Svitky :)

Neaktuální a stará témata

Moderátor: Dungeon Master

Zamčeno
Alcatraz
Kontaktovat uživatele:

Svitky :)

Příspěvek od Alcatraz »

Nenasel sem ani u magu na univerzite prazdne svitky :(( Prosim, prosim :helpsmilie:
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Psaní svitků bude součástí craftu. Takže v rozšíření.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
Alcatraz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcatraz »

Labir píše:Psaní svitků bude součástí craftu. Takže v rozšíření.
ehm? uf? No dobre, ale pozor na tohle. Wizard se svym memorovanim je docela zavislej na psani svitku :) a priprave predem.
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Alcatraz píše:
ehm? uf? No dobre, ale pozor na tohle. Wizard se svym memorovanim je docela zavislej na psani svitku :) a priprave predem.
Na psaní? Čaroděj? Ano pokud s ním chceš bojovat proti zaklínači. Ale veř mi že se bez toho dá v pohodě přežít a obejít. Dost dlouho jsem hrál čaroděje na Alhambrii kde psaní svitků nebylo.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
Alcatraz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcatraz »

Labir píše: Na psaní? Čaroděj? Ano pokud s ním chceš bojovat proti zaklínači. Ale veř mi že se bez toho dá v pohodě přežít a obejít. Dost dlouho jsem čaroděj na Alhambrii kde psaní svitků nebylo.
v zivote sem nestal v PvP celem k souperi :) ale wizard nema moc kouzel (najednou) a naproti tomu jich ma prehrsle v seznamu. Jenze ani vzit si od kazdyho jedno nemuze. Byt pripraven na vic veci jen s memorovanyma kouzlama dost dobre nejde. A strasnych kouzel je takovych, ze je pouzije jednou za uherskej rok (Darkness, Web, Clarity, Stone to flesh :), Polymorf, Remove blindness/deafness, Zjisti jed :), Iluze, i hloupej Sunburst se mi hodil pri DM questu ze svytku, i kdyz je slabej). Proste kouzla, ktery kdyz sou potreba tak sou potreba alespon 1-2. Jenze jen v malokterych situacich. Mluvim vyhradne o RP. Je trochu hloupe, kdyz kouzelnik neni schopen zakouzlit spoustu veci jen proto, ze ma par slotu a zrovna si to nepripravil.

A memorovani, az je potreba, typu: rozhovor, caster odbehne, nekde o kus dal prechrni a zase se plynule do rozhovoru vrati, …. rekneme nemam rad.

Proste sem byl hrozne stastnej, kdyz sem tenhle zpusob wizarda objevil, do te doby sem mel porad problem se slotama a s vyberem kouzel, ale pak kdyz sem se to naucil efektivne pouzivat, tak mi doslo ze takhle to asi bylo mysleny :) Proto to wizard umi a sorcerer nee.
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Jde to bez problémů hrát i jako RP čaroděj. Viděl jsem takové a hráli to hodně dobře. Neber meditaci a menší množství namemorovaných kouzel jako OOC věc. Prostě je to součást světa - nemáš kouzla připravená, ale umíš je. Vysvětlíš to dotyčnému během rozhovoru a připravíš si je. Nemyslím že by tohle nějak čaroděje shazovalo nebo svazovalo. Navíc můžeš vést učené polemiky jak probíhá příprava kouzla v čarodějově mysli a tím ohromovat ne až tak vzdělané posluchačstvo. :smile:
Alcatraz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcatraz »

Labir píše:Jde to bez problémů hrát i jako RP čaroděj. Viděl jsem takové a hráli to hodně dobře. Neber meditaci a menší množství namemorovaných kouzel jako OOC věc. Prostě je to součást světa - nemáš kouzla připravená, ale umíš je. Vysvětlíš to dotyčnému během rozhovoru a připravíš si je. Nemyslím že by tohle nějak čaroděje shazovalo nebo svazovalo. Navíc můžeš vést učené polemiky jak probíhá příprava kouzla v čarodějově mysli a tím ohromovat ne až tak vzdělané posluchačstvo. :smile:
ja bych hrozne rad :) vim jak maji fungovat carodejove :) jenze ono se to trochu neschoduje s pravidly NWN :) Tak z toho mam strach. Prikladem budiz svetlo. Kouzelnik chce vytvorit slaby zdroj svetla na otevrene dlani.

Implementace: Kdyz ho NWN::wizard nema namemorovany, tak ho proste neumi podle pravidel seslat :/ at dela co dela, i kdyz to bude epicky wizard. Vytvorit svetlo je zrovna to jednodussi, takze ho dobry kouzelnik bez vetsich problemu dokaze vytvorit skoro kdekoliv kdykoliv, ze jo. Kouzelnik odpovidaji urovni v NWN 13-17 dokaze svetlo seslat bez pouziti verbalni nebo somaticke slozky. V NWN mozna implementovany jako quicken. Dalsi problem. Light ma v popisu jasne receno bile svitici koule nad hlavou stvoreni. Vytvorit ho v ruce a nedej boze regulovat jeho jas je uz technicky proti pravidlum :/

Mam z toho uz trochu strach, protoze sem se uz dostal do potycek, ze tohle proste neni v pravidlech, tak to proste delat nemuzu :(
Resurrection

Příspěvek od Resurrection »

No to co tady popisuje Alcatraz narazi na to, ze v NWN se neobjevil jeden ze zakladnich featu, ktery ma k dispozici wizard. Tim je wizard mastery, ktery dle DND dela jednoduse to, ze si wizard pri vzati si tohohle featu (libovolnekrat) vybere tolik kouzel kolik je jeho bonus za inteligenci, maximalne vsak na urovni o dva nizsi nez je jeho soucasna uroven kouzel. Tyto pak umi zpameti sesilat. Proto je wizard lvl treba 16 VELICE mocna postava, coz tady neplati, pac ma porad jenom par slotu na kazdym levelu. V zasade by to ale bylo velky porsueni rovnovahy systemu, to by se totiz pak museli upravit vsechny povolani (a pridat jim co jim bylo ubrano), aby se to zas vyvazilo... asi je to prace neproveditelna, nicmene by to neuveritelne zvedlo hratelnost NWN jako takovyho a otevrelo by to neskutecny moznosti hrani RP, CvC atd.
Secrets are power.
Rahwin

Příspěvek od Rahwin »

Hm, na EQ je predsa meditacia...:)
Coz je neuveritelna vyhoda, a myslim, ze aspon v dungoch by mohla byt zakazana...:)
Resurrection

Příspěvek od Resurrection »

Hm tak se omlouvam, napsal sem trochu blud. Zminovany feat akorat rusi potrebu na to kouzlo mit spellbook.
Secrets are power.
Psanec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Psanec »

Rahwin píše:Hm, na EQ je predsa meditacia...:)
Coz je neuveritelna vyhoda, a myslim, ze aspon v dungoch by mohla byt zakazana...:)
To si nemyslim …. Iv dungu se da meditovat. Pokud je okoli vycistene, neni problem se uchylit k modlitbe.
Ano lze namitnout, ze ho muze nekdo pak napdanout, ale do dungu vetsinopu nejdes sam, takze ho parta muze chranit.
dle meho by se to mohlo nechat a bude zalezet jen na hracich a DM jak to zahraji ….
Se slovem se musí zacházet čestně; je to nejvyšší dar, jehož se člověku dostalo.
-- Kniha Sirach

--------------------------
Bojíš se smrti bratříčku ?

Ne …
Smrt je jen vysvobození z bolesti.

Špatně. Smrt je teprve začátek
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Meditace zůstane tak jak je. Tj. kdekoliv mimo dohled/doslech nepřátel. Jen na výjmečných místech může být potlačena.
kolja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolja »

Alcatraz píše:
Mno, jedna z věcí, který se mi na Alh líbí, je to, že svitky tam nejsou vůbec lehce dostupný a nejde je psát (možná i jo, ale nezkoušel sem). Sem si jich potom vážil a líbilo se mi, jak měl každej jiný kouzla. Když by šlo jednoduše psát svitky, tak to podle mě povede k tomu, že si čáryfuci napíšou svitky navzájem a všichni budou mít všechny kouzla. A pak navíc budou kouzlit ze svitku, což je zase dost posílí. Ale jinak podle mě psaní různejch svitků a knih zase k mágovi patří. Takže až a jestli to nějak bude, jsem na to zvědavej, jak se to nakonec udělá :smile:
Zamčeno