Mrtvola, jejíž majitel se odlogoval

Různé rady a řešené problémy a návrhy

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master

Cenzanni
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cenzanni »

magnumik píše:jak nad tim tak přemýšlim, tak to neni nutný...pokud si na výpravě s někym a schytáš to, tak je nejlepší nechodit hned na druhou stranu ale eště si chvílu poležet a počkat jak dopadnou ostatní až k tobě někdo přiběhne a bude vypadat že tě asi hodlá vzít tak se respawneš...tím neporušíš žádný pravidlo a prostě si počkáš na Druhé straně...neni to asi moc IC ale snad to ani neni porušení pravidel...
Právě jsem chtěl vědět, co je a co není v souladu s pravidly, případně jak řešit podobné situace. :bigwink:
Morgan Te'len

Kovan syn Helburův
magnumik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od magnumik »

Cenzanni píše:
Právě jsem chtěl vědět, co je a co není v souladu s pravidly, případně jak řešit podobné situace. :bigwink:
jojo, jasný :smile: proto sem připsal svůj názor, který je podložen mnoha a mnoha zkušenostmi :biggrin:
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Všechna pravidla jsou závazná pro všechny a to bez výjimky.
Všechna pravidla jsou klasifikována stejně, nezáleží na typu.
Pravidla jsou od toho aby se DODRŽOVALA a NEPORUŠOVALA a jejich porušení je tvrdě trestáno.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
magnumik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od magnumik »

labir píše:Všechna pravidla jsou závazná pro všechny a to bez výjimky.
Pravidla jsou od toho aby se DODRŽOVALA a NEPORUŠOVALA a jejich porušení je tvrdě trestáno.
tož to je jasný, o tom žádná, ale co to počkání na to jestli pomoc příjde nebo nepříjde a až pak respawn...to je porušení nebo ne?…
Psanec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Psanec »

Pokud hráč někomu napíše po ICQ/Tellu aby ho někdo přišel zachránit, je to OOC a porušení pravidel ..

Pokud tam bude ležet a čekat, zdali tam někdo náhodou nepřijde, pak je to v pořádku .. Bohužel jsem byl již 2x svědkem a 2x sem musel zasahovat, když hráč umřel a OOC si poslal pro pomoc … dá se krásně vysledovat, zdali postava jde na zakladě IC a nebo OOC informace …
Se slovem se musí zacházet čestně; je to nejvyšší dar, jehož se člověku dostalo.
-- Kniha Sirach

--------------------------
Bojíš se smrti bratříčku ?

Ne …
Smrt je jen vysvobození z bolesti.

Špatně. Smrt je teprve začátek
KaTo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KaTo »

Psanec píše:Pokud hráč někomu napíše po ICQ/Tellu aby ho někdo přišel zachránit, je to OOC a porušení pravidel ..

Pokud tam bude ležet a čekat, zdali tam někdo náhodou nepřijde, pak je to v pořádku .. Bohužel jsem byl již 2x svědkem a 2x sem musel zasahovat, když hráč umřel a OOC si poslal pro pomoc … dá se krásně vysledovat, zdali postava jde na zakladě IC a nebo OOC informace …
...mám za to, že tady se řešila "obrácená" situace! "Živý" hráč najde (a to doslova a do písmene) mrtvolu a tellem sdělí její duši na Druhou stranu *cítíš, jak někdo odnáší tvé tělo*, tzn. aby dotyčný věděl, že se nejspíš (bo :bigwink: už mě napadli dvě jiné možnosti co s tělem udělat :megalol: :megalol: ) blíží jeho resurrect v chrámu...z toho důvodu, aby se hráč z Druhé strany neodlogovával, případně "nespěchal" k Avatarům. Oni jsou holky (???) sice fajn, ale... :bigwink:
To že by si mrtvola "drze" psala o oživení je fakt "moc" OOC :no: :angry:
Obrázek
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Ale i tahle situace je zaslání IC informace OOC kanálem - postava na Druhé straně nemá ABSOLUTNĚ žádné spojení s vrchním světem (jediné jednosměrné je ta nástěnka na vzkazy). Pokud se hráč odloguje tak to je jeho volba, právě ta nejistota jestli se něco děje nebo ne nahoře je tam důležitá!
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
Jezura

Příspěvek od Jezura »

1. Situaci, kdy si mrtvý řekne tellem o pomoc, asi rozebírat nemusíme. To je dost hrubé porušení pravidel.
2. "Obrácená" situace, kdy živý informuje mrtvého dole, že nese tělo k oživení, je ale taky porušení pravidel. Nejde o nic jiného, než si hráči zjednodušují hru OOC způsobem. IC žádný přenos informací mezi živými a mrtvými na druhé straně neexistuje. Jestli si mrtvý na oživení počká, nebo se odloguje nebo projde soudem, je přece jeho věc. Ulehčovat mu to tellem je stejné, jako volat si tellem o pomoc "*cítíš, že v téaté jeskyni někdo leží mrtvý a potřebuje tvoji pomoc*".

Na závěr si neodpustím poznámku. Kdybyste hráli na permanentní smrt, nemusíte takovou věc vůbec řešit. V takovém případě, pokud má smrt IC opodstatnění, vám nic jiného než čekat nezbývá.
Mia.Dasia
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mia.Dasia »

já jen eště malý příspěvek k tomu odlogování se na druhé straně...:

to že moje postava umřela je jasné - kvůli lagům ale když mé tělo nesli do chrámu tak cestou nám na pár hodinek spadl internet a já jsem nemohla nic dělat...( kromě toho že sjem tu zoufalsvím lezla skoro po stropě :angry: ) a bylo to vyřešeno tak .. alespoň co já vím že mé tělo leželov chrámu a čekali až se naloguju zpět.. nevím jetli se u těla střídali. ale v tu chvíli kdy jsem se nalogovala bylo mé tělo oživeno.. uf uf.. po pár IC dnech :blush:
taky se divím že to šlo ale nestěžuju si :smile:

a jen ještě něco mimo tímto bych chtěla poděkovat všem učastnicím této dámské jízdy že měli tu trpělivost s moují mrtvolou. díky :clover:
KaTo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KaTo »

labir píše:...na Druhé straně nemá ABSOLUTNĚ žádné spojení s vrchním světem...
Chápu, rozumím, příště se polepším :yes: , žádný "vzývání" duší zemřelých!
Jezura píše:2. "Obrácená" situace, kdy živý informuje mrtvého dole, že nese tělo k oživení, je ale taky porušení pravidel. Nejde o nic jiného, než si hráči zjednodušují hru OOC způsobem. IC žádný přenos informací mezi živými a mrtvými na druhé straně neexistuje. Jestli si mrtvý na oživení počká, nebo se odloguje nebo projde soudem, je přece jeho věc..

Na závěr si neodpustím poznámku. Kdybyste hráli na permanentní smrt, nemusíte takovou věc vůbec řešit. V takovém případě, pokud má smrt IC opodstatnění, vám nic jiného než čekat nezbývá.
Jojo, bylo to zjednodušení RP :ermm: a "vyměknutí" ve snaze pomoci někomu, kdo měl tu smůlu a "umřel", mea culpa. *přivřel oči, plivl na mrtvolu*, "...a ty si tu třeba schnij bídný červe!" :smile:
No já osobně "si hraju" na klinickou smrt. Ale třeba jednou v tý pernamentní najdu taky něco co by se mi líbilo (kromě karbaníků Dole) :shades: .
Obrázek
Cenzanni
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cenzanni »

labir píše:Všechna pravidla jsou závazná pro všechny a to bez výjimky.
Na rozdílnost přestupků jsem usuzoval s rozdílnosti trestů. Ale to je jedno. Každopádně jsem asi špatně pochopil, když jsi říkal "Ta možnost tu je..." Když je to proti pravidlům, je to proti pravidlům :yes:
Morgan Te'len

Kovan syn Helburův
Ikkie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ikkie »

Hráč postavy, která zemřela se odlogoval a mrtvola po něm zůstala. V chrámu Solara jsem se dozvěděl, že už nebožtíkovi nepomůžou, ale mrtvola v inventáři zůstala.

Tohle je chybka nebo to tak skutečně má fungovat?
Nešla by ta mrtvola po tomto typu rozhovoru z invu automaticky odstranit?
Tereza Smittová - RIP (portrait by NIAM)
Balkon, syn Daskův
Athriel
The_Balrog
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od The_Balrog »

Ikkie píše:Hráč postavy, která zemřela se odlogoval a mrtvola po něm zůstala. V chrámu Solara jsem se dozvěděl, že už nebožtíkovi nepomůžou, ale mrtvola v inventáři zůstala.

Tohle je chybka nebo to tak skutečně má fungovat?
Nešla by ta mrtvola po tomto typu rozhovoru z invu automaticky odstranit?
Takhele to funguje, no.. já ho pak vždy nechám válet se v chrámu, protože mi pan Lastur slíbí, že se o něj postarají ^_~… Ovšem dnes jsem zažil dokonce postavu, co tělo takového půlorka odnesla na hřbitov ; )

btw. Bylo to v Mithaliru, tak jestli ho tereza pak chudáka táhla zase do chrámu k Voxeovi... :D hihih
„Jmenuju se Natalie. A dělám si, co chci.“
Ikkie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ikkie »

Tak to bude pravděpodobně chybka. Mrtvola musí být položena na zem nebo ji někdo musí táhnout v inventáři (nejde spálit v koši :megalol:). A ano, další možností je vzít lopatu a udělat jí hrobeček, což mi asi nic jiného nezbude :)
Tereza Smittová - RIP (portrait by NIAM)
Balkon, syn Daskův
Athriel
Odpovědět