Mrtvola, jejíž majitel se odlogoval

Různé rady a řešené problémy a návrhy

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master

KaTo
Kontaktovat uživatele:

Mrtvola, jejíž majitel se odlogoval

Příspěvek od KaTo »

Inu stalo se, že po nehezkém lagu v divočině jeden "low" level charakter (můj nééé :blush: ) zemřel a než ho "šťastnější" (přeživší) charakter odnesl do chrámu, hráč mrtvoly se odlogoval. Mrtvola mi v inventáři zůstala, kněží ho "oživil". Ale teď by mě zajímalo :helpsmilie: (čistě ze zvědavosti), znamenalo to vůbec něco pro toho mrtvého chudáka? Tedy po nalogování bude v chrámu? Nebo bude mrtvola na Druhé straně? A co "já"? Zlepšilo mi to auru :shades: nebo to byl prostě jen "dobrý skutek" pro lepší pocit na duši? (Kromě hekání, jak se mrtvola pronesla, heh)
Obrázek
psin

Re: Mrtvola, jejíž majitel se odlogoval

Příspěvek od psin »

KaTo píše:Inu stalo se, že po nehezkém lagu v divočině jeden "low" level charakter (můj nééé :blush: ) zemřel a než ho "šťastnější" (přeživší) charakter odnesl do chrámu, hráč mrtvoly se odlogoval. Mrtvola mi v inventáři zůstala, kněží ho "oživil". Ale teď by mě zajímalo :helpsmilie: (čistě ze zvědavosti), znamenalo to vůbec něco pro toho mrtvého chudáka? Tedy po nalogování bude v chrámu? Nebo bude mrtvola na Druhé straně? A co "já"? Zlepšilo mi to auru :shades: nebo to byl prostě jen "dobrý skutek" pro lepší pocit na duši? (Kromě hekání, jak se mrtvola pronesla, heh)
Seš si jist, že skutečně zůstala mrtvola v inventáři? viewtopic.php?p=733#733
nebo tady: viewtopic.php?p=740#740
Vše má své meze.

Petr Hrozný †, Vilém z Ofenburgu †, Voxeos - NPC, Jakub Poutník - M. I. A. / OFFLINE - NEDOSTUPNÝ
magnumik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od magnumik »

psin píše:Seš si jist, že skutečně zůstala mrtvola v inventáři?
no taky se mně to stalo...našel sem mrtvolu, tak jsem ji vzal, jenže hráč se odlogoval...ale mrtvola v invu fakt zůstala, no a po donešení do chrámu kněžka normálně řekla že jo, že ju oživí ale hráč prostě zůstal na druhé straně protože nebyl ve hře...za pár chvil se připojil, ale nevim co by se stalo kdyby se stihl připojit než sem ho skusil oživit...nicméně pak se stala druhá věc, že jedna postava nesla moju mrtvolu, hra mu spadla a když se nalogoval tak už mrtvolu neměl a já musel projít soudem...takže oboje skončí stejně pro mrtvou postavu -> musí přes soud

p.s. mimochodem, neví někdo co by se stalo v tom prvním případě, kdyby se hráč nalogoval ještě před rozhovorem a předáním těla v chrámu?
psin

Příspěvek od psin »

magnumik píše:
psin píše:Seš si jist, že skutečně zůstala mrtvola v inventáři?
no taky se mně to stalo...našel sem mrtvolu, tak jsem ji vzal, jenže hráč se odlogoval...ale mrtvola v invu fakt zůstala, no a po donešení do chrámu kněžka normálně řekla že jo, že ju oživí ale hráč prostě zůstal na druhé straně protože nebyl ve hře...za pár chvil se připojil, ale nevim co by se stalo kdyby se stihl připojit než sem ho skusil oživit...nicméně pak se stala druhá věc, že jedna postava nesla moju mrtvolu, hra mu spadla a když se nalogoval tak už mrtvolu neměl a já musel projít soudem...takže oboje skončí stejně pro mrtvou postavu -> musí přes soud

p.s. mimochodem, neví někdo co by se stalo v tom prvním případě, kdyby se hráč nalogoval ještě před rozhovorem a předáním těla v chrámu?
Pravda, pravda - chová se to jinak, když tě někdo nese nebo někoho neseš. Takže při tom jeho odlogování by sis asi měl vylepšit, auru - ty si ho tam dotáhnul, ale zase se oživení nepovedlo. Takže nejspíš nic - "nezodpovědný odlogovače" netahat do chrámu :bigwink:
Vše má své meze.

Petr Hrozný †, Vilém z Ofenburgu †, Voxeos - NPC, Jakub Poutník - M. I. A. / OFFLINE - NEDOSTUPNÝ
The_Balrog
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od The_Balrog »

KaTo píše:…. kněží ho "oživil". …
oživil? opravdu? Spíš by měl napsat, že už je pozdě, ale tomuhle chudákovi už není pomoci...

tak to určitě napíše, když sebereš mrtvolu už odloglé postavy.

pokud to ale chodí jinak když sebereš mrtvolu ještě zaloglé postavy.. o.O tak by to možná chtělo nějak poupravit, pokud to jde..
„Jmenuju se Natalie. A dělám si, co chci.“
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Testuje se validita mrtvoly až v okamžiku oživení v chrámu. Pokud se stalo že kontrola prošla, tak zřejmě došlo k nepravděpdoobné situaci kdy se vytvořil jiný objekt se shodnou adresou, který nahradil postavu dotyčného. Tenhle systém funguje přesně jak má, je otestovaný snad 1.000x
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
kucik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kucik »

mno...me se to taky stalo, ale uz je to nejakej ten cas zpatky.
Pokud nemate co rozumneho rici, KRICTE!!!
KaTo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KaTo »

The_Balrog píše:oživil? opravdu? Spíš by měl napsat, že už je pozdě, ale tomuhle chudákovi už není pomoci...
tak to určitě napíše, když sebereš mrtvolu už odloglé postavy.
pokud to ale chodí jinak když sebereš mrtvolu ještě zaloglé postavy.. o.O tak by to možná chtělo nějak poupravit, pokud to jde..
Bylo to přesně v tomto pořadí (pokud by to bylo důležité)
1) souboj s nepřítelem
2) lag - zaseknutí se hry (při mém 100% zdraví)
3) "čistý" pád mého NWN (bez modré smrti)
4) ihned se loguji zpátky, mám cca 75% života nepřítel nikde v dohledu
5) na zemi leží mrtvola, písnu tomu hráči tellem, *tvůj duch cítí, že jeho tělo někdo nese k chrámu* (já vím, že to není moc IC, ale...ehm...)
6) v půli cesty se hráč odlogl, nicméně stále donáším jeho cca 80 liber těžkou mrtvolu do chrámu
7) kněží (v Hagu) má hlášku, polož ho sem, dokud nevychlad, podívám se na to (tak nějak)
8) a mrtvola mi mizí z inventáře

Zatím je to moje druhé donešení do chrámu a řekl bych že to první probíhalo "textově" stejně, kdy se mrtvola normálně objevila "živá" a "zdravá".
Obrázek
eqileus

Příspěvek od eqileus »

No když mě nesli do chrámu a mě spadla Game - já přitom na druhé straně... Než mě stačili oživit tak sem se znova nalogoval a normálně mě oživili... A myslim že je to správné... Už tak sem umřel kůli lagu...
magnumik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od magnumik »

eqileus píše:No když mě nesli do chrámu a mě spadla Game - já přitom na druhé straně... Než mě stačili oživit tak sem se znova nalogoval a normálně mě oživili... A myslim že je to správné... Už tak sem umřel kůli lagu...
díky za to že si se s námi podělil o zkušenost :bigwink: :smile:
Cenzanni
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cenzanni »

Můj případ: Zemřel jsem. Aniž bych to věděl, byl jsem nesen do chrámu. Odpojil jsem se ve chvíli, kdy mé tělo předali knězi a ten jej právě oživoval - pokud se nepletu, bylo to i s onou animací (ne u mne, v chrámu). Při příštím připojení jsem byl ovšem stále na Druhé straně -> soud avatarů byl jedinou možností, jak zpět.

Mimochodem, když se to tady nakouslo, je to něco proti něčemu, oznámit mrtvému, že se jej někdo pokouší zachránit?
Morgan Te'len

Kovan syn Helburův
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Cenzanni píše:
Mimochodem, když se to tady nakouslo, je to něco proti něčemu, oznámit mrtvému, že se jej někdo pokouší zachránit?
Ta možnostu tu je, může ti někdo dolů poslat vzkaz poštou. Ale přímé spojení s tělem nahoře nebude.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
The_Balrog
Kontaktovat uživatele:

labir píše:
Ta možnostu tu je, může ti někdo dolů poslat vzkaz poštou. Ale přímé spojení s tělem nahoře nebude.

Jo.

Misto do chramu se s telem potahnou na postu, napisou ti, ze te tahnou, odeslou dopis a pak udelaji par kroku ob barak do chramu a tam te ozivi ; )
Cenzanni
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cenzanni »

[quote labir]Ta možnostu tu je, může ti někdo dolů poslat vzkaz poštou. Ale přímé spojení s tělem nahoře nebude.[/quote]

Pokud to není proti pravidlům, myslím, že by to mohlo být slušností - dát vědět.
Morgan Te'len

Kovan syn Helburův
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Cenzanni píše:
Pokud to není proti pravidlům, myslím, že by to mohlo být slušností - dát vědět.
Proti pravidlům to je. Přenos IC informace OOC kanálem. Irelevantní zda tellem, mobilem, ICQ, nebo "systémem".
Cenzanni
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cenzanni »

labir píše:Proti pravidlům to je. Přenos IC informace OOC kanálem. Irelevantní zda tellem, mobilem, ICQ, nebo "systémem".
Imho by IC mohly nastat jen dva případy: Buď se ta postava nechá sama oživit dříve, nežli je tělo odneseno do chrámu nebo je na stále na Druhé straně a oživení nic nebrání. OOC rovina přidává odpojení. Je-li to ovšem proti pravidlům - sleduje se to, postihuje se za to?
Morgan Te'len

Kovan syn Helburův
The_Balrog
Kontaktovat uživatele:

Cenzanni píše:Je-li to ovšem proti pravidlům - sleduje se to, postihuje se za to?
ehm... nic proti tobě, ale otázka:

Smím porušovat pravidla, nebo ne?

je .. řekněme.. kuriózní.
Cenzanni
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cenzanni »

The_Balrog píše:
Cenzanni píše:Je-li to ovšem proti pravidlům - sleduje se to, postihuje se za to?
ehm... nic proti tobě, ale otázka:

Smím porušovat pravidla, nebo ne?

je .. řekněme.. kuriózní.
Pravidla se samozřejmě porušovat smí, když člověk přijímá následky svého jednání :bleh: Dobře, asi to tak nebude, ale ne všechna pravidla jsou klasifikována stejně a ne za všechna provinění jsou stejné, řekněme tresty. A z první Labirovy reakce ("Ta možnost tu je...") se mi zdálo, že se to třeba možná toleruje nebo tak něco. Když by se to podívám z IC pohledu, postava by mohla mít povědomí o tom, že když někdo zemře a jeho tělo je zavčasu doneseno do chrámu, je možnost, že mu bude pomoženo. Jen se ptám :smile:
Morgan Te'len

Kovan syn Helburův
magnumik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od magnumik »

Cenzanni píše:myslím, že by to mohlo být slušností - dát vědět.
jak nad tim tak přemýšlim, tak to neni nutný...pokud si na výpravě s někym a schytáš to, tak je nejlepší nechodit hned na druhou stranu ale eště si chvílu poležet a počkat jak dopadnou ostatní až k tobě někdo přiběhne a bude vypadat že tě asi hodlá vzít tak se respawneš...tím neporušíš žádný pravidlo a prostě si počkáš na Druhé straně...neni to asi moc IC ale snad to ani neni porušení pravidel...
Sem s velkou pravděpodobností jeden z rekordmanů ve smrtích na EQ, takže o tom něco musim vědět, no ne? :megalol:
KaTo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KaTo »

Cenzanni píše:….podívám z IC pohledu, postava by mohla mít povědomí o tom, že když někdo zemře a jeho tělo je zavčasu doneseno do chrámu, je možnost, že mu bude pomoženo. Jen se ptám :smile:
Asistoval jsem "jen" u dvou smrtí (+dvou vlastních), poprvý jsem jen koukal na hráče jako tele na nový vrata, jak tý mrtvý chudince pomoct (když už ji nemůžu vobrat takříkajíc na kost :bigwink: ), a na podruhý jsem to řešil tellem - *máš pocit, že...*, pokud by to napsal někdo mě, tak bych asi reagoval (tellem) *zdá se ti, že obličej mrtvého se vyhladil do klidného úsměvu* nebo tak něco... ale jak jsem nahoře v příspěvku psal, jsem si sám vědom toho, že je to (díky tellu) IC na hraně. I když...když je mrtvola ještě teplá, tak snad by duch mohl "cítit", že jeho tělo někdo nese...no, nevím, jak je to s přetrháváním pout tělo-duch. Asi bysme se měli optat nekromantů...nebo kněžích.
Obrázek
Odpovědět