Ogar píše: ↑1. 9. 2023 16.36
Aktualizace EQ
(hak/cep)
Ode dneška probíhají a budou probíhat úpravy EQ z důvodu aktualizace na nový hak/cep. Především to znamená, že se bude muset server vypínat, zapínat, restartovat. V souvislosti s aktualizací také dočasně nepůjdou úpraváři předmětů, neboť dojde k jejich vylepšení.
Pokud by někdo zaznamenal nějaké podivnosti nebo potíže na předmětech (třeba se vám z trupu na šatěch stala zbroj), tak mne kontaktujte PM/Discord. To platí i v případě jiných chyb, které by mohly být způsobené touto aktualizací.
Jakmile se situace usadí, tak vydáme další, obšírnější, oznámení
Slovo úvodem:
Uplynula už dost dlouhá doba na to, abych se vyjádřil k posledním změnám. Situace je taková, že se nám nepodařilo avizované změny kolem úpravářů dotáhnout (pořád se muselo něco po částech štelovat, upravovat a opravovat) v námi předpokládaném časovém horizontu (1-2 týdny). To mělo za následek to, čeho jsem se obával - Olymar se, bohužel, stáhl do pozadí ke svým IR radostem i starostem. Já to bez něj, bohužel, nedodělám, protože původní skripty se zcela odstranily a nahradily novými (lepšími) a ta práce je v jeho rozdělaném stavu, ke kterému momentálně nemám ikea návod, abych ho dokončil. Aby toho nebylo málo, tak vzhledem k tomu, že veškerou dokumentaci a oznámení dával dohromady Olymar, tak sepíšu to, co považuji za hotové nebo správné ze svých poznámek.
Už se nám ozvalo několik hráčů s tím "Kdy už to bude", tak jsem se rozhodl, že než čekat na Godota, tak pustím alespoň zlomek toho, co jsme s Olymarem udělali, tj. alespoň nějaké
nové vzhledy šatů a zbrojí.
Na čem dělalo:

Vzali jsme stávající haky, které byly jinak řazené a zpracované ryze pro EQ a následně je rozebrali, předělali a nastavili tak, aby byly kompatibilní s novým hakem/cepem. Prostě práce, co není vidět, ale je zdlouhavá a děsně otravná.

Kompletně předělali řazení čísel vzhledů předmětů tak, aby byla stejná čísla řazení v toolsetu a ve hře (navazuje na předešlý bod).

Odstraněny staré generátory včetně rozhovorů a skriptů a nahrazeny zcela novými (ne zcela dokončenými viz níže).

Jednotlivě a ručně proklikány a prohlédnuty všechny vzhledy všech typů šatů (1370) a na základě toho vyselektovány běžně přístupné vzhledy a pak ty, které budou za odměnu, lokálně unikátní nebo něco podobného. Na to navazovala i kontrola teplotních odolností jednotlivých vzhledů a částí oděvů, tak aby to co nejvíce odpovídalo.

Nový a velký rozdíl je v tom, že lokálně unikátní předměty půjde upravovat jen u jejich výrobce, pokud nebude řečeno jinak nebo to nebude mít jiný IC důvod (některé předměty to mají i přímo v popisku). Příklad:
Elfí zbroj půjde upravit (nečti opravit) pouze v Amfiberai.

S předchozím bodem souvisí i skutečnost, že máme nově systém, který umožňuje nastavit, aby šlo na předmětu upravit pouze něco (což bude dávat větší smysluplnost. Příklad:
U kabátu půjde měnit všechno, až na samotný kabát (róbu).
Co půjde, mělo by jít upravit nebo má fungovat
:

"Šaty na míru", které jsou formální náhražkou "Šatů vhodných k úpravě".

Vesměs všechny zbroje, pokud nebude nebude řečeno IC nebo v popisku jinak, anebo pokud danou úpravu (dané části zbroje) úpravář neodmítne.
Co nepůjde upravit nebo nebude fungovat správně
:

Koncept přejmenování šatů je nedodělaný, a proto, bohužel, nyní, nefunguje. Rozpracovaný je koncept přejmenování, kdy název vidí jen jeho tvůrce, nikoli další postava, pro kterou bude mít předmět standardní název.

Zbraně, štíty a helmice.
Upozornění
:

Pokud by někomu nešly upravovat již stávající "Šaty vhodné úpravě", které si typicky i přejmenoval, tak se mi zkuste ozvat, zkusím něco vymyslet. To platí i u zbrojí. Většina těchto předmětů se měla hromadně zkonvertovat, ale už jsem byl svědkem pár případů, kdy se to nestalo.

Mohlo se stát, že se vám z běžných systémových šatů stala systémově zbroj (trup). To umím opravit, takže stačí napsat PM/Disco

.

Pokud vám nepůjde upravovat plášť, tak jej vyperte v bazénku záměny nebo mi napište a přepíšu mu data ručně.

Pokud byste zpozorovali jiné chyby, tak dejte jednoduše vědět. Bylo toho hodně a něco nám mohlo uniknout nebo jsme na to zapomněli, děkuji za případné pochopení.
Zkráceně řečeno... dokud se Olymar nevrátí, abychom dotáhli pár posledních uzlů, tak to, co nepůjde upravit, tak jako za stara s DX.