Těm, kdo začínají na Equilibrii

Neaktuální a stará témata

Moderátor: Dungeon Master

Zamčeno
labir
Kontaktovat uživatele:

Re: Těm, kdo začínají na Equilibrii

Příspěvek od labir »

The_Balrog píše:
Hm..pokud je to až takhle tak vážně začínám uvažovat o chráněném vstupu. Tj. výstup z Prvotního kamene by byl jen a pouze s pomocí DM když by hráč předvedl alespoň minimum pěkné hry. Už jsem k tomu vážně blízko to zavést.… :dry:
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
anurin

Příspěvek od anurin »

labir píše:
The_Balrog píše:
Hm..pokud je to až takhle tak vážně začínám uvažovat o chráněném vstupu. Tj. výstup z Prvotního kamene by byl jen a pouze s pomocí DM když by hráč předvedl alespoň minimum pěkné hry. Už jsem k tomu vážně blízko to zavést.… :dry:
Jestli to dobře chápu, znamenalo by to, že by hráč nejdříve musel zkontaktovat DM s žádostí aby se jeho postava dostala na svět? To znamená že by si to musel dohledat na phoru nebo by se na to zeptal. Tím se omezí také příval nových hráčů a také to hráče donutí hrát jednu, maximálně dvě postavy.….

:megalol: Už vidím DM jak nejmenovaným hráčům denodeně vytváři 3-6 postav a nedělají nic jiného :megalol:
Ixtremist

Příspěvek od Ixtremist »

anurin píše: Jestli to dobře chápu, znamenalo by to, že by hráč nejdříve musel zkontaktovat DM s žádostí aby se jeho postava dostala na svět? To znamená že by si to musel dohledat na phoru nebo by se na to zeptal. Tím se omezí také příval nových hráčů a také to hráče donutí hrát jednu, maximálně dvě postavy.….
K čemu potřebujete vic jak dvě postavy? Myslim že žit tři životy (real, jedna postava, druha postava) je už tak dost zahul... naco vic? Leda na ukor kvality charakteru :clover:
Všichni jsme výsledkem toho, o čem jsme přemýšleli.
JUNGLE MASSIVE!
anurin

Příspěvek od anurin »

Ixtremist píše:
anurin píše: Jestli to dobře chápu, znamenalo by to, že by hráč nejdříve musel zkontaktovat DM s žádostí aby se jeho postava dostala na svět? To znamená že by si to musel dohledat na phoru nebo by se na to zeptal. Tím se omezí také příval nových hráčů a také to hráče donutí hrát jednu, maximálně dvě postavy.….
K čemu potřebujete vic jak dvě postavy? Myslim že žit tři životy (real, jedna postava, druha postava) je už tak dost zahul... naco vic? Leda na ukor kvality charakteru :clover:
mno, jen letmo sem zahlédl že na acountu jednoho, možná dvou hráčů je kolem 70 postav :blink:
Ixtremist

Příspěvek od Ixtremist »

anurin píše:
Ixtremist píše:
mno, jen letmo sem zahlédl že na acountu jednoho, možná dvou hráčů je kolem 70 postav :blink:
no comment. :shades:
Všichni jsme výsledkem toho, o čem jsme přemýšleli.
JUNGLE MASSIVE!
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Ne, bylo by to jednoduché. Pokud by nebyl povolen account od DM tak by se prostě nedostal z Prvotního kamene. Postav by si mohl dotyčný udělat kolik by chtěl, jenže s novým systémem ISA DM jen koukne a vidí...třeba 76 postav na účtu a řekne automaticky NE.

Druhá možnost je změna postoje. Za nehrání ale "vyhrávání hry" po varováních dát rovnou BAN. Nově je totiž možné zabanovat i rozsah IP adres takže jde bez problémů zabanovat podle poskytovatele i ty lidi jenž mají dynamickou IP adresu a střídají CD klíče jak ponožky (a ještě se třeba na fóru holedbají že zabanovat nejdou). Ostatním u zabanovaného poskytovatele pak lze případně udělovat výjimky na account.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
The_Balrog
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od The_Balrog »

labir píše:
No mozna to moc dramatizuju ; ).. ale jak jsem si vsimnul, sam jsem v tom rozhodne nebyl. A jak ted vidim, prijde to hodne velkemu poctu starsich hracu. (Sluzebne na eq starsich.)

nevim, jestli se to ma hrotit az tak, aby byly proverky u vstupu. Podle mne je pro hrace, co s rp prijdou zhruba poprve do kontaktu dulezite, aby videli zkusenejsi hrace, jak se to da hrat, co vsechno jde delat a vymyslet si, ze neni nutne na vsechno mit predmet nebo rozhovor... a to si lidi nejlip osahaji tak, ze se na eq chvili budou pohybovat.
A ucit se od starsich hracu.

Ten stav jakej je tu ted, vzniknul bohuzel po tom zvlastnim prilivu hracu o Vanocich, kdy se jich sem nahrnula hromada - a mnohym ten kontakt se zkusenejsimi chybel. A to se ted odrazi na slusnem poctu postav. K tomu si prictete, jake vsechny dustojne a vazene postavy za posledni RL mesic zmizely s Desky (at uz smrti nebo ze nehrajou) - ostatne Eovin si tu nekde stezuje na to, ze se u Smrcku nic nedeje... svadi to na strazce, ale pritom to je odraz nekolika globalnich skutecnosti - a to, co jsem dosud napsal, je dobra polovina pricin, proc to tam je ted takove, jake je. (dal to rozebirat nechci... kdo se nad tim chce zamyslet, muze, nebo se me zeptat po icq, jaxemtovlastnemyslel ; ) )

A vzhledemk temto pricinam si nejsem jisty, jestli jsou vstupni proverky nastroj, ktery tomu pomuze. Kdyby byl vstup do sveta vazanej na kontakt s GM... asi bych si rozmyslel se do nej prihlasit. Pokud bych byl netknuty novacek.
Bojim se, ze to bude jak narocne pro gm, tak to nebude efektivni a spoustu hracu, kteri by mohli hrat rp fajnove to svede odradit.
„Jmenuju se Natalie. A dělám si, co chci.“
anurin

Příspěvek od anurin »

labir píše:
Druhá možnost je změna postoje. Za nehrání ale "vyhrávání hry" po varováních dát rovnou BAN. Nově je totiž možné zabanovat i rozsah IP adres takže jde bez problémů zabanovat podle poskytovatele i ty lidi jenž mají dynamickou IP adresu a střídají CD klíče jak ponožky (a ještě se třeba na fóru holedbají že zabanovat nejdou). Ostatním u zabanovaného poskytovatele pak lze případně udělovat výjimky na account.

ohledně banů, mám s tím malou zkušenost. Ona se dá zabanovat i grafická karta, sítová karta atp.… protože třeba v mém případě, kdy mám možnost si během pár minut změnit ip adresu to moc nepomůže ( mám pořád stejnou, když trest tak až do konce). Třeba u O2 nebo UPC není problém během jednoho dne si nechat změnit ip a hráč může vesele pokračovat v eq a to nemluvim kdyz má třeba 16 ip adres ,)…. ( nevím jestli máš možnost zabanovat i grafiku nebo jiné komponenty, já sám sem to nedělal)
Psanec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Psanec »

Když jsme v tom Flames tak si zde hodím jeden příspěvěk na který mě navedl jeden hráč :)

EQ byla puvodně stavěna jako server pro 20 hráčů max … Ted je tam kolísání mezi 20 až 30 hráči …. Ale díky tomu, že je tam tolika hráčů klesá i RP na serveru a stoupá procento PG postav a postav co o RP nemají ani ánung …
To že by DM povolovalo vstup z prvotního kamene je dobrý nápad, ale myslím, že by nedokázal to kčemu to bylo určeno. RP se dá zahrát i tak a pak prasit a nebo jen creepovat ….
Je zde otázka zdali chceme mít hodně hráčů a nebo mín, ale za to kvalitních a bez rozčilování se …
Zalíbil se mi jeden nápad s tím, že hráč před tím, než se naloguje na server musí zaslat email s životopisem postavy … Nazákladě toho se mu udělí přístup do hry a hráč onu postavu hraje …
Zaprvé to odradí Creepery (aspon ty největší) a zadruhé se tím ukáže zdali má hráč pro RP aspon trochu smysl. Má to nevýhodu v tom, že to srazí přísun hráčů na minimum, ale zase se vrátí to co zde bylo na počátku EQ .. málo hráčů, ale co hráli RP .. To že se znali patří ke světu, že není obrovský a že jich je málo, ale svět žil i bez toho, abych jim tam bylo 20 … bylo nás 10 až 15 a stálo to za to …

Labir mě za to asi nebude mít rád, ale já když tak sleduju po roce kam se server dostal a jak to vypadá tady na foru , sem protohle řešení zavedení životopisů postav … ač jsem ze začátku byl proti …
No a pokud hráč nebude hrát svoji postavu a ani po upozornění na to nebude reagovat, či bude dělat takovéhle vopruzy na foru jako předvedli ti dva .. Tak bud smazání postavy a nebo v tomto případě BAN ….
Se slovem se musí zacházet čestně; je to nejvyšší dar, jehož se člověku dostalo.
-- Kniha Sirach

--------------------------
Bojíš se smrti bratříčku ?

Ne …
Smrt je jen vysvobození z bolesti.

Špatně. Smrt je teprve začátek
Arto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arto »

Kolikrát jsem svědkem že se někdo logne za postavu, po chvilce si udělá novou pak zase novou.

Tohle nikam nevede. Nějaké omezení by se udělat mělo. Třebas 2-3 postavy na account
Wanting something does not give you the right to have it.
anurin

Příspěvek od anurin »

Arto píše:Kolikrát jsem svědkem že se někdo logne za postavu, po chvilce si udělá novou pak zase novou.

Tohle nikam nevede. Nějaké omezení by se udělat mělo. Třebas 2-3 postavy na account
Doplním, jeden account na ip :shades:
anurin

Příspěvek od anurin »

Jak psal psanec o těch životopisech, podle mého názoru to není špatný nápad, na většině zahraničních serverů to tak funguje. Ale nevím jestli to má co dělat s tím že si nevytvoří pg build a že bude hrat rp. (myslí hráče* nevím jestli by nebylo lepší aby byl hráč nucen si nejprve přečíst pravidla a pak aby byl vpuštěn z kamene. Ona by snad šla udělat postava před prvotním kamenem (npc), která by se dotazovala na pár pravidel a byli by tam možnosti odpovědět a po správném splnění by hráč mohl pokračovat a vybrat si město kam přijde (takový testík jestli si hráč pročetl pravidla)
Malabar

Příspěvek od Malabar »

Taky si myslim ze reseni pomoci zivotopisu na email je dobry napad. Nerikam ze ja um nejak skvele rp, ale snazim se.
eqileus

Příspěvek od eqileus »

No obávám se, že moc začínajících hráčů nebude zvládat hrát RP ještě předtím než vstoupí do světa... Stejně se to člověk asi nejlépe naučí příkladem... Životopisy sou bezva nápad, ale úplně začínající hráč nemusí mít ani moc dobrou představu jak ta hra bude vypadat. (Pokud si zahrál jen single, tak to bude docela šok.)
No já do toho ještě nemám moc co kecat... Pořád se považuju za začínajícího hráče a mám ještě co dohánět...

PS: Teď mi pobíhání připadá děsně divný, ale nazačátku sem nechápal co proti tomu všichni mají... :megalol:

PPS: Spousta hráčů se časem zlepší.
magnumik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od magnumik »

anurin píše:Jak psal psanec o těch životopisech, podle mého názoru to není špatný nápad, na většině zahraničních serverů to tak funguje. Ale nevím jestli to má co dělat s tím že si nevytvoří pg build a že bude hrat rp. (myslí hráče* nevím jestli by nebylo lepší aby byl hráč nucen si nejprve přečíst pravidla a pak aby byl vpuštěn z kamene. Ona by snad šla udělat postava před prvotním kamenem (npc), která by se dotazovala na pár pravidel a byli by tam možnosti odpovědět a po správném splnění by hráč mohl pokračovat a vybrat si město kam přijde (takový testík jestli si hráč pročetl pravidla)
Taky myslím, že hráč může mít životopis promyšlený jak chce skvěle, ale ve hře mu to nepomůže k lepším ic výkonům pokud sám nechce :/...bohužel...jinak se to zdá jako dobrej nápad...(ale třeba pokud jde o mě, tak když jsem začínal tak jsem prostě nějak nemohl pořádně vymyslet ten můj životopis...a jak sem tak hrál a poznával další postavy, tak jsem to nějak domyslel...např. když se mě postava na něco zeptala. jako "a kde je to město odkud pocházíš?" "a máš sourozence?" tak sem to prostě vymýšlel takhle z nátlaku a pak zařadil do toho života co byl předtím)

no a test npc postavou se stává neúčinný ve chvíly, kdy si hrář hodí hru do okna a ve druhym si otevře web eq a ošmelí to stejně :/
anurin

Příspěvek od anurin »

magnumik píše:
no a test npc postavou se stává neúčinný ve chvíly, kdy si hrář hodí hru do okna a ve druhym si otevře web eq a ošmelí to stejně :/
No, ale i tak si pročte phorum, protože to tam musí nějak vyčíst, pořád lepší než když hráč vstoupí na desku a je neznalý pravidel, to byl třeba můj případ, trvalo mi měsíc hraní než sem se a než mě k tomu hráči donutili.…….
anurin

Příspěvek od anurin »

pardon, není tu edit... no i tak si pročte pravidla.…
Darren Finngard
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Darren Finngard »

Ohledne toho zivotopisu jsem zasadne proti. Uvedu priklad na sobe, kdyz jsem tu zacinal nemel jsem ani ahnung o tom, jaky Darren byl predtim nez se dostal na Eq. Celou jeho historii jsem vymyslel za chodu a v prubehu celyho hrani. Kdyz si napises zivotopis pred vstupem, nesmirne te to omezi . Musis se drzet v kolejich, ktery sis sam polozil. Uz nekolikrat jsem se presvedcil o tom, ze pavucinu vasich planu dokaze roztrhat jediny zasah sveta .. tedy vliv Eq. Rikam ne, protoze postavy utvari svet a okolnosti. Zivotopis nedela dobryho hrace, ano mozna to odradi creepery a podobnou havet, ale na druhou stranu to muze odradit i hrace, kteri proste nechteji takhle zacit.
<i>Smůla je coura, která bere štěstí - W. Shakespeare</i>
anurin

Příspěvek od anurin »

omezí? jak v čem.… rozhodně s tebou nesouhlasím a má to hned několik důvodů, které ti rád napíšu po icq, nebo pm protože by asi tenhle flame hned po zhlédnutí asi vzplál natolik že by bylo možná i obtížné něco napsat jak by hořeli klávesnice.…
anurin

Příspěvek od anurin »

a pokud se nepletu, tohle je HCRP, ty taky žiješ život a netvoříš si minulost podle toho jak se ti to hodí :dry:
Zamčeno