ale stejně se mi nějak nedaří udělat normální řádek. Nefungovaly ani jiné metody (přemlouvání, prosení, vyhrožování...). Nenapadá někoho jak bych dosáhl obyčejného řádkování? (hlavně si pamatuju že sem kdysi dávno napsal ve hře normálně řádkovanou báseň, jen už nemám tušení jak se mi to povedlo)Nově můžete při psaní pomocí démonka i brkem používat metaznak // jenž zaručí odřádkování textu.
Řádkování knih a metaznak //
Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master
Řádkování knih a metaznak //
Potřeboval bych napsat knihu s textem, který je řádkovaný, ale bez mezer (jako jsou například klasicky psané básně). Našel jsem sice cosi o metaznaku
Hyperaktivní hlavně MUNI.
Funguje to.
Když démonkovi nadiktuješ text ve tvaru „Lorem ipsum//dolor sit amet.“, tak se v knize objeví takto:
Když démonkovi nadiktuješ text ve tvaru „Lorem ipsum//dolor sit amet.“, tak se v knize objeví takto:
Další možnosti, jak vynutit zalomení jsou kombinovat tzv. tvrdé (nezalomitelné) mezery a několik mezer na řádku. Tj., psát „Lorem~ipsum dolor~sit~amet.“, kde místo znaku ~ použijte nezlomitelnou mezeru (kód znaku 0xA0 = 160, nejspíš lze zkopírovat z office, já ji umím psát přímo klávesnicí – speciální typografická klávesnice mi to dovoluje). Funguje to i bez tvrdé mezery, ale s ní je větší jistota nezalomení jinde.Lorem ipsum
dolor sit amet.
Naposledy upravil(a) Anade dne 20. 1. 2011 14.29, celkem upraveno 3 x.
Anade Be'lein – rozporuplná, (pro některé) nevypočitatelná, nedůvěřivá elfka za půl druhé platinky
We do what we must because we can.
O papoušcích…
We do what we must because we can.
O papoušcích…