Rýžování, sbíraní a tak..

Různé rady a řešené problémy a návrhy

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master

Sonnyx
Kontaktovat uživatele:

Rýžování, sbíraní a tak..

Příspěvek od Sonnyx »

Zdravím, omlouvám se, že zase otravuji. Když jde o něco ve hře, snažím se ptát v RP ostatních a tak.. ale na toto se asi moc v RP nezeptám. Četl jsem, že různé suroviny by měly být omezeny úrovní sbírání nebo atributy postavy, ale jak můžu zjistit, jak na tom jsem? Mělo by to být v nějaké knize výroby, ale žádnou u sebe nemám..
Tvou šlechetnost poznají tví nepřátelé dříve, než se s nimi utkáš.
Gwynn Mediviere - Navrácen ze ztracena.
Nový portrét - http://www.ulozto.cz/10301739/gwyn-rar
The_Balrog
Kontaktovat uživatele:

Re: Rýžování, sbíraní a tak..

Příspěvek od The_Balrog »

Sonnyx píše:Zdravím, omlouvám se, že zase otravuji. Když jde o něco ve hře, snažím se ptát v RP ostatních a tak.. ale na toto se asi moc v RP nezeptám. Četl jsem, že různé suroviny by měly být omezeny úrovní sbírání nebo atributy postavy, ale jak můžu zjistit, jak na tom jsem? Mělo by to být v nějaké knize výroby, ale žádnou u sebe nemám..
Tak to bývalo dřív, nyní se to dá nalézt ve featu "pokročilé ovládání postavy" -> "informace o postavě a modulu". Tam najdeš dovednosti postavy ve sběru. Craft zatím nefunguje.

A s ptamín se není problém, za ty roky Eq tak nabobtnala, že bych byl jako nováček sám děsně zmatený, co všechno tu kolem je a kde se co má jak zapínat :)
„Jmenuju se Natalie. A dělám si, co chci.“
Sonnyx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sonnyx »

Děkuju a tím craftem je tedy i myšleno opracovávání drahokamů, že?
Akruo

Re: Rýžování, sbíraní a tak..

Příspěvek od Akruo »

Sonnyx píše:Zdravím, omlouvám se, že zase otravuji. Když jde o něco ve hře, snažím se ptát v RP ostatních a tak.. ale na toto se asi moc v RP nezeptám. Četl jsem, že různé suroviny by měly být omezeny úrovní sbírání nebo atributy postavy, ale jak můžu zjistit, jak na tom jsem? Mělo by to být v nějaké knize výroby, ale žádnou u sebe nemám..
Spíš než najít ty "lepší" suroviny je to omezeno tím, že ti to moc nepůjde. Kniha výroby už se nedostává, místo toho se tyto informace dají najít v pokročilém ovládání postavy (schopnosti) nebo přes runu pokročilého ovládání postavy... Máš tam různé informace o postavě, možnosti a tak..

Ty atributy postavy - tj. co na co potřebuješ, se dají všechny přijít logicky - tj. na to abys mohl něco sbírat musíš být obvykle obratný, ale mít i něco pod čepicí, abys věděl co atd.
"Nesouhlasím. To je individuální názor. Mnozí ho s tebou možná sdílí, ale věř, že mnozí ne." - Pavel Urban ©
Rangarog Dragobir - zakladatel Západoříšské obchodní společnosti, kupec, kovář a kovkop ...padl a byl Durminem přijat do Věčných síní
Brambor
The_Balrog
Kontaktovat uživatele:

Sonnyx píše:Děkuju a tím craftem je tedy i myšleno opracovávání drahokamů, že?
Jojo, drahokamy jde prostě zatím pouze prodat.
Akruo

Příspěvek od Akruo »

Sonnyx píše:Děkuju a tím craftem je tedy i myšleno opracovávání drahokamů, že?
Craft není v provozu, protože půjde o velice propracovaný systém - všichni se na něj těšíme, ale WB momentálně nemají moc čas. :bigwink: ..Ale neboj se, i když není samotná craft, dá se zabavit i jinak...
"Nesouhlasím. To je individuální názor. Mnozí ho s tebou možná sdílí, ale věř, že mnozí ne." - Pavel Urban ©
Rangarog Dragobir - zakladatel Západoříšské obchodní společnosti, kupec, kovář a kovkop ...padl a byl Durminem přijat do Věčných síní
Brambor
Akruo

Příspěvek od Akruo »

The_Balrog píše:
Sonnyx píše:….
Kurník! :-D nepředbíhej mne furt! Tady se člověk snaží a Balrog ho prostě musí předběhnout! :megalol: :megalol:
Brambor
Sonnyx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sonnyx »

To nevadí, já nechci nějak moc creepovat, harvestovat ani tak, jen se snažím vydělat pár stříbrňáků a RPit i u tohoto.. :)
Akruo

Příspěvek od Akruo »

Sonnyx píše:To nevadí, já nechci nějak moc creepovat, harvestovat ani tak, jen se snažím vydělat pár stříbrňáků a RPit i u tohoto.. :)
:-) Však jo.. věř mi, že vydělat si je docela (imho) lehké.. a vůbec nemusíš jít s placosem do mínusu... sice třeba nebudeš nějakej super pluskař... ale nula je taky číslo :-D (když to budeme brát podle pgr)
Brambor
Sonnyx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sonnyx »

Je nějaký topic, kde se dozvím, co ho snižuje a co ho zvyšuje? Chtěl bych to držet zhruba na nulové hodnotě, ať nejsem za černou ovci.. :))

Našel jsem pár topiců, ale tam se na placos spíš nadává.. budu hledat dál.. :D
Nalk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nalk »

https://www.equilibrie.cz/equilibri … systemy_29
Snižuje všeobecně zabíjení nepřátel, jejich lootění, lootění pokladů, harvestování surovin v jakékoliv míře, pobíjení NPC, okrádání hráčů atd. atd. :biggrin:
Zvyšuje... všeobecně řečeno... RP bez těchto činností (ale někdy i s nimi), když je v okolí vícero postav.
Naposledy upravil(a) Nalk dne 16. 1. 2011 13.13, celkem upraveno 1 x.
"Compared to the "righteous" greed of the rulers, the villains of the world seem much more honorable. When scum rules the world, only more scum is born... You don't even understand that?"
- Eustass Kid (One Piece)

Van, kněz Hrebogův, vyznavač Vyšší cesty
acc.: Nalkanar
The_Balrog
Kontaktovat uživatele:

Popsané to nikde není. A ani to není moc účel, snažit se to někde popsat... hlavní je, že pokud nebudeš "nějak moc creepovat, harvestovat ani tak, jen se snažit vydělat pár stříbrňáků a RPit i u tohoto.. :)", tak budeš v pohodě ;)
Alfray
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alfray »

Spíš hraj tak, jak ti vyhovuje a jak tě to baví. Možná zjistíš, že to není uplně to, co bys chtěl a až potom se můžeš začít trápit s číslama:)..
acc.:skarbi
postavy: Luthor Waldenn
drake127

Příspěvek od drake127 »

Akruo píše:… ale WB momentálně nemají moc čas.
Momentálně rok? Až dosud jsem myslel, že understatement století bylo "Dámy a pánové, máme tu malý problém, přišli jsme o všechny čtyři motory, a nyní děláme vše pro to, abychom dostali letadlo pod kontrolu. Netřeba se příliš vzrušovat."
Als sie mich holten, gab es keinen mehr, der protestieren konnte.
Sonnyx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sonnyx »

Aspoň už vím, proč nikdo na nástěnce nevykupuje žádné suroviny (na co by mu taky byly). Snažím se přijít i na nějaké způsoby výdělku stylem RP, jediné na co jsem narazil je ta farma s dýněma. Jen tam se mi ještě nepodařilo v PJ chatu narazit na DM..

Děkuju za rychlé odpovědi, až takovou pohotovost jsem ani nečekal.. :)
Akruo

Příspěvek od Akruo »

drake127 píše:
Akruo píše:… ale WB momentálně nemají moc čas.
Momentálně rok? Až dosud jsem myslel, že understatement století bylo "Dámy a pánové, máme tu malý problém, přišli jsme o všechny čtyři motory, a nyní děláme vše pro to, abychom dostali letadlo pod kontrolu. Netřeba se příliš vzrušovat."
pššššt! :bigwink: :biggrin: :clover: člověk se tady snaží neodradit nováčka :-D
Brambor
Sonnyx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sonnyx »

Hrál jsem půl roku RP na Lineage 2 serveru, kde se svět nemění, pokud tedy nepřičteme sem tam nějakou novou bednu..
Takže tohle mě moc netíží.. :)
The_Balrog
Kontaktovat uživatele:

OT: On nějaký takový český server zase existuje? Kde se aspoń trochu hraje RP? Pošli mi prosím odkaz :))
drake127

Příspěvek od drake127 »

Sonnyx píše:Aspoň už vím, proč nikdo na nástěnce nevykupuje žádné suroviny (na co by mu taky byly). Snažím se přijít i na nějaké způsoby výdělku stylem RP, jediné na co jsem narazil je ta farma s dýněma. Jen tam se mi ještě nepodařilo v PJ chatu narazit na DM..
Nevím, co jsi jako postava zač, ale něco se vždycky vymyslet dá. Musíš se ale trochu aktivně snažit popř. vnutit - pasivně ti asi nikdo nic nenabídne, pokud do tebe náhodou nevrazí v nějaké potemnělé uličce a i tam to budou spíše nabídky, co se neodmítají.
Als sie mich holten, gab es keinen mehr, der protestieren konnte.
Sonnyx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sonnyx »

Ne, už neexistuje. Hrál jsem dřív na Faremionu a i když se ten svět měnil úplně minimálně, bylo to to nejlepší RP, co jsem kdy zažil. K dobrému RP jsou potřeba hlavně lidi, ne banda WBček a měnící se svět, i když to hodně v RP pomáhá.. :)
Odpovědět