//afk a //z5

Různé rady a řešené problémy a návrhy

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master

Odpovědět
The_Balrog
Kontaktovat uživatele:

//afk a //z5

Příspěvek od The_Balrog »

Dneska jsem toho zažil tolik, že to sem prostě asi musim napsat..

Neplýtvejte prosím zbytečně afk hláškou. třeba dneska - úplně zbytečně to řekla postava v naslouchacím davu, se kterou stejně nikdo nemluvil a ani nehrozilo, že by promluvil. Málokdy jste v situaci, kdy to potřebujete nutně dát takhle najevo.. a když jste třeba jen v rozhovoru dvou lidí, můžete to poslat po tellu, aby jste nerušili hráče, co třeba stojí okolo.

no a napsat jsem zpět? nebo dokonce z5? nebylo by lepší něco zahvězdičkovat, aby bylo vidět, že už zase fungujete? nebojte, ostatní poznají, že asi už jste u postavy zpátky, když ona něco dělá...

Stačí u hraní trochu přemýšlet; vždy je nejlepší vidět co nejmíň lomítek..

A skoro všechny dneska co jsem viděl(a) byly zbytečný!
„Jmenuju se Natalie. A dělám si, co chci.“
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Přesně tak. Dokonce je to už od začátku běhu světa popsáno přímo na webu Equilibrie, jak hrát RP, kapitola 4.7:
4.7. AFK postavy
S tématem odpojování souvisí i problematika AFK (pokud hráč neovládá postavu, která je ale připojená ve světě). Každému se stane, že potřebuje na několik minut odskočit z nejrůznějších důvodů od klávesnice a vzhledem k tomu, že očekává, že se během krátké doby vrátí, tak se neodpojí a svou postavu nechá stát tam kde je. Pakliže se tak děje v přítomnosti jiných postav tak je dobré nějakým způsobem dát najevo, že neovládáte postavu. Vžila se dvojice OOC hlášek //afk doplněná případně o předpokládané trvání a //z5 oznamující váš návrat.

Tyto dvě hlášky však není nutné používat, některé hráče jejich použití může rušit ve hře. Je možné použít místo nich dvojici hlášek typu *zamyslel se a nevnímá okolí* a *vytrhl se ze zamyšlení* viz kapitola 5.3. Ostatní postavy AFK postavu mohou buď ignorovat, nebo k ní přistupovat jako kdyby byla "duchem mimo", což vlastně vlastně i je.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
Arto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arto »

No ono to není jen //Afk a //z5.

Dneska jsem při poslechu musel napomínat jednoho hráče co tam zbytečně vytáhl OOC hlášku, to stejný domluvy na screeny do družiny...
Wanting something does not give you the right to have it.
Odpovědět