Moderátoři: World Builder, Dungeon Master
The_Balrog píše:TO 28 odemkne rozumny zloděj bez paklíčů na 2-3 úrovni, vyšťourá ho dokonce i Alkaran.
Tak nám k tomu i řekni, na jaké úrovni dá TO 28 a 38 zloděj, který má tu smůlu být normální a neobětoval otvírání zámků svůj život?The_Balrog píše:Tak namaxovaný zloděj dá 38 na sedmé úrovni.
Já jsem ho čet. A řeknu k tomu, že zrovna zámky třeba maxnutý nemam a ani jsem si neškrtnul.drake127 píše:Ehm, můj příspěvek jste si nepřečetli, že? Proč by měla být jakákoliv postava nucena své skilly maxovat? Opravdu se vám líbí mít skilly 0 0 0 28 0 0 0 0 34 0 0 0 0 0 34 0? // Toto je například mág se spellcraftem, lore a concentration.
drake127 píše:The_Balrog píše:TO 28 odemkne rozumny zloděj bez paklíčů na 2-3 úrovni, vyšťourá ho dokonce i Alkaran.Tak nám k tomu i řekni, na jaké úrovni dá TO 28 a 38 zloděj, který má tu smůlu být normální a neobětoval otvírání zámků svůj život?The_Balrog píše:Tak namaxovaný zloděj dá 38 na sedmé úrovni.
Jako já chápu, že v mechanice NWN je nutné některé věci maxovat (Discipline, Concentration), ale přijde mi u některých skillů smutné, že v nich nelze být průměrný. Prostě buď max nebo je to ztráta bodů. :-/
Díky, v to jsem doufal.labir píše:Zbytečně hysterčíte, maxovat statistiky není třeba. To DC není pevné, ale je také dynamické. No a koukal jsem se do systému a ten poklad má rozpětí DC zámku 30-39. Teď náhodou padlo 36, příště to může být 31 a příště nemusí být zamčen vůbec (s víc jak poloviční pravděpodobností). Je to prostě dynamické, jednou to vylootuje i naprostý zámečnický ňouma, jindy průměrný zloděj a jindy zase jen zkušený zloděj.
+ modlitba do obratnosti (+1 - +1,5) a lektvar (kouzlo) kočičí elegance (+0,5 - +2, nevím, s cim se stackuje) a +3 specializace do skillu (to popravdě neočekávám, že bude někdo dělat, ale napsat se to sem pro jistotu musí) + 3 (řekněme) za paklíče.drake127 píše: DC 38 je Take20 + 4 za obratnost + 14 skill, což je maxovaná 11. úroveň. Samozřejmě, lze mít maxovanou obratnost, nasazených 10 prstýnků, bot a chráničů a k tomu namaxovaný skill, ale ….