pasti v shopu

Neaktuální a stará témata

Moderátor: Dungeon Master

kolja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolja »

cybermisa píše:1) vypijes / sesles INVIS
2) Polozis nekolik pasti za sebe, tj. udelas z nich cesticku
3) Vykouzlis na spravny konec cesicky pokusnou krysu (staci kruh nula)
4) Nastvany banditi bezi na krysu a chyti se do pasti
5) BUUUM
6) mrtvi banditi (asi teda i krysa ale coz …)
Oprava:

1) invis
2) polozis prvni past - to je nepratelska akce = invis je v cudu, hide taky
3) nastvany banditi bezi na... tebe, a chyti se do pasti - plosny
4) BUUUM
5) zabije te vlastni past, nebo te dorazi banditi, ktery to polechta.…
( u 5) este existuje varianta, ze mas namakanou postavu a pozabijis je i tak :) ale to se me moc netyka)
:smile:

S pastma se clovek musi naucit, ale kdyz vi co a jak, tak toho medveda tim... no vlastně sem zapomněl, ze milá zvářítka maj větší vůli než epický čaroděj takže ne... :) Možná na reflex, ale ty maj myslim taky větší než high lew roguny, tak to asi taky ne, a přes DMG by to stálo taky strašný úsilí takže brumla neni dobrej příklad :))
Jako take 20 se mi moc nelíbí, ono stačí dát jedinej bod do sbírání a sebereš většinu základních pastí :( A že se jich kolem válí :) :smile:
chlorofil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chlorofil »

sice je pěkný co sem píšete ale je to fakt offtopic. Já vim jak se používaj pasti :) . Nechci ani za každou cenu zvíře pastí zabít. Chci pasti do LOVECKEJCH POTŘEB protože PASTI PROSTĚ K LOVCI PATŘEJ! nic víc, nic míň... Pokud to nebude NECHCI chodit vybírat dungy kvůli pastem, jsem elf a lovec a dungy mě moc nelákaj, NECHCI dělat cestičky z pastí a lapat do nich bandity a kromě lítýho medvěda a summonu jsem zatim nepotkal zvíře který bych nedokázal zabít. CHCI ty pasti jenom proto abych měl DOBREJ POCIT že na ni to zvíře šláplo a já ho můžu kuchnout. chápete? tak jako má Asar doutníčky, tak jako měl Lumpin fajfku a soudek s pivem atd. tak já chci past, byť sebeslabši kterou budu moct prdnout na místo kudy choděj medvědi nebo jiný zvířata třeba pít a čekat až na ni šlápne. Jsem lovec, ne vrah nebo sadista!

...o tom že je můžu sehnat i jinde už tu byla řeč a napsal jsem i důvody proč neni řešení když ty pasti seženu jinde, takže to už sem pls taky nepište ;) Je to tu furt dokola ale pořádná odpověď žádná. Kromě tý že pasti jsou systémově dělaný na zabíjení humanoidů (tim spíš bych udělal past která bude fungovat dobře na zvěř a nebude moc fungovat na humanoidy a obešel tim skutečnost, že systém NWN takovejhle typ pasti jaksi nenabízí. S hold animal by to šlo raz dva)

:clover: :blush: ..je to sice můj subjektivní pocit, ale neshledávam na týhle myšlence nic, co by pokazilo gameplay nebo RP-spíš naopak. Jestli se mýlim, tak čim?
coirëa oialë
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Technicky past nemůže rozlišit co ji spustilo - ať na ni šlápne cokoliv co je nepřátelské k její nastavené frakci tak to spustí. Nelze si vybrat zda spustí nebo ne, prostě spustí, tím se zničí a teprve potom se spustí skript na pasti, který mohu napsat/modifikovat.

Ad pasti u obchodníka: Tak se snaž IC, asi to bude trvat dlouho než seženeš DM co zahraje za obchodníka nebo jiné potřebné NPC. Já jsem díky WB vytíženosti mimo hru zcela. Pokud se ti toho podaří dosáhnout IC (možné, ale těžké) tak je tam mít můžeš.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
chlorofil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chlorofil »

labir píše:Technicky past nemůže rozlišit co ji spustilo - ať na ni šlápne cokoliv co je nepřátelské k její nastavené frakci tak to spustí. Nelze si vybrat zda spustí nebo ne, prostě spustí, tím se zničí a teprve potom se spustí skript na pasti, který mohu napsat/modifikovat.

Ad pasti u obchodníka: Tak se snaž IC, asi to bude trvat dlouho než seženeš DM co zahraje za obchodníka nebo jiné potřebné NPC. Já jsem díky WB vytíženosti mimo hru zcela. Pokud se ti toho podaří dosáhnout IC (možné, ale těžké) tak je tam mít můžeš.
jo, chápu že systém nepozná co spouští past, ale pokud ta past dá hold animal a zcela minimální dmg, tak to humanoidovi (téměř) nic neudělá

*začíná si brousit zuby na toho druidího ouřadu*
coirëa oialë
photter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

jenom drobná oprava:
to co spustí past nemusí bejt nepřátelský, stačí neutrální, past nespustí pouze pod členem party (mám na mysli PC vztahy, nevim jak mezi NPC frakcema)
take 20 neznamená automatickej úspěch - musíš i tak "přehodit" DC pasti, který je pro sebrání navíc bonifikovaný
...terribilis ut castrorum acies ordinata...

"Bohové přicházejí a odcházejí, elfky zůstávaj." Âsar
chlorofil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chlorofil »

photter píše:jenom drobná oprava:
to co spustí past nemusí bejt nepřátelský, stačí neutrální, past nespustí pouze pod členem party (mám na mysli PC vztahy, nevim jak mezi NPC frakcema)
take 20 neznamená automatickej úspěch - musíš i tak "přehodit" DC pasti, který je pro sebrání navíc bonifikovaný
mě by nevadilo ani kdyby jsi se mohl chytit do vlastní pasti. Víš kde je, ale když budeš nepozornej, tak se stejně můžeš chytit. Tak ať se klidně chytí i neutrál nebo přítel... Tim spíš, pokud by to byla past s Hold animal, jak už jsem několikrát psal, tak byla pru humanoidy víceméně neškodná.

vim že take 20 neznamená automatickej úspěch, ale jenom vůl začne hrabat na past s moc velkym DC (tušim že neni problém zjistit DC z logu, že? aspoň v SP to problém neni-koukneš na DC při flagnutí pasti, přičteš potřebný body do DC a víš jestli jí sebereš nebo ne) Nemá to bejt útok na zloděje nebo na take 20 (i o tom by se ale dalo úspěšně a zdlouhavě polemizovat a už se tak určitě stalo ;), ale musíš uznat, že je blbý abych prolejzal jako hraničář dungy kvůli pastem... Ještě tak nějakej brloh nebo doupě, ale tam těch pastí zas tolik nebejvá. A hlavně mi jde o to, aby se dali koupit tam, kde se podle mě maj dát koupit :)

ale už je víceméně vyřešíno, tak nemá smysl se v tom pitvat, stejně to je porád to samý do kola :)
coirëa oialë
photter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

já se do tý debaty nechtěl míchat, bylo to jenom technický upřesnění
pasti se daj nasbírat i na povrchu ale kde, to si zjisti sám :)
a až uvidíš ceny, přijdeš na to, že si je kupovat stejně nebudeš, za ty prachy si nakoupíš žrádla, že to neuneseš :megalol:
a levný pasti by zase zvýhodnily zloděje...někdy holt musí ustoupit logika hratelnosti

jinak souhlasim, že hraničář to má těžký a že by si zasloužil trochu pozornosti, která je furt dokola věnovaná i tak nechutně přesílenejm prskavkám a v tomdle ohledu budu klidně držkovat s tebou :bigwink:

tak si vzpomínám, že na závěr znechucující diskuse o magionech se psalo, ať si počkám, že pro ostatní povolání se chystaj taky zajímavý vychytávky, tak pořád čekám cože za vynález to nám neprskavkám umožní rozdat v jednom kole 2500+ dmg a furt nic nevidim....že bych něco prosral ? :ermm:

cybermisa

Příspěvek od cybermisa »

photter píše: tak si vzpomínám, že na závěr znechucující diskuse o magionech se psalo, ať si počkám, že pro ostatní povolání se chystaj taky zajímavý vychytávky, tak pořád čekám cože za vynález to nám neprskavkám umožní rozdat v jednom kole 2500+ dmg a furt nic nevidim....že bych něco prosral ? :ermm:
No 2500+ dmg je sice realny, ale ten kouzelnik to nerozchodi :biggrin: Za celou dobu co jsou magiony jsem hodil plosny kouzlo s magionem jen jednou, bylo za 1440 a malem jsem na to umrel vycerpanim :bigwink:
photter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

jak smutné :cry2:

mně se jednou povedlo dát v jednom kole 180 včetně sneaků a hned nato sem umřel.…..cejtíš ten jemnej rozdíl ?

chlorofil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chlorofil »

photter píše:jak smutné :cry2:

mně se jednou povedlo dát v jednom kole 180 včetně sneaků a hned nato sem umřel.…..cejtíš ten jemnej rozdíl ?
:)
coirëa oialë
chlorofil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chlorofil »

photter píše:já se do tý debaty nechtěl míchat, bylo to jenom technický upřesnění
pasti se daj nasbírat i na povrchu ale kde, to si zjisti sám :)
a až uvidíš ceny, přijdeš na to, že si je kupovat stejně nebudeš, za ty prachy si nakoupíš žrádla, že to neuneseš :megalol:
a levný pasti by zase zvýhodnily zloděje...někdy holt musí ustoupit logika hratelnosti
no, jde vo to, že mě se ten bod do toho sbírání ani moc dávat nechce, jsem lovec ne sběrač :) To už ho radši dam do znalosti ktery mi jsou vesměs k ho*nu, ale tuhle jsem si přečet pár knih, tak proč ho tam nedat, že jo... Ale to je jedno, už se s tim nějak vyrovnam ;)
coirëa oialë
OneHeart
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OneHeart »

photter píše:jak smutné :cry2:

dyťs to viděl na vlastní oči, tam dole sou maginy pouzitelný jen na slabši útočný kouzla
jejich síla je při použití v CvC, tam sou ultimátní no... :smile:
"Kdyby brány vnímání byly průzračné, každá věc by se člověku jevila taková, jaká je, neskonalá."
(William Blake)
OneIceOne

Příspěvek od OneIceOne »

photter píše:tak si vzpomínám, že na závěr znechucující diskuse o magionech se psalo, ať si počkám, že pro ostatní povolání se chystaj taky zajímavý vychytávky, tak pořád čekám cože za vynález to nám neprskavkám umožní rozdat v jednom kole 2500+ dmg a furt nic nevidim....že bych něco prosral ? :ermm:
Off:
- Nemáš na to už založenej jinej topic ? :clover: :shades:
- 2500dam+ sice hezký, ale je to už dost hraniční, nutno uvažovat statistiku pevné a proměnlivé síly útoku (ab, damage, atd.), kde jako plechovka, zloděj atd. sice nedáš tolik, ale máš furt svůj průměr načer prskavec prskne a končí a ještě mrtvej unávou a dalo by se pokračovat.
OneIceOne

Příspěvek od OneIceOne »

Tenhle problem by se vyřešil umožněním výroby pastí na Eq, ale bioware craft nefachá, ale co není může být, topic o pastech jsem nikde aktivně neviděl. Rozšíření se nám blíží, udělej si topic s navrhem, zda by se výroba pastí nedala zahrnout pak do Eq kraftu.
kolja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolja »

OneIceOne píše:Tenhle problem by se vyřešil umožněním výroby pastí na Eq, ale bioware craft nefachá, ale co není může být, topic o pastech jsem nikde aktivně neviděl. Rozšíření se nám blíží, udělej si topic s navrhem, zda by se výroba pastí nedala zahrnout pak do Eq kraftu.
Já tipuju že pasti budou určo součástí craftu. :) Nebo mi něco uniklo? :blink:
Zamčeno