Dneska jsem toho zažil tolik, že to sem prostě asi musim napsat..
Neplýtvejte prosím zbytečně afk hláškou. třeba dneska - úplně zbytečně to řekla postava v naslouchacím davu, se kterou stejně nikdo nemluvil a ani nehrozilo, že by promluvil. Málokdy jste v situaci, kdy to potřebujete nutně dát takhle najevo.. a když jste třeba jen v rozhovoru dvou lidí, můžete to poslat po tellu, aby jste nerušili hráče, co třeba stojí okolo.
no a napsat jsem zpět? nebo dokonce z5? nebylo by lepší něco zahvězdičkovat, aby bylo vidět, že už zase fungujete? nebojte, ostatní poznají, že asi už jste u postavy zpátky, když ona něco dělá...
Stačí u hraní trochu přemýšlet; vždy je nejlepší vidět co nejmíň lomítek..
A skoro všechny dneska co jsem viděl(a) byly zbytečný!
//afk a //z5
Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master
- The_Balrog
- Kontaktovat uživatele:
//afk a //z5
„Jmenuju se Natalie. A dělám si, co chci.“
-
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak. Dokonce je to už od začátku běhu světa popsáno přímo na webu Equilibrie, jak hrát RP, kapitola 4.7:
4.7. AFK postavy
S tématem odpojování souvisí i problematika AFK (pokud hráč neovládá postavu, která je ale připojená ve světě). Každému se stane, že potřebuje na několik minut odskočit z nejrůznějších důvodů od klávesnice a vzhledem k tomu, že očekává, že se během krátké doby vrátí, tak se neodpojí a svou postavu nechá stát tam kde je. Pakliže se tak děje v přítomnosti jiných postav tak je dobré nějakým způsobem dát najevo, že neovládáte postavu. Vžila se dvojice OOC hlášek //afk doplněná případně o předpokládané trvání a //z5 oznamující váš návrat.
Tyto dvě hlášky však není nutné používat, některé hráče jejich použití může rušit ve hře. Je možné použít místo nich dvojici hlášek typu *zamyslel se a nevnímá okolí* a *vytrhl se ze zamyšlení* viz kapitola 5.3. Ostatní postavy AFK postavu mohou buď ignorovat, nebo k ní přistupovat jako kdyby byla "duchem mimo", což vlastně vlastně i je.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.