jedy

Různé rady a řešené problémy a návrhy

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master

Odpovědět
Alfray
Kontaktovat uživatele:

jedy

Příspěvek od Alfray »

Jdou normálně potírat zbraně jedem??
acc.:skarbi
postavy: Luthor Waldenn
darmian

Re: jedy

Příspěvek od darmian »

Alfray píše:Jdou normálně potírat zbraně jedem??
Jestli myslíš jed, který koupíš někde v obchodě tak myslím, že ne...
Alfray
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alfray »

Myslím spíš, jestli vůbec takové jedy existujou :bigwink:
Gran
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gran »

A co takhle to zjistit IC? .)
Eigmar, syn Igmarův - Zatčen a zabit
Galf Steel - Zatčen, vyhnán a zabit
Areena Welteel - Servírka v krčmě U Umrlce
Khadur, syn Aghda - Zabit a obětován
Sebastian Gall - Zemřel na útěku
Mona Taret - Pohledná servírka, kdo ví, kde skončila
OneHeart
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OneHeart »

Gran píše:A co takhle to zjistit IC? .)
eh? jak chceš IC zjišťovat systémové nastavení itemu? :blink:
"Kdyby brány vnímání byly průzračné, každá věc by se člověku jevila taková, jaká je, neskonalá."
(William Blake)
George
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od George »

IC můžeš purpurovou smrtí potřít zbraň,proč ne? :) jen jestli to de IC že?….kdo to vyzkouší? :smile:
Sell drugs. Run guns. Nail sluts and fuck the law.
Alfray
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alfray »

Ptám se tady, protože jak řekl OneHeart tak vůbec netuším jak je to uděláno v systému. A neboj, IC si dokážu udělat dost věcí, už tady nějakou chvíli jsem, ale už vidím jak zraním nějakou postavu dýkou a do hvězdiček jí napíšu, že byla potřená smrtícím jedem, tak ať se podle toho zařídí :biggrin:
OneIceOne

Příspěvek od OneIceOne »

OneHeart píše:
Tak, že se na něj IC doptáš. Pak použiješ svůj mozek a z IC náznaku si informaci necháš od mozku překódovat na ooc informaci...IC: Na desce je to velmi vzácné zboží, možná bych ho mohl sehnat, ale až za několik měsíců, raději nic aktuálně nečekej...OOC: Pravděpodobně není zavedený do systému, ale uvažuje se o tom, možná se to dostane na Labirův ToDo.
Alfray píše:Ptám se tady, protože jak řekl OneHeart tak vůbec netuším jak je to uděláno v systému. A neboj, IC si dokážu udělat dost věcí, už tady nějakou chvíli jsem, ale už vidím jak zraním nějakou postavu dýkou a do hvězdiček jí napíšu, že byla potřená smrtícím jedem, tak ať se podle toho zařídí :biggrin:
Jde o pokročilost hráčů, když někam příjdeš a vnutíš někomu hvězdičkovou metodou zranění ultimátním jedem, pak někomu vlastně nutíš svůj styl hry a to není dobře. Když se ale předem dotážeš hráče, zda přistoupí na tvojí hru, snížíš nebezpečnost situáce (smrtelný jed) na něco hratelně zábavného (třeba krátké oslepnutí, bolest hlavy a dezorientace) a dáš protistraně možnost řešení, kdy jen ty neřídíš situaci, pak si myslím, že je realně to odehrát.
OneHeart
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OneHeart »

OneIceOne píše:
OneHeart píše:
Tak, že se na něj IC doptáš. Pak použiješ svůj mozek a z IC náznaku si informaci necháš od mozku překódovat na ooc informaci...IC: Na desce je to velmi vzácné zboží, možná bych ho mohl sehnat, ale až za několik měsíců, raději nic aktuálně nečekej...OOC: Pravděpodobně není zavedený do systému, ale uvažuje se o tom, možná se to dostane na Labirův ToDo.
To je jako bych se snažil IC dopátrat, jestli je možné namazat si marmeládu na chleba. Napatlání jedu na čepel je to samé a podle zákonitostí světa by to samozřejmě mělo jít. Otázka byla ,jestli se změní nastavení onoho potřeného předmětu, což IC nezjistíš.
"Kdyby brány vnímání byly průzračné, každá věc by se člověku jevila taková, jaká je, neskonalá."
(William Blake)
George
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od George »

Yeah přesně.
Sell drugs. Run guns. Nail sluts and fuck the law.
OneIceOne

Příspěvek od OneIceOne »

OneHeart píše:To je jako bych se snažil IC dopátrat, jestli je možné namazat si marmeládu na chleba. Napatlání jedu na čepel je to samé a podle zákonitostí světa by to samozřejmě mělo jít. Otázka byla ,jestli se změní nastavení onoho potřeného předmětu, což IC nezjistíš.
Fakta topicu:
1)Někdo pokládá dotaz ohledně natiratelných jedů. Pravděpodobně jde o využití featu Use Poison či obecně.
2)Někdo říka, zjisti to IC. Vlastně říká, zkus proniknout ke kastě lidí, kteří pravděpodobně budou mít nějaké kvalifikované znalosti o jedech. Jeď si to ve hře. Zabav se tím. Zabav tím ostatní. Neokradej sebe nebo ostatní o možnost zjištění této skutečnosti IC. V této skutečnosti jde i o mojí postavu. Cela tato myšlenka je jen návrh.
3)Sekundární rešení je dotaz na foru ve chvilí, kdy se to hráči nedaří zjistit IC.
4)Argumentace, že toto nejde je matoucí. O nefunkčnosti bioware craftu jsem se osobně dozvěděl v IC.

Něco nejasného?
Alfray
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alfray »

Tak hele, já se ptal jestli je to možný systémově. Stačí mi jednoduchá odpověd ano/ne/zjisti IC apod. Nepotřebuju tady nějaký tvoje poučování,shrnutí topicu a tak. Nejsem dement, abych si z toho co je tu psáno sám nevyvodil fakta. Ale díky za snahu...
OneHeart
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OneHeart »

to už je dost křeč, zjišťovat si IC i OOC informace (jako například ,jestli je možné něčím tekutým potřít něco pevného)
(holt sem lůzr a nevím, co je správné hárdkóur roulplej)
(William Blake)
Psanec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Psanec »

OneIceOne to shrnul hezky a pokud z toho chcete udělat flames, směřujete k tomu rychle.

Doporučení DM : zjistit IC …
Se slovem se musí zacházet čestně; je to nejvyšší dar, jehož se člověku dostalo.
-- Kniha Sirach

--------------------------
Bojíš se smrti bratříčku ?

Ne …
Smrt je jen vysvobození z bolesti.

Špatně. Smrt je teprve začátek
OneIceOne

Příspěvek od OneIceOne »

Alfray píše:Tak hele, já se ptal jestli je to možný systémově. Stačí mi jednoduchá odpověd ano/ne/zjisti IC apod. Nepotřebuju tady nějaký tvoje poučování,shrnutí topicu a tak. Nejsem dement, abych si z toho co je tu psáno sám nevyvodil fakta. Ale díky za snahu...
Příspěvek nebyl směřován tobě, ale to OneHeart...
Alfray
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alfray »

Díky za odpověd toho povolaného, které sem se dožadoval :smile:

ToOneIceOne: V tom případě promiň, nějak sem si to vztáhnul na sebe :blush:
kolja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolja »

Já bych k tomu dodal ještě tohle - v NWN "potírací" jedy skutečně existujou (ne, že by byly řešení nějak skvěle... :D), ale o jejich účinnosti na EQ pochybuju :D Nakonec to, jestli jsou v modulu dostupné, už teoreticky můžeš dopátrat ve hře, jak někdo radil. A co se týče potírání zbraní a šípů EQ jedy systémově, k tomu se kdysi labir vyjádřil tuším, že by to bylo moc komplikované, nicméně nevím jak moc se situace změnila s chystáním EQ3. Přesto, udělat je fungující pěkně je nemalá práce a hraní si s iprp, což v NWN nemám moc rád, nemálokrát se mi stalo, že mi takový věci dělaly, co jsem zrovna nechtěl :D
Odpovědět