Spánek, meditace, léčení...

Neaktuální a stará témata

Moderátor: Dungeon Master

Zamčeno
steel_martin
Kontaktovat uživatele:

Spánek, meditace, léčení...

Příspěvek od steel_martin »

Mé zkušenosti ze zahraničních HCRP serverů využívající HC Ruleset (The Vast, A Land Far Away) jsou následující:

Spánek - jednou cca za 20 minut - Tady je to podobné - fajn, omezuje to Hit'n' run taktiku

Léčení - odpočinek na venkově = uzdraví se 1 HP/ level postavy
- odpočinek v hostinci = uzdraví se 2 HP/ level postavy
Tady se léčí několik desítek HP za spánek? Hrdina který je málem zabit se zdřímne a druhý den je jako rybička? A nač jsou tedy klerici, druidi?

Smrt - neni penalizace za smrt, postava je při statutu -10 HP přesunuta na Fugue Plane, kde musí čekat na oživení klerika, nebo do té doby než jí to bude bavit. A i když jí nějaký klerik osvobodí, tratí mnoho XP, někdy i level.

Spoustu dalších věcí...

Že je to moc drsný? Jo je to drsný, ale to je důvod proč na takových serverech hraju, protože se člověk bojí sám vystrčit nos v noci z města, dává to lidi dohromady (víc lidí - větší možnost na přežití) a powergaming je za těchto okolností takřka nemožný.

To je moje idální představa HCRP světa. Neberu vám vaší :smile:
Fantalas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fantalas »

To se mi zamlouvá. Jenže zas by to chtělo poladit nestvůry. Třeba takovej jezevec by zabil člověka jen těžko přetěžko, i kdyby byl člověk "lvl1" Stejně tak by vlku trvalo asi dost dlouho, než by se prokousal plátovou zbrojí, i když je to bestie vzteklá...
When I laugh it's tears I hide and when I cry it's joy inside.
steel_martin
Kontaktovat uživatele:

Ono je víc věcí, kterých je na zahraničních serverech jinak. Ale, tenhle server vypadá spíš na sady scriptů, vytvořených přímo autory. Jen několik z nich je inspirováno HC Rulesetem 3.0 a výš, takže se jedná o celkem originální systém. Je fajn, že se jedná i o vlastní originální svět s historií a legendami, ale těžko se mi to porovnává, protože jsem zvyklý na Forgotten Realms.

Každopádně - můj názor je takový, že česká NWN komunita hráčů by čistá pravidla HCR nevzala, neboť je odkojena akčními PW jako Demona (Kde se občas objevovali známky kvalitního RP, ale k ideálnímu to mělo daleko) a byl by to pro ně šok.
Ta představa, že by hráč po 14 dnech hraní přišel o svého miláčka (PC) a musel hrát za novou postavu, (nebo se spolehnout na dobrotu svých kamarádů ve hře (IC), jestli by jeho oživení nesponzorovali, což je jinde opravdu luxus, protože mocný klerik si za oživovací služby účtuje opravdu hodně - takže často dochází na vytvoření nové postavy.) by byla značně odrazující.

Jinak sem rád, že se takový projekt začal budovat i v Čechách, protože má podle mě dobrý výhled do budoucna. Jen dotáhnout ty pravidla a naučit hráče je respektovat :smile:
photter
Kontaktovat uživatele:

Re: Spánek, meditace, léčení...

Příspěvek od photter »

steel_martin píše:….
jo, mám podobný zkušenosti z německýho HC serveru
otázka je ale, kolik v naší, česko-slovenský pidikomunitě máme hráčů, který budou na takovýmhle serveru hrát
v době, kdy sem hrával "v německu", měla německá, mnohem větší komunita zrovna tenhle problém a docházelo k spojování HC světů
jinejma slovama, co si může dovolit obrovská anglicky mluvící komunita, nemusí fungovat u nás
já sem moc rád, že si někdo troufnul nazvat svůj svět HC, přestože to třeba neni takový HC jako na ALFA a myslim, že jasnej feedback je počet hráčů - pokud bude svět přeplněnej, asi není problém udělat ho hardkórovatější
osobně se ale domnívám, že to spíš nehrozí
...terribilis ut castrorum acies ordinata...

"Bohové přicházejí a odcházejí, elfky zůstávaj." Âsar
steel_martin
Kontaktovat uživatele:

Jasně. Tak to je...

Vytvořit tady takovej pure HCR server jako na ALFĚ (Kde člověk navíc musí napsat nejdřív aplikaci, která zahrnuje A4 textu o historii a cílech postavy, aby byl schválen a dostal heslo na ALFA servery) by znamenalo, že by na ně nikdo nechodil.

Proto držim place Equilibrii, aby se tímhle směrem vyvíjela a hráči s ní :biggrin:
Game ID: Reverend_Malthas
photter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

tak koukej jít příkladem a už ať seš tady :bigwink:

btw. za vstupní formuláře lobbuju už dlouho ale neni k tomu "politická vůle" :megalol:
...terribilis ut castrorum acies ordinata...

"Bohové přicházejí a odcházejí, elfky zůstávaj." Âsar
Jezura

Příspěvek od Jezura »

Přesně tak. Pojď k nám, buď příkladem a pomož nám to tu udělat co nejlepší.
Zamčeno