otázky a odpovědi

Vše co nejde zařadit jinam

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master

Odpovědět
Ghost
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ghost »

Tak mě napadlo, že by možná nebylo špatné připsat k tomu také varování, aby se kouzlo nesesílalo na postavy se změněnou frakcí, protože to pak moc zajímavě buguje :)
Bratrstvo zabanovaných!
Pavel Urban

Příspěvek od Pavel Urban »

Naylun píše:
Nemůžu si pomoct, zase mi to přijde dost vágní. Byl bych ráději, kdybychom nejprve stanovili OOC funkčnost kouzla a pak ho obalili IC omáčkou. Bude pak i o dost snažší stanovit dopady a efekty.

Postava je fyzicky proměněná - ano/ne.
Pokud je, nemůže z titulu původní podoby ovlivňovat okolí, pokud není může (pokud kolem krysy nenahmatám postavu, nemůže mne postava pak ani praštit apod.
Kouzlo kryje zvuky - ano/ne.
Pokud kouzlo zvuky kryje, postava nemůže mluvit tak, aby jí bylo rozuměno (mluva se převádí na pištění myši, hýkání osla apod.). Kouzlit může (pokud jí v tom něco nebrání, viz výše).
atd.

Po pravdě, nejjednodušší by bylo udělat z toho pravou proměnu (jak tu někdo navrhoval) a nechat to tak být. Postava může jen tolik, co jí dovolí podoba (v nehumanoidní podobě nemůže kouzlit, kromě zrušení kouzla znovusesláním kouzla proměny). V nehumanoidní podobě nelze nosit ani zbraně, ani zbroj či štít (mnišské rukavice bych považoval za zbraň). Oblečení se dá rozlišit podle proměny (netopýr nemůže nosit kožich, medvěd ano), ale to bych už nehrotil. Ostatní věci by morfovaly s postavou. V případě zneužití by se jednalo o prohřešek (zavede se do vznikajícího Trestníku).
Bylo by to tak jednoduché a průhledné a mělo by to hlavu a patu.

P.S.: Druidé poznají, že někdo proměněný do zvířete není skutečné zvíře. Nepoznají kdo to je nebo jak se dotyčný změnil (kouzlem, polymorfem atd.). Už se to tu někde několikrát řešilo. :bigwink:
Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují.
The cup is full.
Naylun

Příspěvek od Naylun »

Pavle, kouzlo jak bylo myšleno původně, je špatně udělané a žádný popis nemůže být ne-vágní nebo neobsahavat žádné logické díry, aniž by se tím zmršila jeho zamýšlená funkčnost (měnit jen vzhled) nebo použitelnost ve hře (tyto 2 věci jdou proti sobě). Hledat dokonalost tady nevede k výsledku. Jinak tvoje "ano/ne" možnosti jsou sice logicky nejčistší, ale v tomhle případě je vážný důvod připustit i tu možnost mezi.

AD pravá proměna: Já jsem zatím spíš proti, protože vzniklá systémová nekonzistence je takových rozměrů, že by to nabouralo hrui ještě víc než pokulhávající magicko-teoretické vysvětlení mého návrhu. Popravdě by nesedělo systémově skoro nic kromě vzhledu. Neseděla by možnost kouzlit, možnost mluvit, nasadit si itemy, používat itemy, neseděly by vlastnosti, dovednosti, featy, životy, útok, obrana... Prostě systémově to kouzlo mění jenom vzhled, jmenuje se "Proměň vzhled" a od začátku tak bylo zamýšleno. Ještě budu přemýšlet, ale zatim s tim nesouhlasim.

PS: Druidy v mém návrhu mám zmíněné tak, jak píšeš.
Svět nepatřil nikomu, kdo nebyl hráč.
Pavel Urban

Naylun píše:Pavle, kouzlo jak bylo myšleno původně, je špatně udělané a žádný popis nemůže být ne-vágní nebo neobsahavat žádné logické díry, aniž by se tím zmršila jeho zamýšlená funkčnost (měnit jen vzhled) nebo použitelnost ve hře (tyto 2 věci jdou proti sobě). Hledat dokonalost tady nevede k výsledku. Jinak tvoje "ano/ne" možnosti jsou sice logicky nejčistší, ale v tomhle případě je vážný důvod připustit i tu možnost mezi.
Připustit můžeš co chceš, ale musíš to jasně definovat a musí to být nějak IC konzistentní.

Systémová nekonzistence není zase tak strašlivá, když vezmeš v úvahu možnosti použití (osob s takovou možností příliš není). Podle mého je snazší prostě stanovit funkčnost a případně na ní sem tam kouknout, než složitě vymýšlet proč to kouzlo jakože správně funguje jak funguje (i když je to nesmysl). Připomíná mi to vtipy na Microsoft a jejich nejmenovaný software.
Naylun píše:PS: Druidy v mém návrhu mám zmíněné tak, jak píšeš.
Vystrašil jsi mne tím blízkým kontaktem. :biggrin:
The cup is full.
Naylun

Příspěvek od Naylun »

Tak ve světě magie to nesmysl být nemusí. Ani složité to být nemusí, protože můj návrh je 100% konzistentní se systémem a v základu by stačilo říct "platí systém". Ta možnost udělat z toho úplnou proměnu vypadá jednoduše, ale to jsi k ní ještě nenapsal IC zdůvodnění, proč mág proměněný do ohnivého elementála (podle tvého návrhu skutečného) uhořel v ohnivém kaňonu po průchodu plamínkem (když už jsi začal s vtipy na Microsoft)…
Pavel Urban

I magie musí dávat smysl. Musí se řídit určitými pravidly (nemluvíme o ničem jako je divoká magie).
A elementál ? Zase tak složíté to není. Ta proměna je pouze fyzická - změní se tvar, nikoliv schopnosti. Je to druh proměny, který je velmi variabilní, ale zase za cenu možností jednotlivých proměn. Prostě jiný druh proměny než klasický polymorph.
The cup is full.
Naylun

Příspěvek od Naylun »

Dobře, ale schopnosti a vlastnosti často vychází z kosntrukce těla. Mění se tedy jen vnější tvar těla a hmotnost zlstává stejná, nebo se změní i vnitřek tvaru a hmotnost se přizpůsobí? Bude tedy moct orel létat, nebo nebude, protože to bdue jen tvar orla bez patřičného uspořádání kostí a s hmotností původní podoby? A když by se opravdu měnily i vnitřní struktura a hmotnost těla, tak proč by neměl být ten elemntál odolný vůči tomu, co má být? A proč by medvěd neměl mít vyšší sílu? A budu jako medvěd nechávat podezřele mělké stopy pokud yb se měnil jen tvar? Prostě ani tohle není úplně jednoduché...
Pavel Urban

Naylun píše:Dobře, ale schopnosti a vlastnosti často vychází z kosntrukce těla. Mění se tedy jen vnější tvar těla a hmotnost zlstává stejná, nebo se změní i vnitřek tvaru a hmotnost se přizpůsobí? Bude tedy moct orel létat, nebo nebude, protože to bdue jen tvar orla bez patřičného uspořádání kostí a s hmotností původní podoby? A když by se opravdu měnily i vnitřní struktura a hmotnost těla, tak proč by neměl být ten elemntál odolný vůči tomu, co má být? A proč by medvěd neměl mít vyšší sílu? A budu jako medvěd nechávat podezřele mělké stopy pokud yb se měnil jen tvar? Prostě ani tohle není úplně jednoduché...
Změní se podoba, kouzelník získá formu, ale ne už žádné speciální schopnosti (včetně imunit a odolností). Veškeré fyzické možnosti, které mu umožňuje tvar/podoba těla včetně způsobu pohybu jsou možné. Medvěd by měl být medvědem, orel orlem, elementál bude vypadat jako elementál, ale nebude moct manipulovat se svým elementem, nebude na něj imunní, nebude mít supernatural, extraordinary a spell-like abilities atd.

Bezchybné řešení pochopitelně nenajdeme (nastavení kouzla a obecně systému NWN), co můžeme je jasně a průhledně určit jak se kouzlo chová (a ideálně omezit jeho IC nesmyslnost).
The cup is full.
cybermisa

Příspěvek od cybermisa »

Naylun píše:Tak ve světě magie to nesmysl být nemusí. Ani složité to být nemusí, protože můj návrh je 100% konzistentní se systémem a v základu by stačilo říct "platí systém". Ta možnost udělat z toho úplnou proměnu vypadá jednoduše, ale to jsi k ní ještě nenapsal IC zdůvodnění, proč mág proměněný do ohnivého elementála (podle tvého návrhu skutečného) uhořel v ohnivém kaňonu po průchodu plamínkem (když už jsi začal s vtipy na Microsoft)…
Souhlas. Ja jsem rozhodne pro, aby system mel prednost. Rozhodne jde o pouze zmenu vzhledu, nikoli kompletni promenu.
Pavel Urban

cybermisa píše:Souhlas. Ja jsem rozhodne pro, aby system mel prednost. Rozhodne jde o pouze zmenu vzhledu, nikoli kompletni promenu.
Přesně tak, vzhled, forma atd. Nikoliv kompletní přeměna.
The cup is full.
Vugi
Kontaktovat uživatele:

re

Příspěvek od Vugi »

Má DM možnost změnit postavě přesvědčení? :helpsmilie:
EQ screeny: http://vugi.xf.cz/
Jon
Kontaktovat uživatele:

Re: re

Příspěvek od Jon »

Vugi píše:Má DM možnost změnit postavě přesvědčení? :helpsmilie:
Má, ale neděje se tak bez příčiny, respektive bezdůvodně. Kupříkladu změna přesvědčení čistě kvůli buildu je nepřípustná.
Kraki Skengdrang
Vugi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vugi »

Jon píše:
Má, ale neděje se tak bez příčiny, respektive bezdůvodně. Kupříkladu změna přesvědčení čistě kvůli buildu je nepřípustná.
To mi došlo .. :horse: Jen jestli to jde
cybermisa

Příspěvek od cybermisa »

Vugi píše:
Jon píše:
To mi došlo .. :horse: Jen jestli to jde
DM tu moznost rozhodne ma a drobne posuny presvedceni se casto deji. Kazdopadne Jon to vystihl presne :smile:
Vugi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vugi »

cybermisa píše:
Vugi píše:
Jon píše: DM tu moznost rozhodne ma a drobne posuny presvedceni se casto deji. Kazdopadne Jon to vystihl presne :smile:
Díky díky za info :wub: Jinak je někde možno se dočíst jaká zaměstnání nabízejí NPC pro "vládu" ? Zajímal by mě hlavně velká náčelník v osadě … pravděpodobně řešit In Game .. ?
Akruo

Příspěvek od Akruo »

Vugi píše:
cybermisa píše:
Vugi píše: Díky díky za info :wub: Jinak je někde možno se dočíst jaká zaměstnání nabízejí NPC pro "vládu" ? Zajímal by mě hlavně velká náčelník v osadě … pravděpodobně řešit In Game .. ?
Myslím, že můžu odpovědět za DM... ano řeš to IC a zjisti si to taky IC. :shades: (říkám to, bo jsem byl taky hodněkrát odkázán :yes: )

Mno a zrovna "místo" velkého náčelníka je zatím tak trošku obsazené jistým NPC, hodně štěstí s jeho sdoláváním!
"Nesouhlasím. To je individuální názor. Mnozí ho s tebou možná sdílí, ale věř, že mnozí ne." - Pavel Urban ©
Rangarog Dragobir - zakladatel Západoříšské obchodní společnosti, kupec, kovář a kovkop ...padl a byl Durminem přijat do Věčných síní
Brambor
cybermisa

Příspěvek od cybermisa »

Vugi píše: Díky díky za info :wub: Jinak je někde možno se dočíst jaká zaměstnání nabízejí NPC pro "vládu" ? Zajímal by mě hlavně velká náčelník v osadě … pravděpodobně řešit In Game .. ?
Na nektere posty by bylo velmi zajimave dosadit PC, ale to by chtelo zasah WB a WB neni, takze momentlane o techto postech nema moc smysl ani uvazovat. :ermm:
Vugi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vugi »

cybermisa píše:
Na nektere posty by bylo velmi zajimave dosadit PC, ale to by chtelo zasah WB a WB neni, takze momentlane o techto postech nema moc smysl ani uvazovat. :ermm:
Tak mě o plat ani tak nejde, spíš o nějaký "profesní" postup v hierarchii půlorků, budu hrát uvidim jak to dopadne … :clover:
cybermisa

Příspěvek od cybermisa »

Vugi píše:
cybermisa píše:
Tak mě o plat ani tak nejde, spíš o nějaký "profesní" postup v hierarchii půlorků, budu hrát uvidim jak to dopadne … :clover:
Tak zrovna plat je to nejmensi a nastavit se da velmi lehce. Problem je s tim zclenenim do realii, napr. nahrada nejakeho npc …
Roma

Příspěvek od Roma »

cybermisa píše:Na nektere posty by bylo velmi zajimave dosadit PC, ale to by chtelo zasah WB...
A perzistence lokace by to nevyřešila?
Roma Spouštěč pro Equilibrii 2.0 NWN Camera mod Listování v PM

Get the ability to choose: (.Y.) (oYo) (.)(.) (*)(*) (o)(0)
Odpovědět