Existence ročních období

Různé rady a řešené problémy a návrhy

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master

Odpovědět
drake127

Existence ročních období

Příspěvek od drake127 »

Kalendář a svátky píše:Equilibrie přísliš nezná vzhledem ke svému tvaru desky silné střídání ročních období. Na některých místech je stále zima, na jiných stále mírné podnebí i když výkyvy existují a tak výjmečně tak může udeřit i krutá zila nebo velká vedra. Klima je tak nadmíru vyrovnané.
Pokud to tedy chápu dobře, v zimě je možná trochu chladněji, ale není to nic výrazného.

Na druhou stranu si pamatuju (z vyprávění) jednu Psancovu zimu - já jsem tomu ale rozuměl tak, že prostě nastala zima, ale mohlo by se to samé stát i v létě?
Kalendář a svátky píše:1. Mrazen
(…)
10. Brzomraz
11. Vodomrzen
(…)
Na třetí stranu názvy převážně zimních měsíců vypovídající o tom, že v zimě je zima.

Takže, mohl by to "někdo" uvést na pravou míru a trochu mi to osvětlit?
Als sie mich holten, gab es keinen mehr, der protestieren konnte.
cybermisa

Příspěvek od cybermisa »

Ano, na EQ se pocasi meni, v zime je zima a snezi, v lete teplo, zavisi to na sklonu osy putovani slunce.

System globalniho pocasi zatim implementovan neni, proto pripadnou bilou zimu a horke leto, musi simulovat DM rucne. Takovy system se chysta a ze bude moc pekny :smile: Kazda lokace si bude pamatovat svuj "stav" a pak to pocasi opravdu bude mozne ridit globalne. Zavedenim prmenych pro kazdou lokaci naskyta nepreberne mnozstvi moznosti pro dalsi systemy. Par napadu uz padlo, ja osobne se na tento system docela tesim :clover: :smile:
Odpovědět