Mnohokrát jsem o něm slyšel, samé ódy na nejlepší RPG všech dob, ale vždycky mě odradila zastaralá grafika a údajná kvanta textu v rozsáhlých dialozích. Až nedávno jsem tuto legendu vyzkoušel a jsem nadšen. Zajímalo by mě, jak je na tom s takovouto starší (rok 1999) ale slavnou hrou dnešní generace EQ hráčů, tak zakládám hlasování. Klidně napište i vlastní komentáře.
Nejlepší hra, kterou jsem kdy hrál. Chtěl jsem si ji zahrát znovu, ale bohužel se mi jí na novém stroji nepovedlo rozjet (alespoň ne v hratelné podobě).
Kvanta textu, která mnozí kritizují, jsou právě to, co tu hru dělají tak skvělou. Ne souboje nebo grafika, ale právě všechny ty hluboké dialogy a detailní popisy.
Bez pochyb jedno z nejlepších RPG vůbec, opravdový klenot. Skvělý příběh, tuny možností v rozhodování, báječná atmosféra.
Kéž by se dnes někdo ohlédl a vytvořil něco podobného. Must play.
Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují.
The cup is full.
Každý kdo spatřuje v bohatých dialozích (a v nich obsažených popisech) plus ne mínus a kdo se vyrovná s naprostou ujetostí světa (létající lebka se zuby s vlastní vůlí, studování tetování na vlastní v minulosti uťaté ruce...) bude víc než patřičně odměněn.
Kdybyste snad hledali překlad do mateřštiny (z toho mála co jsem viděl docela kvalitní), opravy nebo rozšíření původně nedokončených kousků hry nahlédněte třeba sem: http://www.planescape.wz.cz/tipy.php#instalace
Serbitar Draga - Služebník Říše 1124 - 1199
Torwald Seveřan - cestu hledající
zdech píše:Každý kdo spatřuje v bohatých dialozích (a v nich obsažených popisech) plus ne mínus a kdo se vyrovná s naprostou ujetostí světa (létající lebka se zuby s vlastní vůlí, studování tetování na vlastní v minulosti uťaté ruce...) bude víc než patřičně odměněn.
Tohle ještě smysl docela dává. Ale SPOILER (označte): Nechat si vykuchat vlastní střeva (nebo to byly játra?), protože jste si do nich v minulosti možná něco schovali a nepamatujete si to, to je teprv správně ujeté :D
Olymar píše:Naylune, a jaká je správná odpověď na otázku z tvého podpisu?
Nejsem si jistý, jestli je zodpovězená, tuším, že ve výsledku je to ponecháno na našem vlastním názoru. A pokud není, tak je to pořád jen názor autorů hry :)
Olymar píše:Naylune, a jaká je správná odpověď na otázku z tvého podpisu?
EDIT: Já to ještě nedohrál, odpověď hledám, napíšu sem komentář, až to dohraju. Každopádně nadšen jsem byl už na samém začátku hry z jejího konceptu - zatímco ve všech ostatních RPG jde o to zůstat naživu, v PsT zemřít ani nemůžete a jde o to zjistit proč. Člověk by si řekl, že takové hře bude chybět ten základní náboj možnosti smrti a ztráty expů atd., ale kupodivu ne. Tuhle hru nedrží and vodou tupý boj o expy, ale její příběh a obsah.
Já se jen připojím ke kladně hodnotícím. Ty kvanta textu a svět, který je.. zvláštní, je právě to, co hru dělá (dle mého) tak úžasnou. Když jsem to hrál, tak šly všechny aktivity stranou, dokud jsem nedohrál.
Thildon Mellvin
<i>"That's not a test! That's asbestos." </i>
Hrál, bohužel kvůli pár technickým problémům nedohrál (a pak jsem se už k té hře nějak nedostal). Mezi RPG hrami je to opravdová lahůdka. Něco co na mě ve své době zanechalo nemalý dojem. Nevím k čemu jinému bych tuto perlu fantasy žánru přirovnal (na mém osobní žebříčku dalších RPG snad asi jen k Ambermoonu, ale to je ještě starší záležitost a stylově taky trochu jinde).
"Asi zase zastřelím televizi, Featherstoneová..." Herr Starr, Preacher
I když to nepatří přímo sem, tak já mohu doporučit Vampire the Masquerade - Redemption, první díl (tedy tento) je parádní (asi mi to připomněla chodící mrtvola Bezejmenný kdo ví)
LindacpAG píše:Čistě ze zvědavosti.. ty jsi to dohrál tím "koncem" asi uprostřed hry u Tichého?
Už si to příliš nepamatuju. Stal jsem se tam nějakým králem hrobky či co? V té hrobce pod doupětem žebráků. Pak jsem reloadnul a hrál dál.
EDIT: Hm, mám chuť to zkusit rozchodit a zahrát. Kruci, lidi, tohle mi nedělejte, musím se učit!