Pojednanie o GS

Neaktuální a stará témata

Moderátor: Dungeon Master

Alcatraz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcatraz »

kolja píše:
Alcatraz píše:Postavu v GS vidi jen jina postava v GS (resp. podle pravidel ma videt, v NWN enginu vidi vsichni).
Zajímavej výklad, takhle sem si to nevykládal nikdy, ale taky by to šlo :smile: A nebo je přímo takhle v pravidlech DnD?

A k tomu systému skovávání. No, třeba sou někde ňáký skripty a šel by ten systém vyhledat. Ale to myslim že nejsou :smile: Ale vlastně mně i jako hráči je putna, jak přesně to funguje, stačí mi jako hráči vědět, že když budu hodně klikat při přestupu na hide/SM tak mam velkou šanci, že se někomu skovam. Stejně když na spot/listen tak že uvidim někoho, kdo se mi snaží skovat :smile: A z hlediska postavy, tak pro tu je třeba nahradit "hodně klikat při přestupu" něčim jako "hodně trénovat" a je to :smile:
DnD to vidi asi takhle:
Postava, ktera na sebe sesle GS prejde uplne do jine sfery (etheral plane?). Postava zije mimo nasi sferu. Nemuze se niceho dotykat, s nicim interagovat. Muze prochazet zdmi, zemi, jakymikoliv predmety. Pohybuje se volne ve vsech 3 osach. Neni zahlednutelna pres See invis. Ona vidi a slysi do nasi sfery asi 60ft (20m) co se deje. Stejne jako TS dava tuto moznost (20m) vidi do Etheral Plane.

Pravidla NWN to vidi asi takhle:
Ethereal creatures are invisible, inaudible, insubstantial, and scentless to creatures on the Material Plane. Even most magical attacks have no effect on them. See invisibility and true seeing reveal ethereal creatures.

Engine NWN to vidi asi tak, ze postavu v GS vidi uplne vsichni.

A vyklad NWN pravidel rika, ze takovou postavu sice vidis (s TS), ale nemuzes na ni zautocit, protoze kouzla jako Meteor Storm, Firebrand, Fireball a podobne by mely jit uplne mimo ni, coz ovsem engine taky nedela. Takze ja bych to nejradsi skrtl ze seznamu kouzel. Protoze to funguje dobre mozna v singlu, kdy si te potvory opravdu nevsimaji.
"Dokud kráčíme po své cestě je to neklamný znak, že svému cíli nerozumíme... nebo jsme ho dosud nedokázali přijmout. "
Cesta života, Serena White
kolja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolja »

Omluva za šíření mystifikace, zkoušel sem to zase ve svym modulu a prd. Nevidim ho jenom když dam odpor, jinak všichni neutrální vidí. Pak s TS (nevim jak see invis) zase vidim, ale nemužu ho označit jako cíl ňáký akce (utok - ale u utoku to do obejít pomocí bugu, kouzlo...). Ale při seslání plošnýho kouzla - např. fireball - mě to zasáhne, když mam GS.

Na alhambrii, zřejmě kuli lagům, to eště bugovalo, že se to občas nenahodilo, ale měl sem na sobě efekt GS (přitom jako bych neměl nic - všichni po mě šli) - dál už to nešlo seslat dokud sem nerelognul (nebo sem musel a vypnout a zapnout NWN, nevim), myslim. Prostě sem kuli tomu málem šel do kytek :biggrin:

Jinak zrušit nemyslim, dá se použív vtipně v CvC :bigwink: (nebo DMvC :biggrin: : ) A kolikrát mi už zachránilo život, předtim hlavně proti NPC s TS, a po úpravě invis i proti obyčejnejm. V invisce je totiž to, že ste vidět nablízko pro NPC, a GS tuhle nevýhodu nemá. Zatim teda taková lepší inviska.

Co se týče procházení věcma, zdma atp. mě taky kdysi kuli výkladu napadlo, ale radši sem se ani neptal, protože si umim představit, k čemu by to vedlo, kdyby tohle bylo realizovaný...
Tom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

Nejnovější poznatky o fungování GS na EQ:

V současné době jsou na EQ potvory , které byli z důvodu "účel světí prostředky" vybaveny meziplanárními zbraněmi. Takže když sešlete v nejvyšší nouzi GS budete dál sekáni mečem. Pokud by vás náhodou napadlo v tom okamžiku hrůzy a bezmoci kontaktovat božstvo ( jaká naivita ) , hlas z hůry vás bude informovat : tohle kouzlo se mi nelíbí a bude se stejně předělávat !

P.S. Chtěl bych jen podotknout , že tohle se nestalo mně , ale sestře. Docela mne štve , že DM/WB nedají takhle důležité info o změně fungování kouzla na fórum , ale raději se rovnou "povozí" po hráčce.
cybermisa

Příspěvek od cybermisa »

Tom píše: V současné době jsou na EQ potvory , které byli z důvodu "účel světí prostředky" vybaveny meziplanárními zbraněmi.
Na EQ existuji zbrane co trefi do GS? :blink:
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Jakmile má tvor nahozené TS (v tomhle případě ze svitku) tak je to jakoby cíl neměl GS. Standardní fungování NWN kouzel (neupravených). Uvedené NPC nebylo ovládáno ani vtělením DM ani příkazem, ovládala ho plně AI včetně povelu k útoku na cíl - AI se rozhodla a provedla. Zbraň byla standardní tuším +1.

Tohle byl zrovna ten jeden případ, který mě donutil zvednout prioritu přepracování GS výš. Vlastně teď mám skutečně 100 chutí ho zrušit úplně.

Ještě dodatek: DM není božstvo, s tou chátrou nás nespojujte.
Naposledy upravil(a) labir dne 26. 9. 2006 10.50, celkem upraveno 2 x.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
cybermisa

Příspěvek od cybermisa »

labir píše: Vlastně teď mám skutečně 100 chutí ho zrušit úplně.
JJ zrusit, rikam to od zacatku :biggrin: Vyresi to spoustu problemu a usetri ti to praci. Uprimne, budu radsi aby treba FtS trvalo permanentne/perzistetne nez aby bylo GS jakkoli resene. Ja rikam, GS je zbytecna prace navic …
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Jenže zase škoda kouzla co padne pod stůl.… :ermm:
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
cybermisa

Příspěvek od cybermisa »

labir píše:Jenže zase škoda kouzla co padne pod stůl.… :ermm:
No, GS je kouzlo co dela silne high level postavy jeste silnejsimi high level postavami … Vazne to chces? :bigwink: a kdyz ho zase oslabis a vybalancujes, tak ho nikdo nebude pouzivat - prace stejne prijde nazmar - pac na tom kruhu je spoustu jinych zajimavych kouzel a slotu malo … :bigwink:
kolja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolja »

labir píše:Jakmile má tvor nahozené TS (v tomhle případě ze svitku) tak je to jakoby cíl neměl GS. Standardní fungování NWN kouzel (neupravených).
Nee, to neni standardní fungování. DM má možnost override tý funkce, že tu potvoru označí a klikne na něčí postavu (standardně takhle na mě posílali slepý potvory, protože si nevšimli, že sou slepý, a díky autofollow za mnou běžely přes půl světa). Ale hráči to nemůžou takhle udělat :ermm:
Hráči si ovšem zvykli, že když někde použili GS, tak jim prostě fungovalo a fungovat bude. Ale já to řikám pořád (a nikdo mi nevěří) - to kouzlo je ZABUGOVANÝ až běda (a nebo to dělaj lagy), a z Alhambrie sem s mym kouzelníkem zvyklej, že mi GS vyjde přibližně v 50% případů :ermm:

Nejrychlejší úprava která mě napadá, by bylo nejdřív rozmyslet, jestli teda chceš aby to dělalo co to dělá (ne z hlediska výkladu, ale z hlediska engine - docela slušná nedotknutelnost, ačkoliv existuje pár triků :) a pro postavy bez TS je to stejně ekvivalent invisky). Když se to připustí, tak to příslušně vyvážit (tah/úroveň změnit např. na kolo/úroveň, aby to teda bylo pro případ nouze jako záchrana, ale aby se s tim nedalo v klidu prolízt půl serveru v nedetekovatelnosti - to je taky přehnaný protože to zruší každá ptákovina, ale trvání je opravdu dlouhý :) ). A pak se na to pokusit našroubovat nějakej provizorní výklad, kterej by to IC popisoval, jak to funguje - ale žádný sféry a podobný věci vedoucí k logickejm sporům. A taky by v tom výkladu bylo, že to nemusí bejt spolehlivý (IC popsání toho, že to buguje a občas si to dělá co chce :smile: )
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Myslím že jsem tam výslovně uváděl, že to NPC nebylo ovládáno DM ani vtělením ani příkazem. Takže jsem to raděj ještě zopakoval tady a červeně zvýraznil.

To kouzlo se předělá a pokud ho nikdo nebude používat - no, tak ho nikdo nebude používat.
cybermisa

Příspěvek od cybermisa »

Ja mam tak nejak pocit, ze pri nahazovani kouzla je tam hod na will - tj. to NPC mohlo uspet v hodu na will a GS ignorovat … Ale nevim to jiste …
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Máš pravdu..možná tam skutečně něco takového je. U toho obyš S to tam je jistě, ale u GS nevím jistě.
Alcatraz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcatraz »

hod nema byt a ani snad neni. Jen u Sanctuary. Jenze potvory jsou potvory. Jednak kdyz uz jsou rozbehnuty, tak je hned tak neco nezastavi. Kdovi co to udela u normalnich postav, kdyz uz dam povel k utoku a oni hodi GS... Ale i tak .. postavy s GS si potvory spis asi nevsimaji nez na ni neutoci. Ani nevim jak je tu delany to, ze vidi do invisu, to normalne taky nedelaji.

Jinak je fakt co rika cybermisa. Jediny zpusob jak udelat GS rozumne je invis, ktery neni videt zblizka a tudiz na nej potvory nereagujou a ktery se na druhou stranu porusi kde cim (ne samovolne, krome if). I tak je to strasny kruh. Takze ja bych to zrusil uplne. Radsi misto nej udelame 10 jinych kouzel, ktery budou roztomily :)
"Dokud kráčíme po své cestě je to neklamný znak, že svému cíli nerozumíme... nebo jsme ho dosud nedokázali přijmout. "
Cesta života, Serena White
photter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

Alcatraz píše:...Radsi misto nej udelame 10 jinych kouzel, ktery budou roztomily :)
*láme si hlavu, co na to říct*
...terribilis ut castrorum acies ordinata...

"Bohové přicházejí a odcházejí, elfky zůstávaj." Âsar
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Mno zrušení jde dost blbě s tím že už ho některé postavy mají, nemám ani zdání co se stane když postava použije kouzlo co přestalo systémově existovat. Může to i shodit klienta, takže bude modifikace. A co modifikace aby to vypadalo roztomile? :biggrin:
kolja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolja »

Hod na will určo neni.
Zakouzlení má zpřetrhat akce (jako třeba invi), ačkoliv to může trvat ještě další kolo. NWN v tomhle ale chodí divně a stát se to nemusí, proto by se nikdo neměl leknout, když za nim potvora poběží a začne do něj mlátit. Pak je ovšem velká šance, že to začnou dělat i ostatní a celý se to v tomhle případě ňák z:censoree: Pomáhá na to restart NWN :biggrin:
A invis na kterej potvory nereagujou zblizka - tak by to melo fungovat i ted, z hlediska enginu. Ovsem trochu posilenej i proti TS :))
Já bych fci toho kouzla viděl jako záchranu a poslední možnost, když už ste skoro mrtvý - na to by stačilo to adektvátně zkrátit a nemuselo by se nic měnit (kromě vysvětlení způsobu fungování) - protože s tim jak to teď trvá se to dá využít i na průzkum, vybírání beden apod. Spíš bych to viděl aby to dalo postavě chviličku aby se zdekovala (kolem toho milionu potvor střežících východ) - na takovou vlastnost je ten kruh celkem odpovídající...
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Něco mě napadlo. Hmm. Dobrá, dobrá, *pohybem pařátu umlčí dotazy co ještě nezazněly* Napíšu to sem.

Silnější útočiště:
Sesilatel v okamžiku seslání vytváří sférální kapsu do které je jeho tělo přemístěno. Tím se stává po dobu působení kouzla nezranitelný ačkoliv slabý zbytkový nezřetelný obraz jeho samého stále zůstává na původním místě. Sesilatel tak téměř zcela ztrácí kontakt se svou mateřskou sférou a nemůže se pohybovat ani vykonávat jinou činnost až do okamžiku kdy kouzlo přestává účinkovat.

Provedení:
Po seslání postava zprůhlední, zvýší se její AC na 500, získá imunity na cokoliv a vypne se ovládání hráče. Tj. postava nemůže dělat nic jen maximálně mluvit. Myslím že by to mělo jít napsat i odolné proti relogům.

Použití:
V partě. Když jde po sesilateli nějaká potvora nebo potvory a on už nemá co, tak zakouzlí tohle a schová se do útočiště jenž je skutečně útočištěm ne zdokonalenou neviditelností. Na ostatních v partě je aby ho té potvory/potvor zbavili dříve nežli mu to kouzlo vyprchá.

Tohle se mi docela začíná líbit. :yes:
kolja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolja »

.. a kouzlo vyprchá a sesilatel má naprosto stejnej problém jako před seslánim, podruhý to seslat ale nezvládne...
edist: tohle kouzlo totiž kouzlim, když už sou všichni mrtvý nebo to vypadá že lehnou, abych jim pak moh pomoct, a nebo když už vim, že budeme zdrhat.. dokud je možný bojovat, tak se jakkoliv snažim podorovat partu - tahle "paralýza" by byla imho strašně riskantní

nevim nevim

a AC 500 ani zdaleka neni nezranitelnost :bigwink: ale to se dá vyřešit
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Přesně tak! Nekouzlil by to jako neviditelnost ale jako útočiště. Jistě že to je nebezpečné - nutí to prskavku se spolehnout na někoho jiného (mno, maximálně na svého summona a přítelíčka). A to je také to pozitivní co na tom vidím.
photter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

i 500 přehodíš dvacítkou, spíš asi redukci
...terribilis ut castrorum acies ordinata...

"Bohové přicházejí a odcházejí, elfky zůstávaj." Âsar
Zamčeno