná živnost zabíjet zvěř a stahovat z kůže, což mě dost nebaví. Budu věřit, že crafting systém vydělávání peněz posune o něco dál...
When I laugh it's tears I hide and when I cry it's joy inside.
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Fantalas píše:Fajn. Vydělávat je určitě třeba, almužna 2k sice dejme tomu stačí na základní vybavení, ale dlouhodobě se s ní vyžít nedá. Teď se jen bojim, aby to nezklouzlo do kolotoče creepování kvůli penězům. Aby se na chudáky kance nestály fronty kvůli kůžím, atp.. Hráčů je na eq celkem hodně, tak by to taky chtělo celkem hodně možností jak vydělávat. Například pro mě je teď jediná dostupná živnost zabíjet zvěř a stahovat z kůže, což mě dost nebaví. Budu věřit, že crafting systém vydělávání peněz posune o něco dál...
Dolování a sběr je jen předstupeň craftu, ale bude co nevidět. Většina věcí už pěkně běhá, jen ještě zařídit výkupní místa a rozmístit zdroje. :smile:
Alcatraz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcatraz »

Labir píše: Dolování a sběr je jen předstupeň craftu, ale bude co nevidět. Většina věcí už pěkně běhá, jen ještě zařídit výkupní místa a rozmístit zdroje. :smile:
nic sem nenapsal :dntknw:
Naposledy upravil(a) Alcatraz dne 27. 2. 2006 13.08, celkem upraveno 1 x.
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Alcatraz píše:
Labir píše: Dolování a sběr je jen předstupeň craftu, ale bude co nevidět. Většina věcí už pěkně běhá, jen ještě zařídit výkupní místa a rozmístit zdroje. :smile:
navrhuju umistit vykupciho hned ke zdroji :) spouste lidi se ulevi a na rozmistovani to taky bude min prace :glare:
Mám lepší nápad. Proč já se s tím sběrem/dolováním dělám? proč prostě nerozmístit přímo k obchodníkům automaty na peníze? Prostě přijdete, stisknete tlačítko a vypadne milión zlatých. :no:
Danseur
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Danseur »

Alcatraz píše:
navrhuju umistit vykupciho hned ke zdroji :) spouste lidi se ulevi a na rozmistovani to taky bude min prace :glare:
A proč by ti ten výkupčí měl platit, když si to může sebrat sám a nemusí nikam chodit ?
Tak nevim jestli jsi si dělal strandu, nebo tohle myslíš vážně.
Alcatraz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcatraz »

Labir píše: Mám lepší nápad. Proč já se s tím sběrem/dolováním dělám? proč prostě nerozmístit přímo k obchodníkům automaty na peníze? Prostě přijdete, stisknete tlačítko a vypadne milión zlatých. :no:
dobre dobre, netusil sem ze nekdo nepochopi, ze mam zrovna zertovnou naladu a delam si srandu :console: asi to tak nevyznelo, no :no:

Btw. dat nekomu milion zlataku zpusobi stejnou katastrofu jako mu je vzit.
cybermisa

Příspěvek od cybermisa »

ACHJO, LIDI, to nemate fakt aspon trochu soudnosti? Ja vim, ze zatim nejsou jina zdroje penez, ale kdyz prochazim 3 lokace za sebou a dohromady napocitam k 60 krvavym skvrnam … Muj druid ma z toho pak deprese a navic mi to prijde jako fakt nechutny i jako hraci …
mutiny

Příspěvek od mutiny »

no, je fakt, ze ta deska zacina byt dost zakrvacena..
Orkim

Příspěvek od Orkim »

no, tych krvavych skvrn je tolko, preto ze ak zabijes co i len jednu svinu, tak az do restartu ti ostatne svine, jelene, … pojdu po krku
cybermisa

Příspěvek od cybermisa »

Orkim píše:no, tych krvavych skvrn je tolko, preto ze ak zabijes co i len jednu svinu, tak az do restartu ti ostatne svine, jelene, … pojdu po krku
Ja si myslim, ze tento problem s fakcema uz byl opraven … Kazdopadne, krev se objevi pri stahovani zvere a kdo rika, ze kdyz se zabije zvire, co na zautocilo, tak se hnedka musi stahovat z kuze??

Mne osobne se zakrvacene lokace nelibi a proto moje postava se na teto cinnosti nepodili … A jde to … :bigwink:
Psanec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Psanec »

cybermisa píše:
Orkim píše:no, tych krvavych skvrn je tolko, preto ze ak zabijes co i len jednu svinu, tak az do restartu ti ostatne svine, jelene, … pojdu po krku
Ja si myslim, ze tento problem s fakcema uz byl opraven … Kazdopadne, krev se objevi pri stahovani zvere a kdo rika, ze kdyz se zabije zvire, co na zautocilo, tak se hnedka musi stahovat z kuze??

Mne osobne se zakrvacene lokace nelibi a proto moje postava se na teto cinnosti nepodili … A jde to … :bigwink:
Jde to, pokud jses dost vysokej lvl a mas zvireci pomocniky a nebo particku lidi :shades:

Ale je fakt, ze me se ty lokace tez pak nelibej. Moje postava, pak musi byt porad vestrehu, jelikoz nevi, zdali na ni tez nekdo/neco nezautoci a z te krve nepoznas jak je stara :no:
Se slovem se musí zacházet čestně; je to nejvyšší dar, jehož se člověku dostalo.
-- Kniha Sirach

--------------------------
Bojíš se smrti bratříčku ?

Ne …
Smrt je jen vysvobození z bolesti.

Špatně. Smrt je teprve začátek
photter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

ujišťuju tě, že tvoje postava má tisíc dalších DOBREJCH důvodů, proč bejt pořád ve střehu, než je pár cákanců krve někde na paloučku :evillaugh:
Zamčeno