Jako potížista jsem nucen informovat, že jsou to jen mé domněnky a celé to může být úplně jinak.

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master
Ke spoustě věcem. Podle přesvědčení se hlavně má postava chovat. Avataři na DS podle ni udělují "odměny".Ungo píše:
Ale abych tu jen neplácal, poví mi někdo (třeba linkem) k čemu vlastně na EQ přesvědčení je, krom toho, že jsou na něm závislá jistá povolání?
Nalk asi normálně popichuje .. trapnýma kydama... když tu ryje do SHáčka, které chtělo aby hlasoval... a né aby komentoval "jeho" nebo "jeho posty.."Nalk píše:Sebeobrana = bez ztráty přesvědčení
A jak vypadá? Jdete si tak po cestě do Amfi, v noci, i přes všechna varování a přepadne vás bandita, kterého po té, co zaútočí jako první, pošlete na Druhou stranu. Líp to asi bez DM nejde.
Je otázka, pokud někdo chodí opakovaně po cestě, co vlastně dělá? Chce vraždit? Chce vyhledat všechny bandity a chránit před nimi jiné poutníky? Toť otázka.
Vybíjení = ztráta placosu a při opakování další DM postihy, např. ztráta přesvědčení za chladnokrevné vraždění?
Přeplout na druhý břeh, bez toho aby DM předtím IC projevilo nějaké větší útoky ze strany banditů, je chladnokrevná loupežná výprava za ziskem. A co je na tom správného, pokud nejdete pak do Tiru a neodehrajete odevzdání lupu mezi přeživší oběti? Hm?
Aefar: ale co bys chtěl po SHčku, kterému byla zastavena DM podpora?jsou to mobové
Avataři hledí jen na auru. Zákonně zlá postava má stejný pokec u avatarů, jako zákonně dobrá postava, pokud mají stejnou auru.Wolf píše:Ke spoustě věcem. Podle přesvědčení se hlavně má postava chovat. Avataři na DS podle ni udělují "odměny".Ungo píše:
Ale abych tu jen neplácal, poví mi někdo (třeba linkem) k čemu vlastně na EQ přesvědčení je, krom toho, že jsou na něm závislá jistá povolání?
DM na ni přihlíží při spoustě situacích.
(imho)
Jde o to, jak moc velký úchyl je ten, kdo tvořil zápletku :DUngo píše:On se Rp důvod najde pro všechno, na ostatních a především na DX záleží soudit, jak moc velká je to kravina
Nabídnout jim amnestii, rozumný job a fajn bydlení?Aefar píše:Ještě mě napadlo, zkuste si představit, co je opakem, dobrým činem vůči banditům? Jak by se asi dobrá postava měla zachovat, pokud by lidem na okraji společnosti žijícím v šerých skalách chtěla nějak pomoci?
No, je to trochu těžký když ti u dobročinnosti páraj střeva...tady je potřeba osvěta. Jenže to bejvaj lidi co přestali věřit v lepší život než je ten co vedou a kecama o víře v lepší budoucnost je moc nenakrmíš, neošatíš a nezvedneš morálku. A to i v případě, že jim dáš práci...tohle je prostě snazší než se celý den lopotit.Aefar píše:Ještě mě napadlo, zkuste si představit, co je opakem, dobrým činem vůči banditům? Jak by se asi dobrá postava měla zachovat, pokud by lidem na okraji společnosti žijícím v šerých skalách chtěla nějak pomoci?
A jsme u malosti EQ reálií... takže těžko říct... ale nutno dodat, že rozhodně historická zkušenost říká, že tamější obyvatelé jsou nepřátelé království, kteří několikrát i zablokovali cestu a prováděli i horší věci. Ale zase.. když jde zlobry připojit k říši, jistě se dá něco dělat i s bandity.Ungo píše:Ono kdyby byl koncept, kdyby se vědělo co jsou banditi zač, bylo by to hned jasnější. Rozdíl by asi byl, kdyby byli nuzáci, kteří kradou proto, že není zbytí, bnebo kradou protže jsou liní makat a jsou krvelační.
PRo všechny bohy EQ chci vidět Vana jak mává nad hlavou bílejma spoďárama a nese jim sušenky XD Balrogu kde jsi, já chci obrázek!Nalk píše:A jsme u malosti EQ reálií... takže těžko říct... ale nutno dodat, že rozhodně historická zkušenost říká, že tamější obyvatelé jsou nepřátelé království, kteří několikrát i zablokovali cestu a prováděli i horší věci. Ale zase.. když jde zlobry připojit k říši, jistě se dá něco dělat i s bandity.Ungo píše:Ono kdyby byl koncept, kdyby se vědělo co jsou banditi zač, bylo by to hned jasnější. Rozdíl by asi byl, kdyby byli nuzáci, kteří kradou proto, že není zbytí, bnebo kradou protže jsou liní makat a jsou krvelační.
Mě by zajímalo, jestli při snížení přesvědčení u postavy přihlíží k důvodům jaké měl.Aefar píše:J
Rozumněl bych pomstě a útoku v amoku, avšak nikoli chladnokrevným vražděním lidí, kteří nejsou za důvod msty osobně odpovědní. A navíc je to braní zákona do vlastních rukou.