Přímé předávání vs položení na zem
Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master
-
Přímé předávání vs položení na zem
Chtěl bych se zeptat, jaký je rozdíl mezi tím, když postavy při předání věcí mezi sebou položí věci na zem (tj. druhá postava si veci ze země pak sebere) a tím když si věci předají přímo ? Má to nějaký vliv na hru ? Myslím tím systémový vliv, jako že taková věc pak nejde prodat (jen příklad, nestalo se mi to). Mezi PC a NPC to chápu, tam to snad ani jinak nejde, ale viděl jsem to i mezi PC.
Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují.
The cup is full.
The cup is full.
-
- Kontaktovat uživatele:
Mnoho ne i když to Bioware předávací okno může mít nějaké chyby.
Předání pomocí Bioware okna (přímo):
* Nikdo nevidí co si předáváte.
* Okno se automaticky zavře jakmile postavu systém uloží na disk (cca 1x za 20-30 sec). Zabolí když už do něj máte naskládáno N věcí. Itemy se pak vrací zpět do inventáře majitele.
* Údajně můžou při zavření tohoto okna zmizet peníze (nikdy se mi nestalo).
Předání na zem:
* Okolostojící vidí co si předáváte.
* Pozor na ploché placeably (koberce, kaluže, porost, cesta prorostlá trávou, cestičky apod..) na zemi! Často jsou pozicovány lehce nad povrch aby se zabránilo problikávání textur ve stejné výšce - pokud na ně ovšem položíte předmět, může se položit pod tento placeable a tím efektivně zmizí do nenávratna. Technicky je pod placeablem ale nedostane se k němu ani DM pokud ten placeable není dynamický, pokud je statický (většina) tak se k němu nedostane nikdo.
* Při pádu serveru co je na zemi zmizí.
Předání pomocí Bioware okna (přímo):
* Nikdo nevidí co si předáváte.
* Okno se automaticky zavře jakmile postavu systém uloží na disk (cca 1x za 20-30 sec). Zabolí když už do něj máte naskládáno N věcí. Itemy se pak vrací zpět do inventáře majitele.
* Údajně můžou při zavření tohoto okna zmizet peníze (nikdy se mi nestalo).
Předání na zem:
* Okolostojící vidí co si předáváte.
* Pozor na ploché placeably (koberce, kaluže, porost, cesta prorostlá trávou, cestičky apod..) na zemi! Často jsou pozicovány lehce nad povrch aby se zabránilo problikávání textur ve stejné výšce - pokud na ně ovšem položíte předmět, může se položit pod tento placeable a tím efektivně zmizí do nenávratna. Technicky je pod placeablem ale nedostane se k němu ani DM pokud ten placeable není dynamický, pokud je statický (většina) tak se k němu nedostane nikdo.
* Při pádu serveru co je na zemi zmizí.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
-