Už to, že se některé fyzikální zákony snaží hráči napasovat na magii, to mě také zaráží. Svět by se měl držet ve fantasy kolejích. Nebo tu začnem místo z luku střílet ze samopalu.
Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master
Trpaslíci se na EQ nemohou učit (viz expící systém) = nemají na jazyk učenců nárok.Jon píše:Hm, a co je vlastně považováno za řeč učenců? Je to elfština, trpasličtina, nebo lze používat latinu?
Fantasy jednoho konci tam, kde zacina fantasy druheho. Soudit fantasy je to same, jako soudit horsi a lepsi RP.anurin píše:A co další případy? Kdy má postava i hráč vysokou INT a nechtějí to chápat ani jeden. Protože mají pocit, že to do fantasy prostě nepatří? Tudíž to slovo postava nezná a hráč ho nechce používat.
Pravda je, že EQ se nemusí a nedrží žádných pravidel D&D a reálií forgotten realms. Tudíž je pravdou, že si tu může kdokoliv vymyslet cokoliv a bude to dobře. Nezbývá mi nic jiného, než to ignorovat a takovým slovům nerozumět. Protože mi to je proti srsti.
Jen to pak působí více jako dort co vařil pejsek s kočičkou než fantasy svět. Tedy místy. Toť z mé strany asi vše. Názory jsou různé a odlišné a udávat se směrnice nebudou. Necht každý mluví dle svého nejlepšího vědomí a svědomí.
Edit: Ještě připíšu poslední věc. Středověk má k fantasy světu mnohem blíže než-li rok 2010.
To už by bylo dle mě přehnané a snad to nejhorší co by se mohlo stát. Co kdyby to byl věděc a vymyslel samopal? Co potom?….. ( I když, viděl jsem nwn jako western i jako starcraft! Světe, těš se, budeme mít Zergy a tanky a laserové puškycybermisa píše:Fantasy jednoho konci tam, kde zacina fantasy druheho. Soudit fantasy je to same, jako soudit horsi a lepsi RP.anurin píše:A co další případy? Kdy má postava i hráč vysokou INT a nechtějí to chápat ani jeden. Protože mají pocit, že to do fantasy prostě nepatří? Tudíž to slovo postava nezná a hráč ho nechce používat.
Pravda je, že EQ se nemusí a nedrží žádných pravidel D&D a reálií forgotten realms. Tudíž je pravdou, že si tu může kdokoliv vymyslet cokoliv a bude to dobře. Nezbývá mi nic jiného, než to ignorovat a takovým slovům nerozumět. Protože mi to je proti srsti.
Jen to pak působí více jako dort co vařil pejsek s kočičkou než fantasy svět. Tedy místy. Toť z mé strany asi vše. Názory jsou různé a odlišné a udávat se směrnice nebudou. Necht každý mluví dle svého nejlepšího vědomí a svědomí.
Edit: Ještě připíšu poslední věc. Středověk má k fantasy světu mnohem blíže než-li rok 2010.
BTW: co kdyz na EQ prijde posta va ze Zeme roku 2010? Na sferalni mape sfera Zeme v realiich existuje, cestovani v case rovnez …
Ha! Definuj realne pusobeni fantasy svetaanurin píše: Ve světě, kde jsem hrál byly dány striktně jistá fakta a pravidla ( viz. sepsaná hrubá charakteristika paladina atp. Každý může mít jinou představu, ale která je ta správná? ), díky kterým těm svět působí mnohem reálněji a většina věcí z něj, je lépe stravitelná než zde.
...mno já viděl v Toolsetu light sabers, Jedi + Dark jedi robesanurin píše:...viděl jsem nwn jako western i jako starcraft! Světe, těš se, budeme mít Zergy a tanky a laserové puškyhttp://www.youtube.com/watch?v=DikjxuJ8XnQ )…
Dík. Přelouskám.KaTo píše:...mno já viděl v Toolsetu light sabers, Jedi + Dark jedi robesanurin píše:...viděl jsem nwn jako western i jako starcraft! Světe, těš se, budeme mít Zergy a tanky a laserové puškyhttp://www.youtube.com/watch?v=DikjxuJ8XnQ )…
(starwars).
Mimochodem, jak se nahlíží na magii je snad napsaný na webu EQ, ne? je tam i rámcově vysvětlený rozdíl mezi "magiema" prskavek a sorcek, viz:
https://www.equilibrie.cz/zaklady_sveta_magie.php
Nemusíš nic vyškrtávat, určitě se najde nějaké slovo, které ti ve fantasy nesedí. Ale asi je to dost individuální a každý má jiný cit a každému přijdou jiná slova jinak přirozená.zuzuPD píše:Slovo kontaminovat je myslím z latiny.anurin píše:Slovo Kontaminovat je poměrně nové a do světa dle mého názoru nepatří. Proč nepoužít kupříkladu zamořené místo? Je to mnohem lépe stravitelné. Pokud se nepletu, pochází ještě z cizího jazyka.
Ovšem pokud se chceš zbavit všech slov z cizích jazyků, která čeština používá ve své slovní zásobě, pak přeji příjemnou zábavu, máme velké množství slov z latiny, němčiny, ruštiny a dalších. Pak by mohl být na stránkách seznam zakázaných slov a EQ slovník, protože pro některá slova bychom museli vymýšlet nové názvy.
Osobně jsem češtinu vždy považoval za náhražku jazyka, který se na desce skutečně používá (a nemá s češtinou jako takovou, nebo jejím vývojem, nic společného).
Ok, tohle ti třeba přijde v pořádku. Ale co vysokoškolská matematika? Nevzpomenu si na další příklady.Panathian píše:Mně slovo kontaminace na EQ nevadí.
Výraz "vysokoškolská matika" mi vadí, ten je jednoznačně mimo. A vysokoškolská matika jako soubor výrazů a pojmů, které s ní v reálném světě souvisí, mi v principu nevadí, ale určitě by se našla slova z této množiny, která jsou nevhodná (např. Lagrangeova věta, simplexová metoda, diferenciální rovnice, Hamiltonův cyklus atd). Jinak ale to, co je použito na EQ, je spíše středoškolská matika :)anurin píše:Ok, tohle ti třeba přijde v pořádku. Ale co vysokoškolská matematika? Nevzpomenu si na další příklady.Panathian píše:Mně slovo kontaminace na EQ nevadí.
Některé výrazy bych tam promazal a snažil se je nahradit jinými ale jinak krásný text. Zajímalo by mě, kolik postav by tomu textu rozumělo. ( Mám na mysli nemágy ) Hráč a postava je rozdíl, nezajímá mě kdo z hráčů tomu rozumí, nýbrž jaká postava by to krom čarodějů měla chápat. Jen připomenu, že Fantasy svět EQ je dle mého bližší středověku než-li roku 2010 kde lidé chodí na vysoké školy jako je ČVUT. Tudíž asi stojí za zvážení co ještě do fantasy patří a co ne. Myslím tím do EQ. Je důležité si uvědomit, k čemu více EQ inkliminuje.cybermisa píše:AD Temporalni mor:
Temporalni mor je termin pouzivany obecne pro vsechny "nemoci" zpusobene casoprostorovymi distorzemi, trhlinami atd. Temporlani mor prenaseji temporalni cervi, kteri se prolinaji napric casoprotorem, zivi se magii a tim zpusobuji svoji dalsi naruseni casoprostoru, cimz tyto "nemoce" prenaseji. Temporalni mor ma typickou charakteristiku a to, ze jeho dusledky se casto projevuji drive, nez dojde k pricinam, resp. umres driv nez se nakazis. Pro nemagy: blbe se to leci …
Jedna se ciste a pouze o termin zavedeny Daemianem a vymysleny z legrace Labirem. Je to ciste a pouze realie EQ