Automatické ukládání
Moderátor: Dungeon Master
Automatické ukládání
Před chvílí padla hra - nevím zda mne či globálně a zdá se mi, že tu není automatické ukládání a tak nemám nějaké XP a natrhané plody.
Je či není automatické ukládání?
Re: Automatické ukládání
ukladani je asi kazdych 30s. Jenze kdyz padne server, tak se cast ztrati, protoze se neulozi vsechny cache na disk. Pokud skonci server regulerne, tak se to ulozi vsechno v poradku. Pokud by se meli vyprazdnovat cache kazdych 30s (pokud to vubec jde), tak se bojim o vykon serveru.Saiko píše:Před chvílí padla hra - nevím zda mne či globálně a zdá se mi, že tu není automatické ukládání a tak nemám nějaké XP a natrhané plody.
Spadlo to i mě.. Ale bez problémů se mi to uložilo..Saiko píše:divné, před 20 minutami, tak nějak kolem 17:48 hra padla, či jen mně a já se objevím pak v elfím městě u kouzelníka, 700 XP pryč, a hodně nasbíraných plodů pryč. Přidávám, že těch 700 XP bylo získáno jednorázově a žádný odlog nebyl mezitím. Takže těch 30 s u mne nějak neplatí.

Hluchý slepec někdy vidí a slyší lépe než zdravý, kdož však odmítá vidět věci tak, jak jsou a neumí naslouchat
ze zkusenosti mi to zatim vychazi tak, ze po padu serveru to zapomene poslednich 0-15minut, vic ne.Saiko píše:divné, před 20 minutami, tak nějak kolem 17:48 hra padla, či jen mně a já se objevím pak v elfím městě u kouzelníka, 700 XP pryč, a hodně nasbíraných plodů pryč. Přidávám, že těch 700 XP bylo získáno jednorázově a žádný odlog nebyl mezitím. Takže těch 30 s u mne nějak neplatí.
-
- Kontaktovat uživatele:
Vysvětluje - ukládání není hromadné "pro všechny naráz", ale individuální a to ze systémových důvodů a pro zvýšení hratelnosti shifterů a postav v proměnách.Saiko píše:tím se ale nevysvětluje, proč se mi to při pádu neuložilo a vše nasbírané vytratilo z inventáře a ostatním se to uložilo a objevili se na stejném místě před pádem
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
-
- Kontaktovat uživatele:
Každá postava se ukládá každých cca 30 sec a to individuálně. Tj. v cache se řetězí N různých požadavků za M posledních cyklů pro zápis na disk. Když dojde k pádu tak část z nich se může stihnout zapsat a část ne. Prostě jsi měl smůlu že jsi byl v té co se zapsat nestihla. Které záznamy se berou v takovémto případě jako první a jak probíhá ukládání netuším protože to je záležitost NWN a operačního systému.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.