jedy
Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master
Ptám se tady, protože jak řekl OneHeart tak vůbec netuším jak je to uděláno v systému. A neboj, IC si dokážu udělat dost věcí, už tady nějakou chvíli jsem, ale už vidím jak zraním nějakou postavu dýkou a do hvězdiček jí napíšu, že byla potřená smrtícím jedem, tak ať se podle toho zařídí 

acc.:skarbi
postavy: Luthor Waldenn
postavy: Luthor Waldenn
Tak, že se na něj IC doptáš. Pak použiješ svůj mozek a z IC náznaku si informaci necháš od mozku překódovat na ooc informaci...IC: Na desce je to velmi vzácné zboží, možná bych ho mohl sehnat, ale až za několik měsíců, raději nic aktuálně nečekej...OOC: Pravděpodobně není zavedený do systému, ale uvažuje se o tom, možná se to dostane na Labirův ToDo.OneHeart píše:eh? jak chceš IC zjišťovat systémové nastavení itemu?Gran píše:A co takhle to zjistit IC? .)
Jde o pokročilost hráčů, když někam příjdeš a vnutíš někomu hvězdičkovou metodou zranění ultimátním jedem, pak někomu vlastně nutíš svůj styl hry a to není dobře. Když se ale předem dotážeš hráče, zda přistoupí na tvojí hru, snížíš nebezpečnost situáce (smrtelný jed) na něco hratelně zábavného (třeba krátké oslepnutí, bolest hlavy a dezorientace) a dáš protistraně možnost řešení, kdy jen ty neřídíš situaci, pak si myslím, že je realně to odehrát.Alfray píše:Ptám se tady, protože jak řekl OneHeart tak vůbec netuším jak je to uděláno v systému. A neboj, IC si dokážu udělat dost věcí, už tady nějakou chvíli jsem, ale už vidím jak zraním nějakou postavu dýkou a do hvězdiček jí napíšu, že byla potřená smrtícím jedem, tak ať se podle toho zařídí
-
- Kontaktovat uživatele:
To je jako bych se snažil IC dopátrat, jestli je možné namazat si marmeládu na chleba. Napatlání jedu na čepel je to samé a podle zákonitostí světa by to samozřejmě mělo jít. Otázka byla ,jestli se změní nastavení onoho potřeného předmětu, což IC nezjistíš.OneIceOne píše:Tak, že se na něj IC doptáš. Pak použiješ svůj mozek a z IC náznaku si informaci necháš od mozku překódovat na ooc informaci...IC: Na desce je to velmi vzácné zboží, možná bych ho mohl sehnat, ale až za několik měsíců, raději nic aktuálně nečekej...OOC: Pravděpodobně není zavedený do systému, ale uvažuje se o tom, možná se to dostane na Labirův ToDo.OneHeart píše:eh? jak chceš IC zjišťovat systémové nastavení itemu?Gran píše:A co takhle to zjistit IC? .)
"Kdyby brány vnímání byly průzračné, každá věc by se člověku jevila taková, jaká je, neskonalá."
(William Blake)
(William Blake)
Fakta topicu:OneHeart píše:To je jako bych se snažil IC dopátrat, jestli je možné namazat si marmeládu na chleba. Napatlání jedu na čepel je to samé a podle zákonitostí světa by to samozřejmě mělo jít. Otázka byla ,jestli se změní nastavení onoho potřeného předmětu, což IC nezjistíš.
1)Někdo pokládá dotaz ohledně natiratelných jedů. Pravděpodobně jde o využití featu Use Poison či obecně.
2)Někdo říka, zjisti to IC. Vlastně říká, zkus proniknout ke kastě lidí, kteří pravděpodobně budou mít nějaké kvalifikované znalosti o jedech. Jeď si to ve hře. Zabav se tím. Zabav tím ostatní. Neokradej sebe nebo ostatní o možnost zjištění této skutečnosti IC. V této skutečnosti jde i o mojí postavu. Cela tato myšlenka je jen návrh.
3)Sekundární rešení je dotaz na foru ve chvilí, kdy se to hráči nedaří zjistit IC.
4)Argumentace, že toto nejde je matoucí. O nefunkčnosti bioware craftu jsem se osobně dozvěděl v IC.
Něco nejasného?
-
- Kontaktovat uživatele:
OneIceOne to shrnul hezky a pokud z toho chcete udělat flames, směřujete k tomu rychle.
Doporučení DM : zjistit IC …
Doporučení DM : zjistit IC …
Se slovem se musí zacházet čestně; je to nejvyšší dar, jehož se člověku dostalo.
-- Kniha Sirach
--------------------------
Bojíš se smrti bratříčku ?
Ne …
Smrt je jen vysvobození z bolesti.
Špatně. Smrt je teprve začátek
-- Kniha Sirach
--------------------------
Bojíš se smrti bratříčku ?
Ne …
Smrt je jen vysvobození z bolesti.
Špatně. Smrt je teprve začátek
Příspěvek nebyl směřován tobě, ale to OneHeart...Alfray píše:Tak hele, já se ptal jestli je to možný systémově. Stačí mi jednoduchá odpověd ano/ne/zjisti IC apod. Nepotřebuju tady nějaký tvoje poučování,shrnutí topicu a tak. Nejsem dement, abych si z toho co je tu psáno sám nevyvodil fakta. Ale díky za snahu...
Já bych k tomu dodal ještě tohle - v NWN "potírací" jedy skutečně existujou (ne, že by byly řešení nějak skvěle... :D), ale o jejich účinnosti na EQ pochybuju :D Nakonec to, jestli jsou v modulu dostupné, už teoreticky můžeš dopátrat ve hře, jak někdo radil. A co se týče potírání zbraní a šípů EQ jedy systémově, k tomu se kdysi labir vyjádřil tuším, že by to bylo moc komplikované, nicméně nevím jak moc se situace změnila s chystáním EQ3. Přesto, udělat je fungující pěkně je nemalá práce a hraní si s iprp, což v NWN nemám moc rád, nemálokrát se mi stalo, že mi takový věci dělaly, co jsem zrovna nechtěl :D