Problém:
Děsně málo fps; včera, když šla družina osmi lidí v mém zorném poli, fps jsem měl kolem 2. (ano, zvládnul jsem to počítat sám, žádný příkaz jsem na to nepotřeboval :)) V klidu je těch fps taky žalostně málo, ale ještě to jde.
(jde tedy o "první problém", který je řešen tady v důležitém topicu tohohle podfora)
Jsem si skoro jistý, že hned na začátku (po nove instalaci) mi nwn šlapaly bez problémů. Až časem (nevím kdy a jak) se mi tyhle problémy objevily. Někdy v listopadu jsem je vyřešil nastavením spřažení v nwnplayer.ini, ale moc dlouho mi to nevydrželo a samo (!) se mi to zase vrátilo. : /
Podružný problém, co s tím řešim, je vypadávání antialiasingu. Ačkoliv nám nastavený ten nejlepší, hra mi nekreslí žádný. Musím v grafickém menu hýbnout se šoupátkem antialiasingu, nastavit a použít nějaký nižší a pak se k tomu nejlepšímu znovu vrátit. Pak už aliasing funguje tak, jak má.
PC konfigurace:
notebook intel Core 2 Duo 2.0
2 Gb RAM
nVidia 8600M GS (256 Mb)
Win Xp
Moje pokusy o řešení:

Nic se nezměnilo

správce úloh:

nwconfig.ini
Kód: Vybrat vše
[Version]
Game=1.68
[OS]
OS=Windows XP v5.1 build 2600 Service Pack 2
Result=2
Skip=0
[Processor]
Type=Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T7300 @ 2.00GHz
Vendor=GenuineIntel
NumCPUs=2
Speed=1995
Result=2
Skip=0
[RAM]
RAM=2048
Result=2
Skip=0
[Video Card]
Type=NVIDIA GeForce 8600M GS
VRAM=512
Desktop Resolution=1280x800
Desktop Color Depth=32
Result=2
Skip=0
nwnplayer.ini
Kód: Vybrat vše
[Game Options]
Memory Level=1
Memory Access=1
TooltipDelay uSec=100000
Enable FloatyTextFeedback=1
Hide SecondStoryTiles=0
Single Player ItemLevelRestrictions=0
Single Player Enforce Legal Characters=0
Client CPU Affinity=0
Takže ač je podle mne spřažení nastaveno tak, jak má, nefunguje to stejně.
zatížení procesoru je úplně normální

na tyhle notebookovy grafiky to s ovladacema neni zrovna nejjednodussi. Muj notas je VBI, cili tu je vyhoda/nevyhoda - neni k nemu primo pripravene instalacni iso cd, ale instaloval se jako by to byl normalni PC. Takze se da grafika preinstalovavat, "jak se cloveku zlibi". Preinstalovavat ovladace jsem zkousel pred Vanocema. Nejenze je bylo tezky sehnat (nakonec se museli stahnout ze stranek distributoru notebooku a "novejsi" o moc nebyly, ale samozrejme to taky nepomohlo : )