Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master
Tvá narážka mi hodně zvedla mandle. Tato narážka:Mourisson1 píše:Kdyby jsi mi laskavě ukázal kde říkám že mám nelegální hru a přiznávám se k tomu?
Edit: A to už je odbočení dost od původního tématu, takže jestli to chceš nějak probírat, mé PM je otevřené.
Vyzněla tak, jako by ses ironicky vysmíval legálnosti. Nebo jak zdůvodníš ty své vyplazené emotikony? Proč jsi je tam dával? Je mi jedno, že jsme mimo téma, protože poctivost je kapku důležitější téma. A alespoň já osobně budu za poctivost bojovat, dokud budu dýchat, stejně jako za legalitu SW (což neznamená, že nebudu podporovat kolektivní open source).Mourisson1 píše:Noco, přeci tu jsme všichni poctiví hráči s originální hrou NWN, ne?![]()
Nedávno jsem si na Score žádal o nové, protože jsem vyměnil NTB … do dvou dnů mi přišel mail s klíčema.anurin píše:Kdysi jsem dával na forum možnost sehnání cd klíče z časopisu score. Ti chytřejší z vás si o nějaký klíč zažádali v emailu. Myslím, že je stále možnost napsat e-mail do časopisu a obdržet legální cd klíč na NWN. Ti z vás, kteří klíč nemají, mi zašlete PMko a pokusím se vám nějaký obstarat.
Jo, přesně o tom mluvím.xondik píše:Nedávno jsem si na Score žádal o nové, protože jsem vyměnil NTB … do dvou dnů mi přišel mail s klíčema.anurin píše:Kdysi jsem dával na forum možnost sehnání cd klíče z časopisu score. Ti chytřejší z vás si o nějaký klíč zažádali v emailu. Myslím, že je stále možnost napsat e-mail do časopisu a obdržet legální cd klíč na NWN. Ti z vás, kteří klíč nemají, mi zašlete PMko a pokusím se vám nějaký obstarat.
Tedy, a nenapadlo vás, že nechat si ze Score poslat klíč aniž máte časopis, je podvod (a pokud by nešlo o pár korun, pak skutečně § 209 zákona 40/2009 Sb.)? Jak přesně to pak pomůže vaší poctivosti nebo legálnosti nabytí?anurin píše:Kdysi jsem dával na forum možnost sehnání cd klíče z časopisu score. Ti chytřejší z vás si o nějaký klíč zažádali v emailu. Myslím, že je stále možnost napsat e-mail do časopisu a obdržet legální cd klíč na NWN. Ti z vás, kteří klíč nemají, mi zašlete PMko a pokusím se vám nějaký obstarat.
Proč myslíš, že jsem napsal, že tyto cd keye mohu sehnat a neodkázal jsem hráče aby si tam napsali sami? Protože je dokážu sehnat legálním postupem a ne žádnou blamáží score redakce. Taktéž, myslíš si, že by mi poslali na můj email několik cd keyů, vždy jak bych jim napsal, že mám časopis... nejsou padlí na hlavu Olymare.Olymar píše:Tedy, a nenapadlo vás, že nechat si ze Score poslat klíč aniž máte časopis, je podvod (a pokud by nešlo o pár korun, pak skutečně § 209 zákona 40/2009 Sb.)? Jak přesně to pak pomůže vaší poctivosti nebo legálnosti nabytí?anurin píše:Kdysi jsem dával na forum možnost sehnání cd klíče z časopisu score. Ti chytřejší z vás si o nějaký klíč zažádali v emailu. Myslím, že je stále možnost napsat e-mail do časopisu a obdržet legální cd klíč na NWN. Ti z vás, kteří klíč nemají, mi zašlete PMko a pokusím se vám nějaký obstarat.
Vůbec nejde o klíče, v těch se můžeš topit a bude ti to k ničemu. Potřebuješ licenci, kterou ti ale může poskytnout jen osoba oprávněná dle smlouvy s vydavatelem popř. v rámci fair use můžeš software teoreticky koupit z druhé ruky. Takže pokud mi nedáš od toho klíče daňový doklad, opravdu by mě zajímalo, jak si pomůžeš.anurin píše:Proč myslíš, že jsem napsal, že tyto cd keye mohu sehnat a neodkázal jsem hráče aby si tam napsali sami? Protože je dokážu sehnat legálním postupem a ne žádnou blamáží score redakce. Taktéž, myslíš si, že by mi poslali na můj email několik cd keyů, vždy jak bych jim napsal, že mám časopis... nejsou padlí na hlavu Olymare.
Daňový doklad? Ty máš daňový doklad od všech svých legálně zakoupených CD? Ať jde o hudbu a cokoliv jiného? Tohle je Olymare trochu přitažené za uši, nebo ne?Olymar píše:Vůbec nejde o klíče, v těch se můžeš topit a bude ti to k ničemu. Potřebuješ licenci, kterou ti ale může poskytnout jen osoba oprávněná dle smlouvy s vydavatelem popř. v rámci fair use můžeš software teoreticky koupit z druhé ruky. Takže pokud mi nedáš od toho klíče daňový doklad, opravdu by mě zajímalo, jak si pomůžeš.anurin píše:Proč myslíš, že jsem napsal, že tyto cd keye mohu sehnat a neodkázal jsem hráče aby si tam napsali sami? Protože je dokážu sehnat legálním postupem a ne žádnou blamáží score redakce. Taktéž, myslíš si, že by mi poslali na můj email několik cd keyů, vždy jak bych jim napsal, že mám časopis... nejsou padlí na hlavu Olymare.
1. Ti opravdu nevěřím, že máš od všeho schované účtenky a pokud ano, pak tedy smekám. Přijde mi to ale spíše jako nereálná věc. Já si schovávám od věcí účtenky, od věcí, které jsou důležité. Od softwaru skutečně ne, protože mi stačí že mám originální verzi a na ni mám cd klíč.Olymar píše:Ano, mám, i když tak polovinu jen v elektronické formě jako receipt of digital download, ale ani to není podstatné, jako občan si v ČR nemusíš schovávat účtenky (že to není špatný nápad je věc jiná). Mluvím tu o tom, že software legálně nabydeš jen od osoby, která má právo poskytnout ti licenci (a práva jí zůstanou, aby ho mohla prodat i jiným dle vlastní smlouvy s vydavatelem) nebo jako zboží (dám ti svoji kopii, kterou jsem koupil, s tím, že mnohé státy i licence to výslovně zakazují). Když si kupuji telefon z bazaru, také od něj chci původní doklad kvůli tomu, abych se alespoň přesvědčil, že není kradený.
Tím, že si od někoho seženu legální klíče, ještě nemám legální hru. A naopak, jak vidno ze Score, můžu mít legální hru a nemusím mít unikátní klíče.
Nakonec je to o tom, čeho se snažím dosáhnout, jestli si zahrát online nebo mít legální software. A vzhledem k tomu, že BioWare vypnulo autentizační servery, tak má význam se snažit pouze o to druhé, takže jak přesně mi pomůžeš anurine? Jak s tvými klíči prokážu legálnost nabytí software? DVD podšálkem ze Score to udělám, krabicí nebo receiptem z GOG.com taky, s CD klíčem (i legálním) prostě ne.