Automatické ukládání

Neaktuální a stará témata

Moderátor: Dungeon Master

Zamčeno
Saiko

Automatické ukládání

Příspěvek od Saiko »

Před chvílí padla hra - nevím zda mne či globálně a zdá se mi, že tu není automatické ukládání a tak nemám nějaké XP a natrhané plody.
Je či není automatické ukládání?
Alcatraz
Kontaktovat uživatele:

Re: Automatické ukládání

Příspěvek od Alcatraz »

Saiko píše:Před chvílí padla hra - nevím zda mne či globálně a zdá se mi, že tu není automatické ukládání a tak nemám nějaké XP a natrhané plody.
Je či není automatické ukládání?
ukladani je asi kazdych 30s. Jenze kdyz padne server, tak se cast ztrati, protoze se neulozi vsechny cache na disk. Pokud skonci server regulerne, tak se to ulozi vsechno v poradku. Pokud by se meli vyprazdnovat cache kazdych 30s (pokud to vubec jde), tak se bojim o vykon serveru.
Saiko

Příspěvek od Saiko »

divné, před 20 minutami, tak nějak kolem 17:48 hra padla, či jen mně a já se objevím pak v elfím městě u kouzelníka, 700 XP pryč, a hodně nasbíraných plodů pryč. Přidávám, že těch 700 XP bylo získáno jednorázově a žádný odlog nebyl mezitím. Takže těch 30 s u mne nějak neplatí.
snowman

Příspěvek od snowman »

Saiko píše:divné, před 20 minutami, tak nějak kolem 17:48 hra padla, či jen mně a já se objevím pak v elfím městě u kouzelníka, 700 XP pryč, a hodně nasbíraných plodů pryč. Přidávám, že těch 700 XP bylo získáno jednorázově a žádný odlog nebyl mezitím. Takže těch 30 s u mne nějak neplatí.
Spadlo to i mě.. Ale bez problémů se mi to uložilo.. :idontno:
Hluchý slepec někdy vidí a slyší lépe než zdravý, kdož však odmítá vidět věci tak, jak jsou a neumí naslouchat
Alcatraz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcatraz »

Saiko píše:divné, před 20 minutami, tak nějak kolem 17:48 hra padla, či jen mně a já se objevím pak v elfím městě u kouzelníka, 700 XP pryč, a hodně nasbíraných plodů pryč. Přidávám, že těch 700 XP bylo získáno jednorázově a žádný odlog nebyl mezitím. Takže těch 30 s u mne nějak neplatí.
ze zkusenosti mi to zatim vychazi tak, ze po padu serveru to zapomene poslednich 0-15minut, vic ne.
Rahwin

Příspěvek od Rahwin »

Asi si medzitym obchodoval, alebo vykonal podobnu "ukladaciu cinnost"
Saiko

Příspěvek od Saiko »

od začátku hraní pouze sběr bylinek, snězení jahod a vypití láhve s vodou a nějaké přechody do lokací
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Postava se skutečně ukládá každých cca 30 sec. Při pádech je tu problém s cache. Šla by vypnout, ale zase tratíme výkon.

Jinak osobně se mi osvědčilo před odlogováním použít runu uložení.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
Saiko

Příspěvek od Saiko »

tím se ale nevysvětluje, proč se mi to při pádu neuložilo a vše nasbírané vytratilo z inventáře a ostatním se to uložilo a objevili se na stejném místě před pádem
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Saiko píše:tím se ale nevysvětluje, proč se mi to při pádu neuložilo a vše nasbírané vytratilo z inventáře a ostatním se to uložilo a objevili se na stejném místě před pádem
Vysvětluje - ukládání není hromadné "pro všechny naráz", ale individuální a to ze systémových důvodů a pro zvýšení hratelnosti shifterů a postav v proměnách.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
Saiko

Příspěvek od Saiko »

takže jak? Ukládá se to každých 30 s a každému se to uloží a jen u mne si systém hodil 1 a řekl si, že to ukládat nemusí a hodinu či více prostě ignoruje? Kdy se to ukládalo každých 30 s?
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Každá postava se ukládá každých cca 30 sec a to individuálně. Tj. v cache se řetězí N různých požadavků za M posledních cyklů pro zápis na disk. Když dojde k pádu tak část z nich se může stihnout zapsat a část ne. Prostě jsi měl smůlu že jsi byl v té co se zapsat nestihla. Které záznamy se berou v takovémto případě jako první a jak probíhá ukládání netuším protože to je záležitost NWN a operačního systému.
Saiko

Příspěvek od Saiko »

bah, náhradu žádat asi nemohu :glare:
Zamčeno