Já zase souhlasim s rahwinem v tom že přesvědčení čistě systémově když mi ho vyzradí systém je OOC informace kerý by se nemělo zneužívat

Ale zase když mi někdo před nosem vyvolá sukubu, tak je pro mě zlej a hotovo. Problém NWN je v tom, že jinej než zlej bejt nemůže, když vyvolá sukubu... Ale tohle už se zase opakujem, to už se tu někde rozebíralo

Prostě systém NWN někdy nedává prostor k, jak psal photter, "právu na omyl a právu na klamání". Viz třeba ty symboly...
Labir píše:A proč třeba dobrá postava nemůže použít zlý symbol? Protože se toho podvědomě štítí, osobně bych taky nevzal do ruky něco co by symbolizovalo mučení nevinných abych se tím honosil..brrr. Podobně se zlou postavou.
Proč by hodná postava nemohla vzít do ruky zlý svatý symbol? štítí se? Ať si hodí na will, ale může se pokusit. A zvlášť když má k tomu nějakej důvod... Ale jen tak ho do ruky nevezme, ale zkusit to přece může.. Stejně jako vyvolat nemrtvýho (to skutečně může, ale sukubu ne

). Takový věci dou řešit v dračáku s DM třeba, v NWN moc ne. Ale osobně se mi omezení věcí podle přesvědčení nelíbí
EDIT: převdčení podle mě nemá určovat přesně moje činy, ale moje činy maj případně přesvědčení měnit