otázky a odpovědi

Vše co nejde zařadit jinam

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master

Odpovědět
dzuvak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dzuvak »

tak ono , ta kniha je celkově hrozný blábol (omluva autorovi) , ale uvidíme, taky bych poprosil o vyjádření ňákou tu oficialitu :bigwink: . V každém případě díky za rychlou reakci od vás hráčů :clover:
Irenej z Arkádie
zuzuPD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zuzuPD »

dzuvak píše:...opravdu je možné aby si nějaká postava, která nepochází z Desky, pamatovala Prvotní kameny? Já mám za to, že ne e? nebo? :blink:
Co sem se díval, tak první lokace, tedy Prvotní kámen: dotvoření postavy je OOC (je to tam napsáno v knize "Co mám dělat"), ale podle té knihy je další lokace už IC. Dokonce i Dveřník odpovídá na otázku "Kde to jsem?" že jsem na Prvotním kameni, tý kometě.
Mourisson1 píše:s tím rozdílem že z Druhé Strany je možnost si něco pamatovat, z kamenů ta možnost prostě není
Takhle je to dost zavádějící. Z Druhé strany si postava nepamatuje nic, přesně jak říká vykonavatel. Existuje sice výjimka, ale ta je dost řídká a hráči při ní budou vědět že si pamatovat mohou :smile:
placidity píše:imho chybka které si někdo nevšiml při psaní, ale raději by se mělo vyjádřit nějaké Dx
Počkám s váma až se vyjádří DM.

(všimněte si že sem na otázku neodpověděl, jen přidal možnost k zamyšlení :biggrin: )
Hyperaktivní hlavně MUNI.
Mourisson1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mourisson1 »

zuzuPD píše:
Mourisson1 píše:s tím rozdílem že z Druhé Strany je možnost si něco pamatovat, z kamenů ta možnost prostě není
Takhle je to dost zavádějící. Z Druhé strany si postava nepamatuje nic, přesně jak říká vykonavatel. Existuje sice výjimka, ale ta je dost řídká a hráči při ní budou vědět že si pamatovat mohou :smile:
přesně tak jsem to myslel :bigwink:
Lothias Cys'variana

"...býval tady hráčem, ale spáchal ten největši hřích, creepil proti zkorumpovaným spoluhráčům. Snažili se ho zabanovat. Misto toho mu nedali staršího sráče, kterého tak chtěl. Obviněn z metagamu nyní creepi na Equilibrii. Creeper, který loví creepery. Potížista. Mourisson..." - Woxa 22. 10. 2015
Aefar

Příspěvek od Aefar »

Já měl prvotní kámen vždy za IC lokaci. Rozhodně všichni ví, že je to ta kometa a že mocnosti stvořili z ní desku. (To je obecná znalost https://www.equilibrie.cz/vznik_sveta.php).

* Catigern
* Albrecht Prskotřesk
† Bolthorm syn Thrudgelmův
Woxa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Woxa »

zuzuPD píše: Co sem se díval, tak první lokace, tedy Prvotní kámen: dotvoření postavy je OOC (je to tam napsáno v knize "Co mám dělat"), ale podle té knihy je další lokace už IC. Dokonce i Dveřník odpovídá na otázku "Kde to jsem?" že jsem na Prvotním kameni, tý kometě.
Pravda, ja si to asi spletl s "pravidly" pro tu vež na dotvoření postavy... takže tímto se omlouvám za dezinformaci
Aktivní: Febrilia Jr'eile, pořezaná kráska
Srdcovka: Caled Nailo, elfský bard a strážný z Amfiberai
Občasní: Grik, Lainathiel Nesseldë, Siriand Tir'ein, Jednoručka Cyrus, Neotesanec Lutz
Bonus: Knihovna v Amfiberai
Pavel Urban

Příspěvek od Pavel Urban »

Nalkovi byl zrušen po měsíci BAN na fórum.
Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují.
The cup is full.
Ynyekly

Příspěvek od Ynyekly »

Nevím, kam s tím, tak to hodím sem.

Nainstalovala jsem si EQ na nový počítač, spustila hru, přihlásila se za svou postavu a objevila se na Prvotním kameni a dole naběhla hláška "automatické odpojení za 30 sekund".
Myslím, že jsem si před nějakou dobou zapínala ochranu účtu.. to je tím?

No... vzhledem k tomu, že bych si i docela ráda zahrála, tak se chci zeptat, co se s tím dá dělat. :biggrin:
Skurkaa

Příspěvek od Skurkaa »

To co jsi udělala..Napsat na Forum popřípadě DM o zrušení ISA ochrany, nejspíš máš jiné CD-klíče.
Ynyekly

Příspěvek od Ynyekly »

Skurkaa píše:To co jsi udělala..Napsat na Forum popřípadě DM o zrušení ISA ochrany, nejspíš máš jiné CD-klíče.
To mě právě udivilo - klíče úplně stejné. Nu, zkusím poprosit o zrušení té ochrany. Snad to pomůže. :ermm:

Děkuju.
Skurkaa

Příspěvek od Skurkaa »

Ynyekly píše:
Skurkaa píše:To co jsi udělala..Napsat na Forum popřípadě DM o zrušení ISA ochrany, nejspíš máš jiné CD-klíče.
To mě právě udivilo - klíče úplně stejné. Nu, zkusím poprosit o zrušení té ochrany. Snad to pomůže. :ermm:

Děkuju.
Rádo se stalo.
Niko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Niko »

Kdysi dávno jsem tu četl nějaký příspěvek (snad od Nayluna), jak se může chovat hledaná postava bez přítomnosti DM. Tou dobou to pro mě nebylo aktuální, hledal jsem, leč bez výsledku...

Nevíte, prosím někdo kde to je?
Aefar

Příspěvek od Aefar »

Trestník, katalog prohřešků, zneužití nepřítomnosti DM, ostatní:

Zneužití nepřítomnosti DM - ostatní

Méně závažné případy, kdy nedošlo k útoku na/před NPC, ale přesto se jedná o prohřešek, který bude trestán. Jako tento prohřešek budou klasifikovány pouze níže vypsané případy. Pokud by se vyskytl jiný nežádoucí případ, bude se řešit výjimečným na míru ušitým trestem.

Specifikace problematiky hledaných osob:

* Nemaskovaná hledaná postava před NPC či postava pojatá jako obecný nepřítel (např. drowové klasicky) - ani to nemusí být stráž pokud je vyvěšený popis, nikdy nevíte, jestli by to NPC postavu neudalo.
* Maskovaná hledaná postava či postava pojatá jako obecný nepřítel (např. drowové klasicky) v dohledu NPC stráže. Výjimkou je hraniční přechod v Hobitíně, a přístav ve Fagadu, kde se strážnému nejde systémově vyhnout, i když by IC logicky mělo. Pravidlo se nevztahuje na osoby zamaskované magickou proměnou vzhledu.
* Maskovaná hledaná postava či postava pojatá jako obecný nepřítel (např. drowové klasicky) obchodující s obchodníky (včetně hostinských atd.) na území, kde je daná osoba hledána. Výjimkou jsou obchody na tajných místech a dále obchodníci ve Fagadu, Hobitíně, Drehanu, Táboře půlorků a v Oáze.

* Catigern
* Albrecht Prskotřesk
Niko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Niko »

Díky moc :clover:
Lomylith

Příspěvek od Lomylith »

Aefar píše:Trestník, katalog prohřešků, zneužití nepřítomnosti DM, ostatní:

Zneužití nepřítomnosti DM - ostatní

Méně závažné případy, kdy nedošlo k útoku na/před NPC, ale přesto se jedná o prohřešek, který bude trestán. Jako tento prohřešek budou klasifikovány pouze níže vypsané případy. Pokud by se vyskytl jiný nežádoucí případ, bude se řešit výjimečným na míru ušitým trestem.

Specifikace problematiky hledaných osob:

* Nemaskovaná hledaná postava před NPC či postava pojatá jako obecný nepřítel (např. drowové klasicky) - ani to nemusí být stráž pokud je vyvěšený popis, nikdy nevíte, jestli by to NPC postavu neudalo.
* Maskovaná hledaná postava či postava pojatá jako obecný nepřítel (např. drowové klasicky) v dohledu NPC stráže. Výjimkou je hraniční přechod v Hobitíně, a přístav ve Fagadu, kde se strážnému nejde systémově vyhnout, i když by IC logicky mělo. Pravidlo se nevztahuje na osoby zamaskované magickou proměnou vzhledu.
* Maskovaná hledaná postava či postava pojatá jako obecný nepřítel (např. drowové klasicky) obchodující s obchodníky (včetně hostinských atd.) na území, kde je daná osoba hledána. Výjimkou jsou obchody na tajných místech a dále obchodníci ve Fagadu, Hobitíně, Drehanu, Táboře půlorků a v Oáze.
A co kdyz je postava v GS? Muze kolem strazi?
Za´cho Detyr - Oběšen a upálen(21.Vodomrzen 1133 7:16)Zotročit a ničit!
Evana Ver Letha - Uvařena(25.Brzomráz 1146)
Drathir'Cryso Olath - Uzavřen v železné panně(26. Brzomráz 1152)
Aw´rixel Jednooký- Rozřezán (17. Obrozen 1154)
Victor Shawer - Odsouzen k utrpení (3. Vinobran 1161)
https://www.youtube.com/watch?v=jPU63WAnrSE

Je tažké byť debilom, pretože konkurencia je veliká.
zuzuPD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zuzuPD »

Lomylith píše:A co kdyz je postava v GS? Muze kolem strazi?
Ne
Lomylith

Příspěvek od Lomylith »

zuzuPD píše:
Lomylith píše:A co kdyz je postava v GS? Muze kolem strazi?
Ne
Proc?:)

zuzuPD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zuzuPD »

Protože kdyby to bylo možné, byla by na to stanovena výjimka.

A protože GS má systémové nedostatky, které ho dělají problémovým kouzlem.
Pipi_CZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pipi_CZ »

No protože je vidět, nebo ne?
Lomylith

Příspěvek od Lomylith »

Tamiron normalne behal v GS si pamatuju.Ja ho taky vyuzival kdysi za Zacha.

Aefar

Příspěvek od Aefar »

Ne, nehledě na to, že GS může kdykoli neočekávaně padnout a pak už to je sakra zneužití nepřítomnosti.

* Catigern
* Albrecht Prskotřesk
Odpovědět