DnD to vidi asi takhle:kolja píše:Zajímavej výklad, takhle sem si to nevykládal nikdy, ale taky by to šloAlcatraz píše:Postavu v GS vidi jen jina postava v GS (resp. podle pravidel ma videt, v NWN enginu vidi vsichni).A nebo je přímo takhle v pravidlech DnD?
A k tomu systému skovávání. No, třeba sou někde ňáký skripty a šel by ten systém vyhledat. Ale to myslim že nejsouAle vlastně mně i jako hráči je putna, jak přesně to funguje, stačí mi jako hráči vědět, že když budu hodně klikat při přestupu na hide/SM tak mam velkou šanci, že se někomu skovam. Stejně když na spot/listen tak že uvidim někoho, kdo se mi snaží skovat
A z hlediska postavy, tak pro tu je třeba nahradit "hodně klikat při přestupu" něčim jako "hodně trénovat" a je to
Postava, ktera na sebe sesle GS prejde uplne do jine sfery (etheral plane?). Postava zije mimo nasi sferu. Nemuze se niceho dotykat, s nicim interagovat. Muze prochazet zdmi, zemi, jakymikoliv predmety. Pohybuje se volne ve vsech 3 osach. Neni zahlednutelna pres See invis. Ona vidi a slysi do nasi sfery asi 60ft (20m) co se deje. Stejne jako TS dava tuto moznost (20m) vidi do Etheral Plane.
Pravidla NWN to vidi asi takhle:
Ethereal creatures are invisible, inaudible, insubstantial, and scentless to creatures on the Material Plane. Even most magical attacks have no effect on them. See invisibility and true seeing reveal ethereal creatures.
Engine NWN to vidi asi tak, ze postavu v GS vidi uplne vsichni.
A vyklad NWN pravidel rika, ze takovou postavu sice vidis (s TS), ale nemuzes na ni zautocit, protoze kouzla jako Meteor Storm, Firebrand, Fireball a podobne by mely jit uplne mimo ni, coz ovsem engine taky nedela. Takze ja bych to nejradsi skrtl ze seznamu kouzel. Protoze to funguje dobre mozna v singlu, kdy si te potvory opravdu nevsimaji.