The_Balrog píše: 30. 4. 2018 15.27
Neodpověděl jsi mi na to, na co jsem se chtěl zeptat, tak jsem se asi zeptal špatně. Jde mi o to, že na EQ je spousta systémů a mechanismů (z nichž některé mají svoje kořeny v reáliích) a mne zajímalo, jestli bys nějak rozlišoval, co by mělo být zcela zveřejněné a co už ne (pokud vůbec něco). Jistě, že povalení je mechanismus, to ej docela snadné. Existují ale další případy, třeba šermířské finty, které jsou už tak trochu i reálie (ve smyslu toho, že je to mechanismus popisující nějaké EQ specifické činy), reálie jsou i upravené vlastnosti příšer vůči původním NWN - když by chtěl někdo dělat ne "vyvolávače", ale "lovce wywern a draků", tak by možná chtěl vědět, jak se má systémově specializovat, aby si nezkazil postavu.
Co počasí, stačí "je ti teplo", nebo potřebuješ vědět, kolik je přesně stupňů a za jak dlouho se v tomhle prostředí ochladíš tak, aby ti začla být nepříjemná zima? Nemělo by se zasycení ukazovat v procentech, spíš než v několika vágně definovaných stupních? A každé jídlo na sobě mít číslo, o kolik tě zasytí?
Takže to byly otázky, které mna začaly napadat, když jsme si přečetl ten tvůj původní post.
Na spoustu tvých otázek jsem měl napsanou odpověď, ale pak jsem to smázl, abych nezabíhal do zbytečných detailů :) .
Všechny vlastnosti wyverny znám s dokonalou přesností, protože jsem s ní bojoval a vypsalo se mi to do logu. Takže docela vím, co musím dělat pro to, abych byl úspěšný wyvernobijec. V kontrastu s tím u vyvolávání nevím na čem jsem i přesto, že jsem vyvolával. (Draci jsou záměrně opředeni tajemstvim, ale i tak vím, čeho se chytit, protože se zas tak od NWN draků lišit nebudou).
Počasí: jakožto někdo, kdo notoricky svým postavám dává teplotní odolnost (která je právě 50% a nikomu nevadí, že je to číslo známé), tak skutečně popis " je ti trochu teplo" mi nic moc neříká. Nevadilo by mi, kdyby byla možnost zjistit teplotu s nějakou nepřesností bez nutnosti nosit teploměr.
Jídlo: jako je to extrém, není třeba vše vyjadřovat čísly, už vůbec ne, jde-li o něco, co lze experimentálně ověřit jen za pár šušňů (ne nenávratných levelů jako v případě třeba toho vyvolávače). Na druhou stranu byla by to taková katastrofa? Pokud mi systém nebude ty čísla přímo rvát před oči, když je ani nechci vidět, tak v tom nevidím problém (alá "jsi v blízkosti vodního zdroje", jak to bylo na Thalii). Já kupříkladu, jak už to tak se mnou bývá, znám zcela konkrétní čísla a na zábavnosti hry mi to neubírá. Na druhou stranu pokud někomu na těch číslech záleží, proč já bych je měl znát a on ne?
Řekl bych to asi tak, že představa, že budou na všem čísla, se mi líbí asi tak, jak tobě, jenže praxe ukazuje, že když tam ty čísla jsou, tak to vlastně ani tak nevadí. Extras runy mají čísla, celý NWN systém má čísla, spousta EQ systémů má taky čísla.. A nevadí to. A je to mnohem lepší, než kdyby ty čísla nebyly nikde.
"Dokáže docela dost zranit" místo "2k6"?
"Do dalšího levelu ti zbývá už jen trochu expů" místo "2345"?
"Jsi velmi otráven" místo "TO 30"?
Zní to romanticky, ale hrát bych takovou hru nechtěl.. To radši půjdu na ten druhý extrém a budu znát kolik té vody se vlastně vejde do té " velké čutory".
Sell drugs. Run guns. Nail sluts and fuck the law.